Banda lopovska ..

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Konec koncev pa kaj hudiča imaš za vozit več kot pa je omejitev? Zame si s tega stališča kriminalec in potencialni morilec. S takimi kalibri pa se ne pogovarjam.

Še dobro da omejitve postavlja sam bog, popolnoma nezmotljiv in vedno pošten, tako da se vsekakor strinjam, da če jih kdo krši je resnično nevaren družbi...

bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Toleranca radarskega sistema in tvojega stevca v avtomobilu.
.
Bi prosil, če prenehate uporabljet izraz TOLERANCA, ker to neprimeren, napačen in zavajajoč izraz.

Gre za pogrešek instrumenta oz upoštevanje varnostne razlike.

Ne samo pogrešek instrumenta, gre se tudi kolko tebi "tolerirajo" prekoračit omejitev, ker točno 50 je peljat
dokaj težko, torej variraš med 48-52kmh... Toleranca je torej tukaj 2km, če je nebi blo, bi vsi vozli raje 45...

Toleranca ali policijsko (ti si morjo itak vedno zmislit svoj izraz) varnostni pregrešek, ki pa je minimalna/en.

In pri 100kmh (kjer je recimo taka butasta omejitev) je tolerance 7km/h, in tut na AC, kjer boš ti recimo letel 140 namesto
130, ti nobena provida nebo težila. (če že ravno nimaš avta navešenega kot novoletna jelka in gor avspuha od kombajna)

EDIT:
Čisto slučajno sem se spomnil, ni sicer radar je pa alkotester. Pred časom so me ustavli in sem zarezal
0,22 (24 je dovoljeno), pa se pošalim; "pa skoraj sem spil še tisto pivo", pa mi je rekel da "starim" voznikom
tut z 0,28 primarno ne težijo, ker je to pač toleranca, nenazadnje ma vsak pravico da počaka 15 minut (10 minut naj bi bilo
od zadnjega zaužitega požirka in pokajene cigarete), torej tudi če bi nekdo pihnil 0,28, reče; joj, pa sej še ni niti 5 minut mimo,
gre v avto "počakat", se tam oreng zdiha ven, par poštenih šlukov vode in žvečilni pa pride pod 0,24 komot,...
In prav policist je uporabil besedo toleranca.

No ja, temu bi se lahko rekli toleranca, da nekateri policaji ne kasirajo tistim, ki so minimalno prekoračili. Ampak takih niti ustavijo ne, pa tudi nevarni niso. To bi blo res lovljenje najmanjših rib, in zajebavanje folka. (čeprav smo v eni drugi temi izvedeli, da včasih kasirajo tud takim)
To pa počnejo predvsem zato, ker bi s temu izgubljali čas za male pare, vedo da je bolje mal počakat, pa dobijo nekoga, ki bo prekoračil 10+ ta pa nafila kaso dosti več.

Drugače pa tolerance ni. Ko ti odšeje pogrešek instrumenta, pa pridemo do npr. 61km/h, ti ne bo tolerantno spustil še za 1km da boš padel za plačilni razred nižje, ampak bo lepo napisal kazen za 10-20 čez. no ravno tako težko je peljat točno 50, kot pa točno 10 čez mejo,

Pri alkotestu je podobno, ne težijo tistim mislim z 0,27 se mi zdi, ker je proizvajalec napisal, da tolk instrument lahko pogreši, če pihaš pravilno.

Tisto s čakanjem je pa tako. če si ravno spil, imaš hlape še v ustih, pa to pokvari rezultat in tako merjenje ni pravilno. Tud če si zobe splaknil z zobno vodico, in greš pihat, ti bo pokazalo da si pijan, in to močno. Zato počakajo.
Ni pa nujno, da to koristi tebi. Alkohol gre počasi iz krvi, pa tudi počasi v kri. Če si zeksal tri pive, boš čez 5 min še trezen, šele čez 20 min pa pijan. Ponavadi če si ravno spil in greš iz gostilne, ti tistih 15 minut čakanja škodi, ker ti takrat alkohol šele stopi v kri in glavo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Mi imamo alkotester v kafani. Pač ta naprava flikneš 1€ noter in pihaš. In smo zadevo šli "kalibrirat, ko sta bla na kavi 2 plavca,
sicer dobra prijatelja, ker sem z enim bil 8 let sošolec, zadeva sicer pihanje "beleži" ampak pač nedata pihat naključno kontroliranim,
da dobit to noter, tako da smo zadevo probali, in oba sta pokazala natančno 0,01-0,02°% gor ali dol.
In eksan mali pir je po 2 minutah pokazal 0,20, po petih 0,09, po petnajstih pa je eden kazal ničlo drug pa neko malenkost, ki se pa ne
spomnim koliko je bilo. Pol smo pa pihali samo v našega (kot omenjeno če bi v njihovega naduvali 1,5 bi mogla ona 2 to opravičit,...

0,1 belega ruma in nemudoma pihanje je bilo preko 3 promilov, po 10ih minutah pa malenkost nevredna omembe.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:

Pri alkotestu je podobno, ne težijo tistim mislim z 0,27 se mi zdi, ker je proizvajalec napisal, da tolk instrument lahko pogreši, če pihaš pravilno.

Ah alkotester ima 0.05% pogreska za katerega je napisano da ga morajo upostevati na dol in zato je policaju brezveze pisati karkoli ker ni tisti listek vreden nic, zato si prihrani muke pri pisanju.

Isto je za radar, kolkr morajo upostevati tolk je in noben te nemore hebat za 0.1km/h +/i, odvisno je samo kolk se pustis in kolk znas mozgane uporabljati sebi v prid da nisi uscane in takoj placas vse kar ti dajo ker si nerazgledan.

Se vedno me pa zanima kaj pise na placilnem, listku za polovicko ker ni 2x za rect da se sami nategujete ker neznate brat in upostevate kar je policaj napisal in hotel resiti po kavbojsko.

Ce boste se dolgo ugotavljali zablode vam bom napisal en primer za alko za katerega nebi nikol vrjel da je bil resen v moj prid.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Citat:
Uporabnik TGV pravi:
Ima kdo podobno izkušnjo, se je izvlekel pred močjo države ?
Mene so enkrat takole ogoljufali:

Sem narobe parkiral, in na listku po pp Vič je bilo tud obkroženo napačno parkiranje, člen po katerem me je policaj kaznoval pa povsem en tretji, ki s parkiranjem nima veze, in pa je bil tud precej dražji.

Sem se pritožil v roku s priporočeno pošto, tedaj je blo po zakonu tako, da bi me v primeru ugodno rešene pritožbe oprostili, drugače pa predat sodniku za prekrške.

No in čakam obvestilo, kako so obravnavali mojo pritožbo, dočakal sem pa samo to, da so mi celo kazen odtrgali od plače.

Očitno so pritožbo samo vrgli v koš, ko so videli, da so sami zajebali. Pa se jim je bolj splačalo, da so mi potem celo kazen vzeli, pa še neupravičeno je bla visoka, saj tega prekrška nisem storil, ampak enga cenejšega.

napišeš pritožbo na evropsko sodišče za človekove pravice. Sodišče je zastonj!! Stoški, ki jih imaš je prevod pritožbe v angleščino in francoščino. Cicer si na vrsti čez 2 leti ampak takole zadevo dobiš, ker gre za jasno goljufijo države nad državljani. Jaz imam tožbo za 10 000€.

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
250€ za 10-20? a to se hecajo :D to te krč zagrabi v nogo pa za 1 sekundo stisnejš gas do podna pa si tam...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Nightcrawler pravi:
250€ za 10-20? a to se hecajo :D to te krč zagrabi v nogo pa za 1 sekundo stisnejš gas do podna pa si tam...
Ko bodo naslednjič višali kazni bo tričetrt tu takih, ki bodo višje kazni podpirali, saj bodo višje kazni zmanjšale število mrtvih, nesreč, divjake bodo spravili s cest, skratka ni da ni. Ta sedanji zakon bodo pa kritizirali, čeprav so ga še lani hvalili, kolk je manj mrtvih pa statistika pokaže, kolk je več denarja v proračunu pa tudi. Kolk je več samomorov zaradi obupa pa ne bo nihče povedal.

Tisti, ki so lani peljali, da je zakon namenjen večji varnosti in ne polnjenje proračuna, bodo peljali tud naslednjič.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Zakon je napisan za pobiranje kazni......za varnost ljudi pa jih ne briga popolnoma NIČ.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi: Ko ti odšeje pogrešek instrumenta, pa pridemo do npr. 61km/h, ti ne bo tolerantno spustil še za 1km da boš padel za plačilni razred nižje, ampak bo lepo napisal kazen za 10-20 čez.
Sicer nisem ravno merilo, ker se mi to dogaja izjemno redko, mapak še vsakič sem po priznanju napake in kulturnem pogovoru padel vsaj razred nižje, če ne v minimalca. 118 na 60 (cestninska postaja) pa je bil minimalc. Še celo v tujini imam tako izkušnjo (sicer eno samo, pa vendarle) ...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Seveda je....tip izmerjen z lasersko pištola na en kup metrov daleč......voznik pa meter v roke in je šel zmerit kje za vraga bi to blo....in glej ga zlomka......hitrost avta je bla izmerjena pred tablo za naselje.....kazen 0.

Za info...so tablo potem fanj premaknili naprej.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
napišeš pritožbo na evropsko sodišče za človekove pravice. Sodišče je zastonj!! Stoški, ki jih imaš je prevod pritožbe v angleščino in francoščino. Cicer si na vrsti čez 2 leti ampak takole zadevo dobiš, ker gre za jasno goljufijo države nad državljani. Jaz imam tožbo za 10 000€.

Nabijaš kot pes teče. Si se zadnje čase kaj po Ustavnem sodišču vlačil?

Are there any procedures that must be followed beforehand in the national courts?

 Yes. You must have used all the remedies in the
State concerned that might have been able to
redress the situation you are complaining about
(usually, this will mean an application to the
appropriate court, followed by an appeal, where
applicable, and even a further appeal to a higher
court such as the supreme court or
constitutional court, if there is one).

 It is not enough merely to make use of these
remedies. In so doing, you must also have
actually raised your complaints (that is, the
substance of the Convention violations you are
alleging).

http://www.echr.coe.int/NR/rdo...and_Answers.pdf

Lepo prosim, ne nakladaj
hysterical-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Itak. Daj, preveri še pri kakšnem odvetniku, ker te tale očitno nateguje
smile-1.gif

Ali pa sam neveš komu in kaj se pritožuješ? Ker tale copy/paste je neposredno iz spletne strani sodišča, lahko ti pa tudi case law iz OJ-ja najdem, kjer piše kako so take ki niso šli skozi vse domače instance ven metali?
smile-1.gif

[censored], kakšen trop nakladačev je tkaj :S