babyfon vs walkie talkie

MultiX

Pripravnik
14. nov 2007
31
0
6
Nameravam nekej kupit, da slišim dojenčka ko se zbudi, pa sem gledal PMR postaje ki imajo VOX funkcijo in me zanima če jih kdo od vas uporablja in kako se obnesejo.Babyfoni nesejo samo do cca 300m in imajo cel kup brezveznih funkcij, pmr postaje pa imajo malo večji domet in so uporabne še kasneje.Hvala za informacije.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
V čem ti je finta, da bi slišal dojenčka na 10km?
Ko te bo rabil, bo te rabil takoj, ne čez 10 minut.

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Če si se že odločil za otroka si potem tudi kupi babyfon, če že nisi vedno prisoten poleg njega. Domet nad 200m naj te ne zanima, ker pri oddaljenosti nad 200m otroku itak nimaš kej več pomagat ko zajoče ali posledično še kaj slabšega.

MultiX

Pripravnik
14. nov 2007
31
0
6
ne rabim nasvetov zakaj sem se odločil za otroke in podobnih pametovanj.vprašal sem samo o uporabnosti pmr postaj če ma kdo izkušnje, mnenja...ne mislm bit 10km preč od otroka samo da mi zadeva vleče na vrt od koder imam do sobe cca pol minute, in je uporabna še za kampiranje recimo.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Mi imamo babyphone, ki ima še funkcijo preverjanja dihanja otroka, zadeva pa brez težav nese iz hiše do konca vrta. Večina boljših ne bi smelo imeti s tem težav. Vleče tudi v klet, torej kamorkoli bi že okoli hiše ali v njej šel.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Tehnično večina BF deluje na 2.4 GHz in dokaj nizki moči kar v osnovi pomeni precej kratek doseg ampak tudi solidno "prehodnost" med ovirami.

PMR postajce (446MHz) nižjega cenovnega razreda velikokrat tudi ne nesejo več kot eno nadstropje. Če je stavba OK armirana z železno kostrukcijo lahko pozabiš na pogovore hiša - vrt! PMR postajce so namenjene in tudi najbolje delujejo na odprtem, tam lahko pričakuješ doseg 2+ km v vidni liniji.

Vox pri poceni postajcah sux, deluje večinoma itak preko kombinacije slušalk in mikrofona (to je recimo uporabno) ne pa preko vgrajenega mikrofona. Torej pri varovanju otrok je težko/nemogoče nastavit željeno občutljivost (če ima postaja sploh to opcijo). Boljši babyphoni imajo digitalno obdelavo in prepoznavo zvoka tako ne dobiš kupa šumov na drugo stran, pri postaji (poceni) je tole skoraj nemogoče.

Skratka da bi PMR deloval kot babyphone (če sploh lahko) mora bit dober PMR, recimo ranga 80-100EUR na komad. V osnovi potem raje dober babyphone ker bo vsekakor deloval bolje za nižjo ceno.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Poglej na eBayu za Babyphone H+H Babyruf MBF 8020 N

Sem nabavil že 4 in vsi so več kot zadovoljni. Ne dere se skozi ampak spusti glas šele, ko se malček "zaropota".
Ima vibro, signal če si predaleč (izven dosega), pa tudi domet je preizkušeno daljši od podobnih zadevščin.
Dela na nekaj čez 800MHz, torej ni motenj in tudi možnost, da te kdo posluša s skenerjem je precej manjša.

Lp.-

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
pa se res noben ne vpraša ali je pomembno kakšen elm. oddajnik ima tako malo dete ob svoji glavi (ok, pri meni je oddaljen cca 40 cm)?
manj je tukaj več, po mojem skromnem mnenju...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Če smo preživeli z Benefoni, ki so kuhali možgane z 5-10W na 70cm, bodo še naši malčki z nekaj mW ob svoji glavici...
rolleyes-1.gif

Ti se pa raje vrni nazaj v kameno dobo, ker edino tam nisi bil izpostavljen kakšnemu elm. smogu...
stupid-1.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Ne vem zakaj imate oddajnik tako blizu otroka? Mi ga imamo na polici dober meter proč, pa še dlje bi ga lahko dal, ampak zaradi kabla, ki gre do senzorja za dihanja ne morem. Zadeva brez težav lovi vse zvoke v sobi, tudi, če ji pustimo pesmice na čisto potiho jih čez babyphone dol slišim, pa je radio oddaljen 4m od oddajnika. Obstaja tudi funkcija, da se vklopi le ko je zvok, ima vibro in še marsikaj, ampak ne uporabljamo. Edino, kar nam deluje vzporedno skozi isti oddajnik je že prej omenjeni senzor.

Glede na to, da laufa mašinca povprečno 14 ur nekje, ni problemov zaenkrat.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
pa jaz sem tudi imel Benefona ;-) ampak ne pri 3. mesecih starosti....
ampak pri moji deci pa vseeno raje poskrbim da je čimmanj v bližini virov sevanja. Paranoik? Niti ne....

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Potem pa ne pusti deco, da ti hodi izven hiše in jih zapri v klet!
Ker bodo na prostem prijeli večjo dozo sevanja, kot pa če bi sedeli pred TVjem v dnevni...

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
wink-1.gif

bom bolj počasi pisal:
dobro vem da se vsemu ne da izogniti, tistemu na kar pa lahko sam vplivam, pa bom poskusil minimizirati....

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Avtorju s svojim pisanjem nisi čisto nič pomagal s svojimi umotvori...
tongue-1.gif

in se opravičujem za spem zaradi paranoikov...
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno: