Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Toleranca radarskega sistema in tvojega stevca v avtomobilu.
.
Bi prosil, če prenehate uporabljet izraz TOLERANCA, ker to neprimeren, napačen in zavajajoč izraz.
Gre za pogrešek instrumenta oz upoštevanje varnostne razlike.
Ne samo pogrešek instrumenta, gre se tudi kolko tebi "tolerirajo" prekoračit omejitev, ker točno 50 je peljat
dokaj težko, torej variraš med 48-52kmh... Toleranca je torej tukaj 2km, če je nebi blo, bi vsi vozli raje 45...
Toleranca ali policijsko (ti si morjo itak vedno zmislit svoj izraz) varnostni pregrešek, ki pa je minimalna/en.
In pri 100kmh (kjer je recimo taka butasta omejitev) je tolerance 7km/h, in tut na AC, kjer boš ti recimo letel 140 namesto
130, ti nobena provida nebo težila. (če že ravno nimaš avta navešenega kot novoletna jelka in gor avspuha od kombajna)
EDIT:
Čisto slučajno sem se spomnil, ni sicer radar je pa alkotester. Pred časom so me ustavli in sem zarezal
0,22 (24 je dovoljeno), pa se pošalim; "pa skoraj sem spil še tisto pivo", pa mi je rekel da "starim" voznikom
tut z 0,28 primarno ne težijo, ker je to pač toleranca, nenazadnje ma vsak pravico da počaka 15 minut (10 minut naj bi bilo
od zadnjega zaužitega požirka in pokajene cigarete), torej tudi če bi nekdo pihnil 0,28, reče; joj, pa sej še ni niti 5 minut mimo,
gre v avto "počakat", se tam oreng zdiha ven, par poštenih šlukov vode in žvečilni pa pride pod 0,24 komot,...
In prav policist je uporabil besedo toleranca.