Balkanske 250-gramske "300 g" Milke

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Mercator je začel svoje - Mercator mleko 1.5% prodajati v embalaži s plastičnim pokrovčkom. Očitno je ta pokrovček zelo drag, saj so hkrati podražili ceno tega mleka iz prejšnjih 0.58 EUR-a na 0.69 EUR-a. Mleka, v starem pakiranju - po 0.58 EUR-a pa nimajo več.

Očitno želijo, da jim mi plačamo nakup Merkurja.

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
ta pokrovček je dodana vrednost ( da se lepo zapreti in se potem ne polije, not nič ne pade itd itd ) in to seveda plačaš
ves izdelek je tako takoj višjega cenovnega razreda...
grims-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Ja ok, samo potem naj nam dajo izbiro. Plastičnega pokrovčka ne potrebujem. Prav tako ne potrebujem višje cene.
Tako, kot je bilo do sedaj, mi je bilo čist ok.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.239
1.397
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Mercator je začel svoje - Mercator mleko 1.5% prodajati v embalaži s plastičnim pokrovčkom. Očitno je ta pokrovček zelo drag, saj so hkrati podražili ceno tega mleka iz prejšnjih 0.58 EUR-a na 0.69 EUR-a. Mleka, v starem pakiranju - po 0.58 EUR-a pa nimajo več.

Očitno želijo, da jim mi plačamo nakup Merkurja.

Glede na to da ima Hofer isto zadevo me prav zanima kje si ti našel Merkator tule...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
najprej ni bilo nič, si moral odrezati
potem je bilo tako, da si nekaj dol potegnil in je bila luknja
nato je bil plastičen pokrov za tisto luknjo , ki pa ni bil za zašraufat
sedaj je pa tak pokrovček za zašraufat

temu se reče evolucija
evil.gif

če pa hočeš izbiro pa bojkotiraj njihov izdelek.
žalostno ampak resnično

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
iz centra mb do centra graza med tednom, če voziš po omejitvah cca 35 min
Točno tako. Seiersberg pa je kar nekaj kilometrov pred Grazem.

to seveda ne more držati, saj je vsaj 70km poti, kar pomeni, da bi moral met 120km/h povprečno, kar pa ne moreš met če voziš po omejitvah

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To ruto sem prevozil vsaj 300 krat.
Do IBC (švarcl zee).

45 minut, če se voziš po omejitvah, 40 minut če "dirkaš" 160-180.

Zdaj če eni vozite 350 km/h na ravnicah, ajde, mogoče res pridete v 30 minut.
Mogoče prašiči letijo...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Citat:

temu se reče evolucija
evil.gif

žalostno ampak resnično

Do sedaj je bilo tako, da si zgornji del, na eni strani, karton razširil in se ti je odprla luknja, od koder si lahko točil ven.
To je bila taka embalaža:
24101.gif

In ja, pri njih mleka ne bom več kupoval pri njih. Verjetno bom šel v Tuš, ki je enako oddaljen od mene, kot Mercator (100m) in bom ostale stvari, ki sem jih nakupoval poleg mleka, kupil v Tušu.

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.616
89
48
ksz

A mi lohko kdo pove zakaj se jim splača "podražit" izdelek tako da zmanjšajo maso iz 60 na 50 gramov? Sej vsi vemo da samo produkt je le majhen del končne cene. Vse ostalo pa je pakiranje, marža, distribucija...

Sem popravu.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
214
63
Kranj
Jaz vas vse pozivam, da bojkotirate na prvem mestu MERCATOR.....nato še recimo TUŠ......

in pa da poveste vsem naprej itd......SPAR, HOFER, LECLERC, LIDL - uporabljajte te trgovine......

ne podpirat tajkunov.....

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Jaz vas vse pozivam, da bojkotirate na prvem mestu MERCATOR.....nato še recimo TUŠ......

in pa da poveste vsem naprej itd......SPAR, HOFER, LECLERC, LIDL - uporabljajte te trgovine......

ne podpirat tajkunov.....
hysterical-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik zakajaltersuxu pravi:
ksz

A mi lohko kdo pove zakaj se jim splača "podražit" izdelek tako da zmanjšajo maso iz 60 na 59 gramov? Sej vsi vemo da samo produkt je le majhen del končne cene. Vse ostalo pa je pakiranje, marža, distribucija...

Kje so pa zmanjšali samo za en g? Sicer pa na miljon čokolad je to tisoč dodatnih čokolad...

American Airlines, so 2003 z odstranitvijo ene olive s solate ki jo strežejo potnikom prihranili 40k na leto...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
American Airlines, so 2003 z odstranitvijo ene olive s solate ki jo strežejo potnikom prihranili 40k na leto...
A v teh 40k je všteto tudi prišparano gorivo na račun nižje teže?
smile-1.gif

40k na leto je glih ena malo boljša plača. Za enega človeka. Zaposlenih pa imajo koliko, več tisoč? Deset tisoč?

To je ta, kot če bi rekel, da bi z vsak dan enim centom v 100 letih našparal krepkih 365 EUR...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:

temu se reče evolucija
evil.gif

žalostno ampak resnično

Do sedaj je bilo tako, da si zgornji del, na eni strani, karton razširil in se ti je odprla luknja, od koder si lahko točil ven.
To je bila taka embalaža:
24101.gif

In ja, pri njih mleka ne bom več kupoval pri njih. Verjetno bom šel v Tuš, ki je enako oddaljen od mene, kot Mercator (100m) in bom ostale stvari, ki sem jih nakupoval poleg mleka, kupil v Tušu.

Eto:
Citat:
Spoštovani,

zahvaljujemo se vam za poslano sporočilo.

Obveščamo vas, da je zaradi dražje embalaže ( čep ) žal tudi cena izdelka višja, vendar bo že ob koncu tega tedna možno zopet
kupovati tudi mleko z 1,5% m.m. v embalaži brez čepa ( z nekoliko spremenjenim izgledom ) po ceni 0,58 eur za lit mleka.

Za razumevanje se vam zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo,

Kontaktni center Mercator

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.566
477
83
Pakirano in izvor vsebine pa nekje v zoolookafriji?
Standardi, ki tam veljajo za prirejo mleka pa glede na naše kot noč in dan.
Eto.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
A v teh 40k je všteto tudi prišparano gorivo na račun nižje teže?
smile-1.gif

40k na leto je glih ena malo boljša plača. Za enega človeka. Zaposlenih pa imajo koliko, več tisoč? Deset tisoč?

To je ta, kot če bi rekel, da bi z vsak dan enim centom v 100 letih našparal krepkih 365 EUR...

Njim to povej, ne meni;

http://www.msnbc.msn.com/id/3073562/

A zdaj pa 40k$ naenkrat več ni dnar??

Da firma prišpara 40k$ je dosežek, pa makar gre za AA, na račun ene jebene olive lahko naredijo 40k$ reklamo
in z njo še zaslužijo.

Jaz govori o 40k$ v enem letu ti pa o 356€ v sto letih. Pa ti si tak vredu pa to?
confused-1.gif