Banda lopovska ..

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Šmrkavec mlečnozobi, daj najprej podri kupček, razburjanje namreč škodi tvojemu želodčku... Pa še mlekec si obriši ki ti kaplja od ustec... Tako.

Kot prvo: ne jokam po forumu. Sem naredil napako in sem jo plačal. Bil sem v dobri veri da sem jo plačal "by the book", a očitno jo nisem. Sam imam namreč toliko odgovornosti in načelnosti da tudi odgovarjam za svoja dejanja. Ti tega nimaš, ker si verjetno še v hotelu MAMA in ti je vse k riti znošeno (glede na vse do sedaj napisano in glede na tvoj attitude) in ti je največji strošek življenja tankanje in pijača v kafiæu...

Kot drugo:
Citat:
prekoracitev za 10-20km/h lahko komot vozis 10km/h hitreje od omejitve, zarad tolerance itd.
Tvoja navedba. Več nas ti je hotelo dopovedati da ni tolerance. Imaš samo pogrešek meritve. Vsaj to bi se lahko naučil. Pri tem je pogrešek tvojega števca že upoštevan.

Konec koncev pa kaj hudiča imaš za vozit več kot pa je omejitev? Zame si s tega stališča kriminalec in potencialni morilec. S takimi kalibri pa se ne pogovarjam.

, ker voznik pa danes vozi točno 50km/h morda 1% takih po števcu NOBEN vsi vozijo konstantno okoli 58-60-65km/h tam nekje.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Prjatu,

meni se je zgodilo popolnoma isto. NA Avščevi me je ustavil radara (omejitev 40, pripeljal 55). Policist rekel in napisal kazen 125 EUR, polovička v 8 dneh. ...

Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Konec koncev pa kaj hudiča imaš za vozit več kot pa je omejitev? Zame si s tega stališča kriminalec in potencialni morilec. S takimi kalibri pa se ne pogovarjam.

Se pravi da se smatraš za kriminalca in potencialnega morilca in se ne pogovarjaš več ?

Zakaj bi bil kriminalec?
Zakaj bi bil potencialni morilec?

Potencialni morilec si če voziš brez pameti in neprevidno in dejansko ogrožaš ostale....lahko se pelješ po predpisih pa če boš ta čas gledal v radio ali pa v gsm in ne na cesto.........e takrat si pa res nevarnost na cesti....reakcijski čas se začne ko naredi BUM.

In ne vse metat v isti koš.

Pa brez zamere.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Jaz sem šele ekrat po AC s Cordobo 1.6 75 km točno 200km/h ja o števcu realno pa nekje 10-20km/h manj.
Ampak to je bilo pred leti, ko si lahko po Ac stiskal avto brez težav 150-180-200-230km/h pa te niso policaji lovil tud mobilnega radarja ni bilo niti kamer.

hysterical-1.gif

povej.... je blo vsaj po bregu dol?
hysterical-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kot drugo:
Citat:
prekoracitev za 10-20km/h lahko komot vozis 10km/h hitreje od omejitve, zarad tolerance itd.
Tvoja navedba. Več nas ti je hotelo dopovedati da ni tolerance. Imaš samo pogrešek meritve. Vsaj to bi se lahko naučil. Pri tem je pogrešek tvojega števca že upoštevan.

Ta tvoj stavek nima nobene logike - ti pišeš kot da ti policaj zaradi tolerance (ali pogreška meritve, da bo mir) prišteje hitrost
rolleyes-1.gif

Če voziš po števcu 55 voziš v resnici 52-53 (razen če daš na avto s serijsko 15'' ene 17'' gor), policaj odšteje še 2 ali 3 km/h (ne vem koliko % je že tolerance (ali pogreška meritve, da bo mir) in si na 50 km/h.

Osebne izkušnje? Skoraj vedno se peljem 55 po števcu mimo policistov z radarjem, pa me še noben ni ustavil. Še nazadnje, ko sem peljal 70 (bil sem prepričan, da je še vedno 70) mi je toliko dodal k toleranci (ali pogrešku meritve, da bo mir), da sem padel v nižjo kazen.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Ma se zgodi, js sem priletel pred leti na radar, ko ni bilo polovičk. 94 na 60 izven naselje, v bistvu sem prevozil znak 60 za kakšnih 30 metrov, strelali so pa tako, da so te verjetn že kakšen meter pred znakom sneli. No dobil sem kazen 40.000SIT+10.000SIT za sodne stroške, seveda plačam vse takoj, potem pa eno leto nič, pol pa iznenada sodišče, uklonilni zapor za 30 dni,.... Ko sem se šel razpizdit na PP, so pa tam ugotovili, da se je policaj, ki je pisal položnice zmotil in napisal 10.000 premalo. Neki so se mi pol opravičevali, da se je pač zmotil, plačat razliko sem pa moral vseeno.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Iz prve roke.....

vozil 70 km/h, policistka izmerila 66km/h, z odbitkom napake meritve 5km/h, sem prekoračil hitrost za 11km/h in dobil plačilni nalog 250 €, v 16 dneh plačal polovičko.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Sej občasno poskušam vozit striktno popredpisih, sam je težka. Preveč nervoze se okoli mene in v meni ustvarja zaradi tega.

lp
Kaj te muči? Mogoče je potrebna pomoč psihologa? Ali pa mogoče sploh nisi za na cesto kot voznik.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Toleranca radarskega sistema in tvojega stevca v avtomobilu.
.
Bi prosil, če prenehate uporabljet izraz TOLERANCA, ker to neprimeren, napačen in zavajajoč izraz.

Gre za pogrešek instrumenta oz upoštevanje varnostne razlike.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Števci v vozilih BY DESIGN kažejo več kot pa je dejanska hitrost. Torej če števec kaže 50 se pelješ max. 48km/h. ...
Nakladanje, meni pri 50km/h ne kaže razlike med cagarjem in GPS-om. Pri 100km/h pa je razlika 1 km/h.

Je pa že med novo in zlizano gumo razlike več kot 2%, da ne govorimo, da so gume lahko različnega obsega. (homologirane).
Sicer pa kolk ti kaže števec ni nič važno, men je zajla crknila pa je kazal nič, pa bi me policaj ravnotako lahko ustavil če bi peljal prehitro.
je pa dejstvo, da ima radar pogrešek, koliko lahko zgreši je pa zapisal proizvajalec.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
.
Bi prosil, če prenehate uporabljet izraz TOLERANCA, ker to neprimeren, napačen in zavajajoč izraz.

Ma dejte nehat bluzit, vsi vemo o cem se pogovarjamo, toleranca je upostevanje napake, pogresek je pa dejanska napaka, vse je pa isto.,

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Šmrkavec mlečnozobi, daj najprej podri kupček, razburjanje namreč škodi tvojemu želodčku... Pa še mlekec si obriši ki ti kaplja od ustec... Tako.

Starec nesposobni, mi je prav zal da si pri svojih letih sposoben samo zalit ostale ker so te policaji scat pelal in k nisi bil tok glasen ko si kazen placeval.

heroj. press

Nazadnje urejeno:

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Samo ena opomba pogrešek meritve je res napisan v papirjih proizvajalca merilnika s katerim policaj meri. Policaj mora odbiti varnostno razliko od izmerjene vrednosti, ki pa je predpisana z nekim pravilnikom.

Pri meritvi je pomembno tudi, kako policaj meri. Če meri drugače kot je predpisal proizvajalec merila in zakonodajalec, potem je meritev neveljavna in te ne sme kaznovat.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Samo za info - če se pelješ do 100km/h se ti odšteje 5km/h. Je pa res, da to ne pomeni, da bo potem vedno 5km/h manj od resnične hitrosti, radar se res lahko zmoti za 5km/h navzgor in plačaš potem za dejansko prekoračitev.

Pri izmerjenem rezultatu hitrosti se upoštevajo naslednje varnostne razlike:
– 5 km/h pri merilnem rezultatu do vključno 100 km/h;
– 7 km/h pri merilnem rezultatu od 100 km/h do vključno 200 km/h;
– 11 km/h pri merilnem rezultatu nad 200 km/h;
razen:
– pri merjenju v ovinkih, kjer se upošteva varnostna razlika 11% izmerjene vrednosti

zigmar

Pripravnik
22. dec 2008
58
4
8
Pozdrav

Si bom sposodil temo.
Včeraj sem nabasal na radar omejitev 50 km/h vozil sem okoli 65-70km/h.Bil je radar beli fovus lj-C0-67Z s tisto lečo zadaj v prtljažniku zadaj na šipi.Policaji so ustavljali približno 50 metrov naprej.Zdaj kakšnega bliskanja ni bilo opazit,policaj je gledal vame a me ustavil ni.Zanima me samo ali potem pošljejo položnico če te ne ustavi na licu mesta?Je pa tiste vrste radar ki velikokrat stoji ob cesti brez da bi kdo zraven ustavljal prehitre voznike.
Hvala za info.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Tole definitivno ne drži, vsaj popolnoma ne. Za vsako vrsto merilnika so posebej predpisane varnostne razlike. Varnostne razlike so lahko v % ali pa v km/h.
Primer za meritve na AC-jih velja naslednje, če se prav spomnim:
- radar varnostna razlika 10 km/h, točnost meritve z radarjem je max +- 2 km/h (mislim pa da je manj od 1km/h)
- provida varnostna razlika 11% od izmerjene vrednosti

Za več bi moral poiskat pravilnik.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem skopiral iz ''Pravilnik o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti v cestnem prometu'' iz UL, tak da ne vem kak bi lahko bilo narobe.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
.

Ne samo pogrešek instrumenta, gre se tudi kolko tebi "tolerirajo" prekoračit omejitev, ker točno 50 je peljat
dokaj težko, torej variraš med 48-52kmh... Toleranca je torej tukaj 2km, če je nebi blo, bi vsi vozli raje 45...

Toleranca ali policijsko (ti si morjo itak vedno zmislit svoj izraz) varnostni pregrešek, ki pa je minimalna/en.

In pri 100kmh (kjer je recimo taka butasta omejitev) je tolerance 7km/h, in tut na AC, kjer boš ti recimo letel 140 namesto
130, ti nobena provida nebo težila. (če že ravno nimaš avta navešenega kot novoletna jelka in gor avspuha od kombajna)

EDIT:
Čisto slučajno sem se spomnil, ni sicer radar je pa alkotester. Pred časom so me ustavli in sem zarezal
0,22 (24 je dovoljeno), pa se pošalim; "pa skoraj sem spil še tisto pivo", pa mi je rekel da "starim" voznikom
tut z 0,28 primarno ne težijo, ker je to pač toleranca, nenazadnje ma vsak pravico da počaka 15 minut (10 minut naj bi bilo
od zadnjega zaužitega požirka in pokajene cigarete), torej tudi če bi nekdo pihnil 0,28, reče; joj, pa sej še ni niti 5 minut mimo,
gre v avto "počakat", se tam oreng zdiha ven, par poštenih šlukov vode in žvečilni pa pride pod 0,24 komot,...
In prav policist je uporabil besedo toleranca.