Pri običajnem priklopu (torej, ko ni kontakta lahko vključiš radio s tipko) avtoradio, ki ima vgrajen BT modul samodejno išče BT napravo tudi ko je v standby. Če najde napravo, se z njo spari (če za to ni potrebna koda) in ko pride klic, se tudi samodejno vključi in je polno funkcionalen, četudi ni dan kontakt. Če je ne najde, išče in išče in .... Ta funkcija skeniranja za napravo lahko izprazni tudi nov, brezhiben accu v 2, 3 dneh. Nisem sicer meril porabe, vendar sem, ko se mi je to zgodilo, zadevo prevezal in od takrat ni bilo težav.
Glede slušalke, res ima zanemarljivo porabo, a tudi zanemarljiv doseg. BT slušalka (razred 1, 2,5mW) se poveže na 10, max 15 m, avtoradio (razred 2, 100mW) se poveže s PCjem, ki je oddaljen 120m brez težav. Odvisno od ovir, ki so v vidnem polju.
Akumulatorja ni potrebno sprazniti do konca. Če ima 40% nazivne kapacitete načeloma ne bo več dovolj za štart. Radio pa porabi kar nekaj več od navidezne izhodne moči BT modula. Če troši 600mA, kar sem siguren, da troši, je to v dveh dneh 30Ah. Star accu (pa tudi marsikateri novejši) s 60Ah kapacitete bi tukaj že imel težave.
LP