Balkanske 250-gramske "300 g" Milke

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, meni se zdi vzhodna in zahodna Milka čisto isti šmorn, sam ne okusim nobene razlike. Je pa zato (kar je po moje najpomembnejše) vzhodni paradajz precej boljši od zahodnega.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
214
63
Kranj
točno tako Malcolm- prava čokolada je 70%+....LINDT FTW.

coolpower: tako je LIDL, HOFER, EUROSPIN
cheer.gif

Jebeš MERCATOR, TUŠ.....deloma še kdaj v ŠPARu kupim ko so akcije.

Kdor ima Avstijo blizu naj kupuje GOR pa je.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.257
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Tu se gre za navado. Moj foter recimo ma rad čokolado, ampak je izključno tiste z 70%+ kakava,
razne lind-arce in podobno te ki so grenke. Izjemoma poje še kako klasično gorenko, ampak
ostale milke in snikersi mu je presladko in pravi da tisto ni čokolada ampak cuker z okusom čokolade.

Težko bi ga razumel, ampak 50 let nazaj, ko je on bil mulo so čokolade bile za "naš" okus grenke, in tisto
mu je ostalo v spominu, drugo pa mu dobro ni.

Enako ko gledam ko nekateri pijejo PILS in jim je recimo Union ali pa laško ogabno, ko je povsem logično
kater pir je boljši. Gre se zato da že vrsto let pijejo Pils in so se nato navadli in jim druga ne odgovarja.

Samo nasplošno kaj se pa čokolade tiče, meni je okus po lešnikih in kakavu več kot pa plastična sladkoba
smile-1.gif

Romunom očitno ne :D

Tudi slovencem ne, vsaj večini. Ostali pa kupujemo drugje, pa je.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
No, meni se zdi vzhodna in zahodna Milka čisto isti šmorn, sam ne okusim nobene razlike. Je pa zato (kar je po moje najpomembnejše) vzhodni paradajz precej boljši od zahodnega.
A to gledaš deklaracijo?
Kje pa kupuješ?
Edino, kjer sem videl izbiro paradižnikov, je bil Lidl.
3 ali več vrst, 2 kao kvaliteta ena. Zgledalo je lepo, a vsebina isti pen*s kot drugo.
V slovenskem triu pa je vedno le ena vrsta naenkrat na izbiro (ponavadi je še kaki bio zraven).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Mi potrošno robo ala Mehčalci, praški, mila in ostalo ki se uporablja v čistilne namene kupujemo v Gracu.
15 minut vožnje gor, cene so enake ali nižje, roba pa neprimerno boljša. Tak ajnkauf naredimo 1-2 mesečno,
in je bolša kvaliteta neprimerno. Pri nas se kupujejo pa vsakdanje stvari, torej vse ostalo.

pa si siguren, da nisi morda v 10 minutah iz mb v grazu? se mi zdi da v 15 minut ti še šteješ, da greš uzput tankat, pa parking zgor iskat itd...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Mi potrošno robo ala Mehčalci, praški, mila in ostalo ki se uporablja v čistilne namene kupujemo v Gracu.
15 minut vožnje gor, cene so enake ali nižje, roba pa neprimerno boljša. Tak ajnkauf naredimo 1-2 mesečno,
in je bolša kvaliteta neprimerno. Pri nas se kupujejo pa vsakdanje stvari, torej vse ostalo.

pa si siguren, da nisi morda v 10 minutah iz mb v grazu? se mi zdi da v 15 minut ti še šteješ, da greš uzput tankat, pa parking zgor iskat itd...

Pa meni se že gre za način obnašanja gori. V miru v tišini človek nakupuje, v naših trgovinah se derejo povprek, tok da
ti z vozička kdo ne sune kruha da mu ni treba v vrsti stat, "Branka na blagajno štiri" in podobne nevmesne...

Gori lepo v miru v tišini nakupuješ, stojiš v vrsti in si 8mi pa lahko normalno v pogovornem tonu vprašaš prodajalko,
če še imajo tisto zadev v akciji, skratka čisto druga rasa folka. Pa na izbiro 5x več robe ko pri nas. Iz centra MB v sajersbergu sem
v 20ih minutah, 30 če grem popolnoma na easy. Pa še benz majo ponekod ceneje, tak da še je teh 70km plačanih.

Parkinga pa nerabiš iskat, vsaj v sajersbergu ne.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kupujem povsod (recimo Leclerc ima običajno 3 ali 4 sorte na izbiro). Na splošno sem opazil, da so vzhodni paradajzi (ter prekosredozemski) manj plastični od zahodnih.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
60km ti narediš v 20 min, pa še z vožnjo po mestu... dober si, ni kaj

Nazadnje je iz šentilja v sajersberg tekla avtocesta z omejitvijo 130km, kilometrov mislim da je bilo
okol 40. Pa še to sem pripisal da 30 če peljem poačsi torej po omejitvah. Nekateri upamo
vozit celo 150.

Pa nenazadnje ni treba hodit v graz imaš trgovine takoj za staro mejo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Paradajz je najboljši makedonski, samo je redko v trgovinah. Drugače pa je dober tisti, ki je v grozdu (velik za solate, majhen za dodatek jedem).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
60km ti narediš v 20 min, pa še z vožnjo po mestu... dober si, ni kaj

Nazadnje je iz šentilja v sajersberg tekla avtocesta z omejitvijo 130km, kilometrov mislim da je bilo
okol 40. Pa še to sem pripisal da 30 če peljem poačsi torej po omejitvah. Nekateri upamo
vozit celo 150.
Ah, med dvema postoma si se preselil iz centra MB v Šentilj (piše se z veliko, bajd-d-štrase)?

Dober si, ni kaj.
smirk-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Prej si rekel "Iz centra MB v sajersbergu sem v 20ih minutah, 30 če grem popolnoma na easy."
S 150 km/h ne prideš v Seiersberg iz Mb v 20 minutah, pa če imaš Ferrari-ja.

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
iz centra mb do centra graza med tednom, če voziš po omejitvah cca 35 min
iz enega konca MB pa do drugega pa tudi porabiš med tednom 20-25 minut.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Jaz sem iz Maribora v Celju v manj kot pol ure (tam pri Merkurju na Mariborski cesti), če ni zastojev in gužve... Iz Maribora do Seiersberga pa ni nič dalje, ker itak je izvoz direktno v šoping center.
Tako da je pol ure še preveč porabljenega časa... Med 20 minut in pol ure sem v Seiersbergu po avtocesti (po omejitvah), po stari cesti pa v slabi uri.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
iz centra mb do centra graza med tednom, če voziš po omejitvah cca 35 min
Točno tako. Seiersberg pa je kar nekaj kilometrov pred Grazem.