Balkanske 250-gramske "300 g" Milke

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
A je v tej državi razen v Müllerju še kje možno dobiti normalno 300-gramsko Milko (po možnosti po evropski ceni, ki je nazadnje znašala okrog 2 EUR)? Kar sem se zadnje cajte potikal po raznoraznih Mečkatorjih, Šparjih in podobnih, so povsod imeli samo še 250-gramske, narejene v eni obskurni državi sosednje regije, po ceni, ki krepko presega evropsko (včeraj sem videl eno celo za 3.33 EUR
stupid-1.gif
).

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Tkole to gre. Namesto, da podražiš, zmanjšaš težo. In zmagaš.

Se pa bojim, da bomo šli čez leta v trgovino, pa samo plačali. Odnesli pa sam ovitek od čokolade. Za blagajno bo pa itak svizec ...
menda dobro zavijajo, pa poceni so ...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mogoče Leclerk, čeprav imajo zadnje čase tudi oni vse manj evropske robe in vse več ostale. Še vanilijeve kokakole nimajo več...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.051
6.244
113
Kdaj za vraga nas bodo začeli jemat kot Evropsko državo in ne neko tretjerazredno republiko, kjer osli vlečejo vozove po avtocestah.

Meni tudi že pošteno gre na spolni organ, da je Nutela slabšega okusa, da Pamperske in vložki manj vpijajo, da mehčalec manj diši, da praški slabše perejo, in da je vse od tega še celo dražje kot pri severni sosedi.

Še hvala Bogu da imamo vsaj še Muller.

Pri nas smo se navadili da kdaj pa kdaj skočimo v Avstrijo ali pa v Mullerja in te stvari nabavimo tam. Saj ne da si na profitu, samo razlika v kvaliteti pa je kot dan in noč.

Nazadnje urejeno:

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Tkole to gre. Namesto, da podražiš, zmanjšaš težo. In zmagaš.

Ja, se spomnim, da je pred leti Kutinova nekaj govorila na to temo, da morajo biti kupci pazljivi in preveriti tudi količino/težo, ker je "na oko" ponavadi enako, dejansko pa ne - ter da ni nobenih aktov, ki bi sankcionirali takšne manipulacije s količino.
Problem pa je, da pri nas in podražijo in zmanjšajo težo...
Poleg tega pa te produkte delajo nekje v Bolgariji, na Poljskem ipd. (cenejša delovna sila), prodajajo pa jih po višji ceni glede na istovrstne iz t.i. zahodne Evrope - torej "naši" več kot očitno z njimi služijo relativno več kot pa kolegi v "zahodni Evropi". Pa naj se kdo še čudi, zakaj je tu toliko trgovin...

Izhod iz tega začaranega kroga bo kakšen EU-birokratski ukrep, da morajo za vse cene biti na voljo kompletne strukture, kako je do posamezne cene prišlo (od osnovne surovine, posrednikov, davkov do končnega izdelka). Z današnjo tehnologijo to ne bi smel biti več problem. Potem se bo verjetno dejansko začelo ta pravo kleščenje nepotrebnih stroškov zaradi konkurence (kako že gre tisto... cut out the unnecessary middle men).
evil.gif
)

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Aha, res maš.

IF
cena izdelka = visja THEN
teza izdelka = manjsa
END IF

evil.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Mogoče še niste opazili, ampak fora je tudi pri barvi za lase. Od Schwarzkopfa, taka v temno rdeči škatli. Škatle so popolnoma enake, nobene razlike. S tem, da je barve v Muelerju noter 60g v tubi, v Dm in ostalih trgovinah (Špar, Mercator, Tuš...) pa samo 50g. Razlika v količini torej 20% !!!, cena pa enaka.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
k sem gledal plenice, je bila avstrija konkretno dražja
vložkov ne gledam, ker ne uporabljam
sensodyne je full cenejši gor

itd itd..

sam..vsedeš se v avto, greš na hrvaško, v srbijo in kupiš kraš, crvenko, soko štark, pionir, ne pa te zahodnjaške sužnjelastniške znamke

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Mi potrošno robo ala Mehčalci, praški, mila in ostalo ki se uporablja v čistilne namene kupujemo v Gracu.
15 minut vožnje gor, cene so enake ali nižje, roba pa neprimerno boljša. Tak ajnkauf naredimo 1-2 mesečno,
in je bolša kvaliteta neprimerno. Pri nas se kupujejo pa vsakdanje stvari, torej vse ostalo.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.823
849
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Mi potrošno robo ala Mehčalci, praški, mila in ostalo ki se uporablja v čistilne namene kupujemo v Gracu.
15 minut vožnje gor, cene so enake ali nižje, roba pa neprimerno boljša. Tak ajnkauf naredimo 1-2 mesečno,
in je bolša kvaliteta neprimerno. Pri nas se kupujejo pa vsakdanje stvari, torej vse ostalo.

Imaš v Müellerju isto robo, tako, da ne rabiš it v Avstrijo.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
da vas malo potolažim, to ni niti podrazno finta, namenjena samo balkancem in tistim iza železne zavese. sem gledal pred kratkim eno oddajo na zdf, in švabe še 5x bolj nategujejo na to foro. zaključek oddaje je bil da nimaš druge, kot da si pazljiv in ne kupiš če te nategujejo

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
men so švabe pred leti na morju jamBrale, da jih je ubil to, da piše made in EU ne made in Poland..da to jih zdej matra na polno, ker ne vedo kaj je kaj.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Imaš v Müellerju isto robo, tako, da ne rabiš it v Avstrijo.

Imam zgoraj vsaj enkrat večjo izbiro, boljše cene pa še bližje mi je.

Za 6pack (sicer socialnega ampak dobrega piva) dam 1,99. Zmagovalna kombinacija. :D

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Slovenije nihče resno ne jemlje. Pač smo se odločili za lastno državo velikosti 2 mio prebivalcev in sedaj na ta račun kasiramo posledice, ki so še dosti širše kot pa to, da žremo poljsko Nutello. Multinacionalke se ne bodo sekirale za naše mnenje. Če nam kaj ne paše lahko gremo po Nutello v Italijo, itak bodo zaslužile tudi v tem primeru. Zgolj zaradi dobrega občutka nekaj odstotkov ljudi, ki na kraj proizvodnje trzajo pa ne bodo spreminjali distribucijskih kanalov in umestitve Slovenije v divizijo, ki pokriva vzhodno Evropo in Balkan.

Nauk je jasen: izkoristite kapitalistični sistem in se ne borite proti njemu ker nimate osnovne šanse za zmago proti multinacionalkam. Kako? Kupujte v Hoferju, Lidlu in Mullerju. Vsem tem se čisto kapitalistično splača robo voziti iz tistih skladišč, ki pokrivajo tudi zahodno evropo in od enega samega dobavitelja ker s tem dosegajo nižjo ceno. Posledično dobiš v Lidlu budžet čokolado, ki je bolj okusna od premium čokolade multinacionalke v Mercatorju.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik softi pravi:
men so švabe pred leti na morju jamBrale, da jih je ubil to, da piše made in EU ne made in Poland..da to jih zdej matra na polno, ker ne vedo kaj je kaj.

Če ti piše na izdelku ''Made in EU'' že takoj veš v katerih EU državah je narejeno. Kdor dela dobro ga ni sram napisat kje je narejeno. Švaba bo brez problema napisal ''Made in Dojčland'' ali na avstrijskem izdelku ''Austria Quality'' (ali kaj že imajo za tisti trikotnik).

@Malcom - najbolj hecno je, da je alternativa Müllerju postal Hofer - če hočeš kvalitetno robo greš k njim, šele nato k naši ''sveti trojici''
crazy1.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
ksz

Zakaj pa nihče ne omeni Gorenjke? Zadnjič sem jih kupil kar nekaj... 300g Gorenjko s celimi lešniki za 1.99€, pa ni nič kaj slabša kot Milka ki se prodaja pri nas. Pravzaprav mi je še boljša...
Meni je Gorenjka zakon, zato mi je popolnoma vseeno, kake Milke se pri nas prodajajo, ali Evropske ali Kirgistanske ali Kitrajske...
Ona s celimi lešniki v lešnikovi kremi je pa tut vrhunska.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Zgolj zaradi dobrega občutka nekaj odstotkov ljudi, ki na kraj proizvodnje trzajo pa ne bodo spreminjali distribucijskih kanalov in umestitve Slovenije v divizijo, ki pokriva vzhodno Evropo in Balkan.

Verjetno bo morala, ce ne bo drugace, EU udariti po mizi in tistim producentom, ki distribuirajo po celotni Evropi, pac na en svoj sovjetski nacin zapovedati, da mora "zelezna zavesa tudi na tem podrocju pasti". Po domace receno: na takih produktih bodo grska navodila/napisi skupaj z makedonskimi, srbskimi, bolgarskimi, slovenska skupaj z nemskimi, ceskimi, nizozemskimi, litovska skupaj z norveskimi itn.
Po dobrih dvajsetih letih bi bil ze cas, da se vzpostavi stanje - ce ze morajo biti popredalckani - izpred hladne vojne (ali celo prve svetovne).
grims-1.gif
Jaz vem, zakaj sem na plebiscitu glasoval za samostojnost, ampak do sedaj se to se ni uresnicilo.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Zakaj pa nihče ne omeni Gorenjke? Zadnjič sem jih kupil kar nekaj... 300g Gorenjko s celimi lešniki za 1.99€, pa ni nič kaj slabša kot Milka ki se prodaja pri nas. Pravzaprav mi je še boljša...
nahrung002.gif

Gorenjka je zakon....še posebej odkar vem da Austrici tlačijo v svojo Milko naše iztrošene kure...
evil.gif

a vam povem, sploh se ne splača "kregat" kera Milka je boljša zahodna-vshodna-južna-severna....vse so en podn...sam bitka za profit, pa ni važn kaj se melje v tisto maso....
bonk.gif

mi pa svašta požremo, potem nas pa filajo z bedastočami, da je stres glavni krivec za vse "civilizirane" težave....na to kaj požremo nas pa noben ne opozarja, seveda DOBR PLAČAJO....
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.257
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Kdaj za vraga nas bodo začeli jemat kot Evropsko državo in ne neko tretjerazredno republiko, kjer osli vlečejo vozove po avtocestah.

Meni tudi že pošteno gre na spolni organ, da je Nutela slabšega okusa,

Ko jo bom fizično preselili bolj na zahod.

Sicer pa: zadnjič sem bral rezultate poskušanja in ocenejevanja različnih Nutell. In večina ocenjevalcev (bili so pa navadni ljudje, pač pobrani z ulice v ta nemen, kot vse fouksne skupine) je trdila, da je vzhodnoevropska Nutella boljša od zahodnoevropske. Jih je pri slednji motilio da ni bila dovolj sladka in da je imela preveč okusa po lešnikih&čokoladi.
bonk.gif

In zato bodo še naprej delali drugačno za vzhodnoevropejce. Večini je očitno ta zanič okus bolj všeč od normalene, prave Nutelle. Jebiga, jaz bom pa v Mulelrju in Hoferju kupoval še naprej tovrstno robo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Tu se gre za navado. Moj foter recimo ma rad čokolado, ampak je izključno tiste z 70%+ kakava,
razne lind-arce in podobno te ki so grenke. Izjemoma poje še kako klasično gorenko, ampak
ostale milke in snikersi mu je presladko in pravi da tisto ni čokolada ampak cuker z okusom čokolade.

Težko bi ga razumel, ampak 50 let nazaj, ko je on bil mulo so čokolade bile za "naš" okus grenke, in tisto
mu je ostalo v spominu, drugo pa mu dobro ni.

Enako ko gledam ko nekateri pijejo PILS in jim je recimo Union ali pa laško ogabno, ko je povsem logično
kater pir je boljši. Gre se zato da že vrsto let pijejo Pils in so se nato navadli in jim druga ne odgovarja.

Samo nasplošno kaj se pa čokolade tiče, meni je okus po lešnikih in kakavu več kot pa plastična sladkoba
smile-1.gif

Romunom očitno ne :D