Avtoslalom 2008: organizacija, termini, pravilnik

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Odpiram temo za debato kaj nas čaka na področju avtoslalomov v sezoni 2008. Ponovitve sezone 2007, ko je bil en sam avtoslalom v Sloveniji si namreč nihče ne želi.

Prvo letošnje druženje med stožci nas čaka na AVTO MOTO SHOW 2008, ki bo 10-11.05.2008 v Gornji Radgoni. Tokrat se nam obetata kar dva slaloma. V soboto zvečer nočni in v nedeljo dnevni. Več na http://www.avtomotoshow2008.si oziroma v sosednji temi.

Kaj pa ostali klubi? Ima kdo kaj v načrtu? Se bo še kdo ojunačil? Mi načrtujemo v jeseni obuditev avtoslaloma Ivarčko, ki bo posebna preizkušnja za voznike in njihove stroje.

Je mogoče že dobil kdo kakšen odziv od AŠ2005? Državnega prvenstva očitno spet ne bo, saj pod njihovim okriljem in njihovimi pogoji verjetno nihče ni pripravljen več organizirat. Kar se mene tiče, je čisto dovolj, če naredimo neko "svoje" prvenstvo, AŠ2005 pa obljubi, da se ne bodo vmešavali kot stranke v postopku pri prijavi prireditve na lokalni UE.

Zadnjič smo se tudi pogovarjali o enotnem pravilniku, ki bi naj bil konsenz vseh. Tu imam v mislih predvsem organizatorje.
Največja letošnja novost je dodatni enotni dizel razred, ki je v Avstriji pritegnil veliko novih tekmovalce. Starim tekmovalcem mislim, da je obstoječi pravilnik, ki je bil uporabljen tudi na lanskem avtoslalomu, dobro poznan. Pa vendar v to temo napišite še (argumentirane) komentarje, da še pred sezono uskladimo želje.

Govoril sem!

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Moji predlogi glede pravilnika:
- dizel se mi zdi odlična ideja
- čelada naj bo priporočena, obvezna pa samo za vozila s platneno streho
- sprednja in strešna okna morajo biti med vožnjo zaprta. Tisti 2 minuti bo vsak zdržal.
- dolgi rokavi in dolge hlače med vožnjo. Hudih nesreč skoraj ne more bit, toda lahko se kdo obrne, plastike in steklo pa kar dobro porežejo kožo. Kot sem napisal zgoraj - dve minuti lahko zdrži vsak. Za vzgled vzamite voznike v kombinezionih
- obvezna registracija oziroma preizkušnja (zavarovanje) se mi ne zdi smiselno, saj polica tako ali tako ne krije škode povzročene na tekmovanjih. Da pa zagotovimo nek nivo ustreznosti vozil pa predlagam, da mora imeti vsako vozilo veljavno potrdilo o tehničnem pregledu. Strošek 30€, velja celo leto, tisti z bolj "čudnimi" vozili se boste pa že kako znašli, da boste prišli skozi
wink-1.gif
. Če je avto registriran, teh problemov vsekakor ni. Velja tudi tehnični pregled (tista knjižica) od AŠ2005 oziroma ustrezne organizacije iz tujine, če bo kdo prišel s kakšno rally specialko. To naj velja za VSE razrede, tudi sprint.
- serijska vozila: menjano je lahko kolo volana, sedeži so lahko drugi le če so bili serijsko vgrajeni v katerikoli model ISTE znamke, zadnji lonec je lahko drug, podvozje znižano (in ne gewinde), kolesa 2 coli večja/manjša ter zračni filter. Vse skupaj je tako ali tako bolj šminka...

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Če pa hočete voznike hond pritegniti, potem pa kar naredite avtoslalom brez stožcev.
evil.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Saj to je pravilnik za 2007.
smile-1.gif

Za 2008 se pripravlja prvenstvo, več o tem, ko bo pravilnik potrjen.

LP,

Milan

kovcek

Pripravnik
21. avg 2007
72
0
6
MS
Ne, brez AŠ2005...prvenstvo bi naj bilo interni dogovor med organizatorji avtoslalomov.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Trenutne informacije (še ne uradne) glede AS:
- prvenstvo pod okriljem AŠ2005,
- par manjših sprememb pravilnika glede na 2007 zaradi specifike načina tekmovanja,
- atraktivna prizorišča z atraktivnim načinom tekmovanja in atraktivnimi 'spremljevalnimi' dogodki.
wink-1.gif

LP,

Milan

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
- par manjših sprememb pravilnika glede na 2007 zaradi specifike načina tekmovanja,
- atraktivna prizorišča z atraktivnim načinom tekmovanja in atraktivnimi 'spremljevalnimi' dogodki.
wink-1.gif

LP,

Milan
Ne seri...
shocked-1.gif

kovcek

Pripravnik
21. avg 2007
72
0
6
MS
Tudi mi ne gremo delat slaloma pod AŠ2005...zato sem zadeve malo preveril...

Zadeve bi se naj ločile na dva dela:
- prvi del je kot je napisal Nalim - to bi naj bili slalomi skupaj z rally dirkami (PRD ali kaj jaz vem...v te zadeve se ne razumem) in bi naj bile pod AŠ2005 - je pa zadeva v fazi dogovarjanja...bojo pa licence, štartnine (govorilo bi se naj o cifri 40-50 eur) ipd.
- drugi del pa so "naši" klasični slalomi, kot so bili do sedaj in bi naj ostali brez AŠ2005 oziroma jih ta naj nebi oviral

Lepo bi bilo, da bi se o tem skupaj pomenili, pa bi zadeve obrazložili tisti, kateri so pri skledi, ne pa da je potebno okrog spraševat kako in kaj, pa na koncu ne veš več kaj in kako

Nazadnje urejeno:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
wink-1.gif

LP,

Milan
Mene samo zanima, kdo jih bo organiziral pod AŠ?
confused-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
AŠ sploh ni potreben, vsi organizatorji se dogovorijo med seboj o tekmovanju/točkovanju in se izpelje (interno) prvenstvo.

AŠ druga kot da pobira denar zato da se njegovo ime pojavlja na prireditvi ne naredi ama ništa. Že itak organizatorji niso ravno bogatuni zdaj pa še bi tem direktorčkom polnili žepe.

hvala lepa.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
AŠ2005 se prijavi kot stranka v postopku, ko zaprosiš za dovoljenje na lokalni upravni enoti. Ker imajo kao licenco za organizacijo tovrstnih prireditev. In potem ne dobiš dovoljenja za javno prireditev. Rešitev je potem zgolj klubska prireditev, kjer ti pa lahko težijo policaji če so zraven tudi tisti, ki niso člani kluba...

Čakam na poročilo današnjega sestanka
wink-1.gif
Mene je gripa spravila v posteljo, pa z 38+ vročine in poln virusov raje nisem hodil v MB.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Jesus, vsepovsod mora AŠ gurat svoj nos zraven.

Saj če neko prireditev organizira nek avtomotoklub se razume da to nebo stresko tekmovanje z tanki ali konjske dirke.

kovcek

Pripravnik
21. avg 2007
72
0
6
MS
Ne vem, to o AŠ-ju je malo bav bav...mi lansko leto pri organizaciji drag race dirke v MS nismo potrebovali nobenega soglasja od AŠa na upravni enoti...ko smo povedali, da dirka ne šteje za nobeno prvenstvo oz. je pozivna, nam tega soglasja ni bilo potrebno priložiti.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Jaz sem spraševal za dovoljenje na UE Slovenj Gradec, pa mi je možakar, ki izdaja ta dovoljenja povedal par primerov ko so imeli probleme z AŠ (enkrat je zadeva šla celo do vrhovnega sodišča!) in mi preprosto povedal, da če se AŠ2005 prijavi kot stranka v postopku, potem brez njihovega soglasja dovoljenja preprosto ne bodo izdali!
Mogoče je kaj razlike če je zadeva za zaprtem poligonu ali pa če je na javni površini (cesta, parkirišča), ki si jo z ustreznimi dovoljenji zaprl...