Avtoslalom 2008: organizacija, termini, pravilnik

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
OK, najprej pohvale za lep in tekoče izpeljan slalom - takšen, kot smo jih bili zadnih 15 let s strani organizatorja AMD Ravne vajeni. Če ne bi bilo nesrečnega izliva olja, bi bilo skoraj idealno.
Vidi se, da niste poizkušali z na silo izvedenimi premori, med katerimi naj bi si gledalci napolnili želodčke s pijačo in hrano (organizator pa s profitom od prodaje) in je tekma tekla tekoče. V glavnem - eden redkih slalomov, za katere lahko rečem, da mi je čas hitro minil.
Glede na precej kratko reklamno kampanjo je številka 51 udeležencev lepa in videti je, da se je kar nekaj fantov in deklet okužilo z virusom avtošporta.

Sedaj pa k drugemu delu:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
.. Vesel sem tudi, da ste tako številčno, kljub nenaklonjenosti "turističnim" prišli tudi iz Vracinga ....

Ne vem od kod ti ideja za povezovanje kluba VRacing s kakršnimkoli načrtnim bojkotiranjem turističnega prvenstva. Če boš dobro pogledal liste udeležencev (ali samo prejemnikov pokalov
smile-1.gif
) turističnih prireditev zadnjih par let, boš na njej našel člane kluba VRacing - torej tudi v Ljubečni, Gornji Radgoni in konec koncev na spretnostni vožnji izpred par tednov na Ravnah.

Jaz osebno sem s komentarji na zaprte proge zastopal svoje mnenje, katero še vedno zagovarjam in trdim da po 'nevarnosti' postavitve Ljubečna kot poligon na noben način ne more doseči zahtevnosti proge, kot je Ivarčko. Tisti, ki ste vozili oboje, boste to sigurno potrdili. Zdi se mi škoda, da se odličen potencial za tekoče speljano progo na Ljubečni ubije s pretirano zaprto in netekočo postavitvijo.

Kar se tiče 'zaštrikanih' prog na majhnih parkiriščih, kot je bila pred tedni v Ravnah- za eno takšno progo se ne bom vozil 150kilometrov in reskiral celega dne, če pa bi kdo 4 ali 5 takšnih mini prog strnil v turistični rally, potem pa bi bila zgodba drugačna - razmislite o tem...

LP,

Milan

p.s. Organiziranega tihega bojkota s strani par klubov smo bili žal deležni ravno člani VRacinga, ko smo organizirali promocijski slalom v Logatcu in so nekateri (sicer zagriženi) slalomisti odpovedovali udeležbo. A pustimo sedaj to.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Šlo je za negativno nastrojenost (nekaterih) članov VRacinga do slalomov organiziranih mimo AŠ2005 in namenjenih širšim množicam (nizke štartnine, ne potrebuješ ravno 200konjev...) . Zato pošteno povedano koga drugega kot tebe in mogoče še Založnika sploh nisem pričakoval. Sem pa vesel, da ste prišli.

Navdušencev nad avtoslalomi je pri nas očitno dovolj. Primanjkuje tekem (primernih za širše množice), ker jih zaradi komplikacij (predvsem z dovoljenji) nihče noče več organizirat.
Roko na srce, to kar ste si zamislili v Logatcu je sicer dobra semi-profesionalna avtomobilska prireditev, vendar je precej daleč od tega kar jaz razumem pod imenom avtoslalom in za kar se zavzemam in se bom zavzemal še naprej. Na Ivarčko smo spravili celo nekaj lokalnih street racerjev, ki so sicer uporabo ročne zavore raje prakticirali pred kakšnimi gostilnami.

Če sem prav razumel, je bil promocijski slalom namenjen samo povabljenim. Od naših nihče ni dobil povabila (pa čeprav Barbara in Goran pridno nabirata pokale v nižjih kategorijah, če že ostali nismo dovolj zanimivi) in potem seveda ni nikogar bilo. Res pa je, da četudi bi na tega kdo prišel, na ostale tekme pod takšnimi pogoji najverjetneje ne bi hodili. Vsaj vsi 100% ne. Zato nikakor ne morem razumet, zakaj se pri nas ovira, namesto da bi se spodbujale TUDI bolj amaterske prireditve. In kriteriji za organizacijo morajo biti prilagojeni posamezni prireditvi, ne pa da se gre vedno predvsem za polnjenje določenih žepov. Primer: na spretnostni smo imeli gasilne aparate in reševalce v pripravljenosti. Na Ivarčkem smo imeli gasilce (brez absorberja za olje
bonk.gif
) in reševalce na samem prizorišču. Na UE Ravne so razumeli razliko, glede na izkušnje organizatorjev preteklih slalomov, mnogi tega očitno ne in so problemi ko hočeš kaj organizirat.

Moja želja je, da s skupnimi močmi naredimo čim več tekem. Ne bi imel nič proti pokalnemu prvenstvu v Logatcu pod AŠ2005 in vzporedno "vaško ligo", kjer bi bili pogoji za organizacijo takšni, da bi bil tekme pripravljen organizirat še kdo drug in kjer bi bili stroški nastopanja takšni, da bi bila zadeva privlačna za širše množice.

Nazadnje urejeno:

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.710
77
48
Fantje, tole ste super organiziral. Vid se da res delate za dušo in tega manjka zadne čase. Za prehvalt je vse po vrsti kle ni kej.

Tud proga je bla odlična ni kej za rečt. Edino kar bi lahko nardil je da bi swifta ustavl že na začetku predn je do konca razpadu ampak jebiga kdo je pa vedu da se bo to zgodil. Odlično!

Naslednje leto prosm da 2x organizirate Ivarčko.

bmw850i

Zelenc'
28. feb 2008
10
0
1
Murska Sobota
Obišči stran
Odlično izpeljana dirka. Vsaka čast. Čestitke organizatorju.

O avtoslalomih sem pa napisal že nekaj strani nazaj.
Citat:
Uporabnik bmw850i pravi:
Nič ni slabo, če bi bilo pokalno prvenstvo, bilo bi še dobro. Te bi bile npr.: 3 uradne dirke, ki bi se seveda točkovala za DP. Bile bi normalno pod AŠjem s tem posledično tudi dražje dirke ampak nič zato. V prihodnje pa mogoče poleg uradnega prvenstva še dirka DP. In te tekme bi se udeleževali res tisti pravi, ki so tudi tako daleč, da bi lahko že imeli resne svoje sponzorje (lažje dobili, ker so uradne tekme) in so pripravljeni tudi sami imeti večje stroške - dražje dirke.

Poleg tega pa bi se morale odvijati še ostale dirke, ki bi bile posamezne dirke, ki bi lahko imele načeloma ista pravila, razen pri organizaciji in še mogoče kaj. Seveda se ne bi štela za pokalno prvenstvo in ne bi bila pod AŠ (in nebi smele imele nikakršne prepreke z njihove strani). S tem bi bile te dirke cenejše tako za organizatorje kakor tudi za tekmovalce. Na njih bi se pa lahko udeležili redni dirkači (bi jim bil kot dodatni trening), kakor tudi vsi lokalni dirkači. S tem bi s časoma tudi kakšne lokalec v prihodnje prišel tekmovat tudi v PP (če npr.: nebi bilo teh cenejših dirk se mogoče ne bi nikoli poskušal v teh dirkah. S tem bi pa tukaj poizkusil in bi bila njemu zadeva všečna in bi mogoče prestopil tudi na prvenstvo,...) Dolgoročno bi bile na takšen način verjetno vse dirke uspešnejše - tako posamezne, kakor tudi pokalne. In na koncu bi bili tudi vsi veseli (kakor AŠ tako tekmovalci in organizatorji).

V raznih športih so navadne tekme in druge uradne pokalne ter DP in zveze teh navadnih tekem ne preprečujejo kakor se to tukaj dogaja in ni nobenih problemov organizirati kakšno tekmovanje. Še zveze same dajo v koledar te prireditve, da se jih ja več seznani z prireditvijo.

Še vedno se sliši da za naslednjo sezono AŠ ne bo dajal dovoljenja za takšne prireditve. Lates še ja za drugo leto pa ne. Tako je bilo nam javljeno ko smo imeli slalom v GR. Ali že kdo kaj ve kako bo naprej?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Hvala vsem za pohvale. Energije, denarja in sponzorjev za dva slaloma na Ivarčkem jezeru najverjetneje ne bo, se bomo pa vsekakor potrudili, da zadevo naslednje leto ponovimo.

Fantje so s Swiftom res imeli težave že po prejšnjih vožnjah (oljne pare so šle v sesalno cev), toda bil sem zraven ko so zadevo popravili, zato smo jim dovolili nadaljevanje. Izpust olja ni imel nobene veze s prejšnjimi težavami in ga ni bilo mogoče predvidet. Žal mi je, da je prekinitev trajala toliko časa (je kdo pogledal na uro?), toda na koncu smo progo dobro očistili. Ker sem vozil skoraj takoj po nadaljevanju dirke, sem se lahko na lastne roke prepričal, da oprijem ni zmanjšan. Celo nasprotno; ko je začela padat rosa, so delčki prahu vezali vlago nase in je bil ta del bolj suh od ostalega dela proge.

bmw850i
aplauz.gif
Naj bo to še poziv za tiste, ki ste bliže AŠ. Če skupaj podpremo to idejo, lahko imamo na koncu DP in kup manjših slalomov. In kar je najpomembnejše - slalomi spet bodo. V zadnjih dveh sezonah se je lepo pokazalo, da razen VRacinga nihče ni pripravljen organizirati dirk pod AŠ2005. In slepo vztrajanje v tej smeri bo imelo za rezultat samo to, da na koncu ne bo več ničesar.

Fantje iz VRacinga: Pred leti ste imeli v Velenju božični avtoslalom, ki je bil definitivno nekaj posebnega. Letos smo bili pridni in želimo, da nam božiček prinese nekaj podobnega
priden.gif