babyfon vs walkie talkie

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Načeloma je že tema tipa "paranoični starši" .. ker 10-15 let nazaj je vsa decap reživela brez raznih bayphonov in senzorjev dihanja!

Pomehkuženost se jasno stopnjuje, sedaj babyphone, potem razni filtri in nadzorni programi na računalniku, ko bo mulac star 17 let pa GPS ovratnica z senzorjem alkoholnih hlapov da bodo starši vedeli kje je in koliko pije!
evil.gif

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
ehh, mene nič ne moti kaj pišeš, vsak ima svoje mnenje...

če zanemarim elm in se vrnem na začetno temo,
najbrž imajo babyfoni bolj občutljive mikrofone kot pmr, in so posledično bolj uporabni?

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
ker včasih deca pozabi dihat (mislim da do 1 leta) in umre.

Obstaja kakšna statistika teh smrti? Pomoje jih je več poležanih, ko se stari pijan uleže zraven (iz zadnjih let se spomnim samo enega primera), je pa res da se o teh smrtih ne piše.

Meni se včasih zdi da bi rabili predvsem senzor pomanjkanja zdrave pameti. Mislim tastari, ne otroci.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
išči pod "sids" in "sudi"
povprečje je nekje 2 mrtva na 1000 rojenih

se strinjam s tem senzorjem, ja...
ima pa naš mali senzor dihanja spodaj, dali so mu ga v bolnici, nedonošenček pač, in 4x večja možnost.....

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Tako kot so že napisali, do 1 leta je povečana možnost, da otrok neha dihati. Ali sam od sebe ali se nesrečno obrne ali kaj podobnega. Pri nedonošenčkih je možnost še večja. Poznam par, ki jim je naprava rešila življenje otroka, tako da ni tako redka zadeva.

Na splošno sva sicer midva želela vzeti navaden babyphone, a ker sem za isto ceno iz tujine dobil še s tem dodatkom, sem ga pač vzel in ga uporabljamo. Se pa alarm še ni oglasil, razen enkrat, ampak je bil splet okoliščin.

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
ksz
nazaj on topic
Ker sem gorenc po duši, mi je ta dilema že poznana
smile-1.gif

Ker baby phone pride takoj 40€+, medtem ko PMR štartajo pri 20€+, zelo podobna tehnologija in je očiten cenovni nateg.
Zato nabavil en pocen PMR iz hoferja z vox funkcijo.
Problem je bil, ker vox vklopi malo po prožilcu - preseženem nivoju hrupa in takoj tudi neha oddajat. Skratka na sprejemu so bili samo piski in poki, potem pa je blo za pogledat v sobo kaj se dogaja.
Babyphone pa ma bistveno daljši čas oddaje, tako da si lepo preko radia slišal kaj se dogaja.
Na koncu kupil pocen babyphone za 25€, pa za prvo silo gre, je pa najbolj pocen tehnologija, dostikrat motnje na kanalu...ampak zadostuje.
Vox je bolj uporaben za starejše otroke, ko se bolj glasno zbudijo in za kak dopust, ker tam je bolj fino biti v družbi v varni oddaljenosti od spečih otrok. In pmr tukaj poseka babyphončke.
Moje izkušnje, če komu pomaga.
Ampak mi gre zmerom bolj na živce, da je vsa otroška oprema kot po pravilu dvojna cena kot ostala primerljiva tehnologija
frown-1.gif
(ker na otrocih se pa ja ne špara, ane :p)

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
jaz sem kupil babyfone na ebayu, nek model ki je zmagal na nemških testih po minimalnih emisijah elm (Öko test)
plačal 25 € s poštnino. Deluje tako kot mora, vleče iz spalnice v zgornjem nadstropju dol v dnevno sobo.
Če je okno v spalnici odprto, potem zvem tudi če se sosedva cucka dereta v hiši
smile-1.gif

Na srečo ima nastavitev občutljivosti mikrofona....

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Če bi imel OK babyphone pa ne rabiš na baterije poglej tole:

http://www.ebay.co.uk/itm/Tomy...=item2565830e46

Men je bil full dober, delal je pa skorajda celo bolje od sedanjega angelcare-a.

Zakaj sem menjal? Starševska enota sicer omogoča delovanje na baterije, vendard se le-te ne filajo. In ker sem to prenašal okol sem zamenjal.

So bile pa cene včasih manjše, svojega starega 3 mesece sem prodal za 25€.

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Tako kot so že napisali, do 1 leta je povečana možnost, da otrok neha dihati. Ali sam od sebe ali se nesrečno obrne ali kaj podobnega. Pri nedonošenčkih je možnost še večja. Poznam par, ki jim je naprava rešila življenje otroka, tako da ni tako redka zadeva.

Za nedonošenčke je to dobra zadeva - se tega poslužujejo že v bolnicah. Drugače pa problem z dihanjem rešiš, da mu daš kakšno oviro (zvito brisačo, posebno blazino) za hrbet, da se ne more obrniti na hrbet. Druga opcija pa je malo dvignjeno kompletno ležišče (obstajajo tudi pene, ki se dajo pod rjuho).
Drugače pa ja, če zadevo dobiš poleg, ko kupiš babyfon, zakaj je nebi koristil - škodit ne more, bolj panični starši so pa morda še malce bolj sigurni na podlagi tega.

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik MultiX pravi:
...PMR postaje ki imajo VOX funkcijo in me zanima če jih kdo od vas uporablja in kako se obnesejo.Babyfoni nesejo samo do cca 300m in imajo cel kup brezveznih funkcij, pmr postaje pa imajo malo večji domet in so uporabne še kasneje.
Enako sem razmišljal tudi jaz.

Probal sem Motorolo PMR in Kenwood TH-F7E UKW ročno postajo -> mikrofoni (tudi zunanji) so premalo občutljivi za baby monitoring.
Na koncu sem končal z namenskim babyfonom (od philipsa)

Lp,
Peter

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik xcape pravi:
Citat:
Uporabnik sumica pravi:

Za nedonošenčke je to dobra zadeva - se tega poslužujejo že v bolnicah. Drugače pa problem z dihanjem rešiš, da mu daš kakšno oviro (zvito brisačo, posebno blazino) za hrbet, da se ne more obrniti na hrbet. Druga opcija pa je malo dvignjeno kompletno ležišče (obstajajo tudi pene, ki se dajo pod rjuho).
Drugače pa ja, če zadevo dobiš poleg, ko kupiš babyfon, zakaj je nebi koristil - škodit ne more, bolj panični starši so pa morda še malce bolj sigurni na podlagi tega.
Res je to za nedonošenčke to dobra zadeva in jo uporabljajo v porodnišnicah, tudi jaz sem hotel nabaviti, ker imam pač nedonošenčka, ampak so mi v porodnišnici ob odhodu domov med vrsticami dali vedeti, da je ta zadeva uporabna bolj za starše, da se bolje počutijo psihično... Tako sem nabavil brez senzorjev dihanja!