Avtopralnica

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Pozdravljeni,

Zanima me ali je v ročni avtopralnici v BTC plačilo pranja na avtomatu oz. kje se plača pranje na stezi?

Sem se peljal mimo pa nisem opazil,da bi imeli kje blagajno bi ga pa enkrat šel tudi tja oprat =)

Lp

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Avtomat je pri vhodu v avtomatsko pralnico.

Kar se avtomatskih pralnic tiče sem pa ravno zadnič razmišljal da more bit to izreden biznis. nekatere računajo za osnovno pranje 6 eur in to za 3 minute dela - potem te pa že izpljune na c esto - 120 eur na uro - če vzameš pa še voskanje in pranje podvozja si pa že skoraj na 200. Težko si zamislim kako low level delo ki bi v krajšem času prineslo več.

Aja pa ročna v btc je tud nateg na kvadrat. Za tist eur imaš slabi 2 minuti časa, če špricaš al pa ne - ko izbereš način se vklopi štoparica in to je to.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:

Kar se avtomatskih pralnic tiče sem pa ravno zadnič razmišljal da more bit to izreden biznis. nekatere računajo za osnovno pranje 6 eur in to za 3 minute dela - potem te pa že izpljune na c esto - 120 eur na uro - če vzameš pa še voskanje in pranje podvozja si pa že skoraj na 200. Težko si zamislim kako low level delo ki bi v krajšem času prineslo več.

Ni tolk bogato kukr marsikdo misli, cistila so draga, osnovna oprema stane, redne menjave krtač, senzorjev ki crknejo etc... na koncu je kar dosti dela,sploh pa delovni pogoji ( vdihavanje tistih cistil ) so daleč od dobrih.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.099
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Aja pa ročna v btc je tud nateg na kvadrat. Za tist eur imaš slabi 2 minuti časa, če špricaš al pa ne - ko izbereš način se vklopi štoparica in to je to.

Po novem je žeton za ročno pranje na avtomatu 1,5eur ...sem glih zadnjič tepihe pral
smile-1.gif

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Nism pomislu na une k grejo z nalomlenimi špegli notr pol pa zahtevajo odškodnino.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.600
488
83
v Kranju je nekaj mesecev odprta ročna samopostrežna avtopralnica
vse lepo in prav, le voda je premrzla za pranje in avta brez drgnjenja s krtačo (NO GO zame) zato ne opere dovolj dobro (ostane film)

glej ga zlomka, na UNI WASHu v Borovljah čez mejo te težave zaradi nekaj stopinj toplejše vode praktično ni

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Iz prve oz druge roke (kak hočeš) ti lahko zatrdim, da se ne splača imet avtomatske avtopralnice, vsaj take ne kot so to na raznoraznih pumpah!!!

Verjetno pa biznis laufa tem ročnim/samopostrežnim....... pa tudi meni je to zakon, grem tankat pa še tam 1€ not vržem, da si ga malo splahnem po tavečjem.....

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Avtomat je pri vhodu v avtomatsko pralnico.

avtomatska pralnica je izreden biznis
confused-1.gif

ta v BTC je stala ko so jo prenovili med 200 in 500.000€
grims-1.gif
v to ceno ni všteta najemnina in materijal ter plače.
seveda se vsako uro opere 120 avtomobilov, na dan pa se opere vsaj 1500 avtomobilov. ker imamo v LJ samo lepo vreme ta pralnica laufa na polno 24/7
grims-1.gif

ti bi omejil čas pranja 1 žetona na koliko minut? 20?
seveda bi te taksisti v miru gledali kako bi ti pral svoj avto 2ure
grims-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.501
5.795
113
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Iz prve oz druge roke (kak hočeš) ti lahko zatrdim, da se ne splača imet avtomatske avtopralnice, vsaj take ne kot so to na raznoraznih pumpah!!! .

iz prve roke ti povem da je na omv-ju kjer sem delal bila pralnica glavni vir dobička...
praktično vsak dan kolona 3-5 vozil od jutra do večera. sploh pa pozimi ob vikendih, kadar je čakalo tudi po 10-12 avtov v koloni.
pranje trajalo od 4.5 do 8 minut najcenejše je bilo 5€. koliko se je dnara obrnilo si pa sam računaj

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Sam sem se že nekaj krat spraševal, če se avtopralnice splačajo. Recimo, da v eni uri (ob polni zasedenosti, ki pa je itak samo nekaj dni na mesec) operejo največ deset avtomobilov. Raje manj, pa tudi sicer je takšnih ur relativno malo. In če vsak pust tam kakšnih 5 evrov je to 50 evrov na idealno uro - pred obdavčitvijo. Potem pa je tukaj plača zaposlenega, elektrika, voda, čistila, prostor, kakšna okoljevarstvena zadeva ... skratka meni se stvar ne zdi hudo uspešna. Tako polne zasedenosti je relativno malo na mesec.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ja ti vi diš samo to koliko dnara se obrne........že res, da se je obrnilo veliko denarja, ampak stroškov pa tudi ne računaš?!?!?!???
Enga je treba met zaposlenega, potrošni material, servis ko kaj crkne je hudo "poceni" potem vsake tlko je treba ščetke menjat pa še kaj drugega........ jaz ko sem si vse skupaj preračuna je sam nebi htel met! Edino študenti so bli kdaj pa kdaj srečni, ker so dobili veliko "napitnine"
smile-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz.... sem šel na tole ročno v BTC samo 1x....pa živim preko ceste....in nikoli več, pa to porabiš ogromno žetonov da sploh opereš avto, vedno je vrsta, no vsaj sesalce so zamenjali ker tisti prej so bili že res zmatrani.....tako da zame še vedno zmaga Šubelj, res 1A, se mi ni žal tja zapeljeti, za 2 eur-a mi je že skoraj dolgčas ker ne vem kaj bi še pral pa grem čez vse programe čez
aplauz.gif
...pač ena kavica zjutraj pa potem avto oprat in to je to. Sej na koncu sem verjetno z denarjem tam tam, sam ni poanta v tem.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.099
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik feler pravi:
ksz.... sem šel na tole ročno v BTC samo 1x....pa živim preko ceste....in nikoli več, pa to porabiš ogromno žetonov da sploh opereš avto, vedno je vrsta, no vsaj sesalce so zamenjali ker tisti prej so bili že res zmatrani.....tako da zame še vedno zmaga Šubelj, res 1A, se mi ni žal tja zapeljeti, za 2 eur-a mi je že skoraj dolgčas ker ne vem kaj bi še pral pa grem čez vse programe čez
aplauz.gif
...pač ena kavica zjutraj pa potem avto oprat in to je to. Sej na koncu sem verjetno z denarjem tam tam, sam ni poanta v tem.

Verjetno prideš v takem terminu. Osebno sem samo enkrat čakal 3min, je pa res da včasih zmanjka kakšne pol min, da do konca opereš avto
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
v Kranju je nekaj mesecev odprta ročna samopostrežna avtopralnica
vse lepo in prav, le voda je premrzla za pranje in avta brez drgnjenja s krtačo (NO GO zame) zato ne opere dovolj dobro (ostane film)

glej ga zlomka, na UNI WASHu v Borovljah čez mejo te težave zaradi nekaj stopinj toplejše vode praktično ni

Meni je OK ta nova v KR, sem ključek nabavil ker mi je šlo na živce žretje žetonov..

Res pa je da brez uporabe krtače avto ni dobro opran

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Iz prve oz druge roke (kak hočeš) ti lahko zatrdim, da se ne splača imet avtomatske avtopralnice, vsaj take ne kot so to na raznoraznih pumpah!!! .

iz prve roke ti povem da je na omv-ju kjer sem delal bila pralnica glavni vir dobička...
praktično vsak dan kolona 3-5 vozil od jutra do večera. sploh pa pozimi ob vikendih, kadar je čakalo tudi po 10-12 avtov v koloni.
pranje trajalo od 4.5 do 8 minut najcenejše je bilo 5€. koliko se je dnara obrnilo si pa sam računaj

pralnica prinaša dobiček to je 100% drugače jih ne bi nihče imel. takšne pralnice na črpalkah pa še bolj prinašajo dobiček,,, zakaj? stranke med čakanjem še kaj popijejo v bifeju, če perejo na petrolu pol tudi tam tankajo. če dnevno imajo 60 strank in cena pranja je 5 € oz. tudi več je to 300 €. stroškov je tu nekje 100-150€ (voda, elektrika, delovna sila, čistila...)
tako da je polovica čisti zaslužek. torej to je mesečno cca 5k € zaslužka.
halo pa pol tu ni zasluška..... vsi jamrajo kako slabo nam gre
hysterical-1.gif

B81

22. jul 2007
37.708
10.973
113
V te ročne jaz ne grem več, ker ko sem avto kupil, sem po nesreči odprl zadnjo šipo in odprto okno opazil, ko je not že bilo vse mokro...marš, grem na automacko
grin1.gif