Avtopolnilec za telefone in tablice

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Rad bi kupil nekaj, da bo mir za par let.
Iščem dvojnega in da zmore dejansko 2x 2A. Pocen kitajci odpadejo!!

Med googlanjem naletim, da so drugačni za apple in androide
crazy1.gif
...

Na kratko, cela štala okol enga kao poenotenga usb 5V "standarda"
crazy1.gif

Kaj predlagate?

Nazadnje urejeno:

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Takole gre...
cool-1.gif

Jaz sem kupil enega poceni "kitajca", ki ima dve luknji - na eni sta 2A za jabolčnik, na drugi pa 1A za vse ostalo. Pri tem "vsem ostalem" je Samsung izvzet, ker ima vgrajeno funkcijo za razpoznavanje originalnosti avto polnilca (z neoriginalnimi ne dela). Seveda prav hude znanosti na 4 USB kontaktih ne more biti. Fora je v tem, da sta na USB kablu srednja dva kontakta namenjena prenosu podatkov (ki jih na avtopolnilcu seveda ni), stranska dva pa sta za napajanje. Pri Samsungovih avtopolnilcih sta srednja kontakta povezana (v kratkem stiku). Če tega ni, zadeva ne dela. Zato sem mojega poceni "kitajca" odprl in na srednja dva kontakna spustil kapljico cina.
Dela ko šus z vsemi napravami, dejansko istočasno polni jabolčnik in eno drugo android napravo.
Izgleda pa takole: eBay

PS: Tudi pri mojem je na eBayu pisalo, da preverjeno deluje s Samsungi. No, v praksi je bil potreben zgoraj opisan poseg.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
O vsaj en k razume kaj me muči:)

Ja to sem tudi prebral, da je potrebno naredit kratek stik.

Pa lahko filaš samsunga z 2A na "ipad" luknji? S4 je zahteven in rabi 2A za filanje med navigacijo. Sem probal že z manj, pa komaj dohaja baterijo držat na isti ravni napolnjenosti.

A si pogledal kaj je na 2A luknji drugače kot na 1A? Je kak upor, vezje... V čem je fora, da androida ne moreš dat na uno 2A luknjo?

Ma pocen kitajski elektroniki nekak ne zaupam, da mi neb uničlo baterijo, k nikol ne veš kak jo polni.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Jaz sem imel Samsungov telefon, ki sem ga filal na 1A luknji, na 2A filam iPada.
Ne spomnim se več točno, kako izgleda vezje, je pa vse skupaj tako miniaturno, da se mi ni dalo ubadati s tem.
Lahko daš karkoli na 2A luknjo. Naprava bo že sama potegnila toliko toka, kot ga potrebuje. Problem je bolj v tem, da je "standardni" tok na USB vtiču od 0,5 do 1A, zato rabiš za nove naprave z ogromnimi baterijami močnejše izvedbe, saj se lahko sicer hitreje praznijo kot polnijo (kar si tudi sam ugotovil).
USB avto polnilca z 2x2A luknjami pa še nisem videl. Lahko bi sicer kombiniral razdelilec in dva polnilca, npr. tole. Potem bi morala biti zgornja omejitev samo varovalka na avto vtičnici oz. v vtikaču takšnega razdelilca.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Ampak zadeva očitno obstaja: eBay
Tale zmore 4.2A skupnega toka, kar pomeni do max 2.1A na port, če imaš priklopljeni dve enako požrešni napravi.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
To vem, da naprava sama potegne kolk potrebuje, sam ne bi rad kupil in ugotovil, da ne bo polnilo na 2A, ker je spet kaka glupa omejitev , kot je s kratkim stikom.
Če bi na 2A naredil stik med sredinskima, bi še vedno lahko potem polnil ipada?

So zloo redki 2x 2A
http://www.amazon.com/Ventev-d...ywords=dashport

Sem tudi o diy varjanti že razmišljaš, da bi še eno vtičnico vgradil in kupil 2 2A polnilca.
http://www.ebay.co.uk/itm/For-...=item4610b48ca4

Vrjetno se bo slišal neumno, ampak bo vseh teh zbrkah k jih prebereš, se že vprašaš na koncu, a pa obstaja sploh univerzalni, recimo griffin polnilc k bo delal z ipadi in samsungi. Pa garmini se mi zdi, da imajo tudi neko svojo foro:(

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Če bi na 2A naredil stik med sredinskima, bi še vedno lahko potem polnil ipada?

Ja, imam na obeh luknjah to narejeno (oz. direkt na vezju, pa je potem seveda na obeh konektorjih isto), pa vse dela BP.
Drugače pa malo dvomim, da ima kak univerzalni namensko narejen "kurcšlus" na data kontaktih...
Ravno zaradi tega sem za začetek kupil kitajski čipšit, da mi pač ne bo škoda denarja, če zadeva ne bo delala in bo romala v koš. Pa sem potem kar pri tem ostal.
cheer.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Takole gre...
cool-1.gif

Jaz sem kupil enega poceni "kitajca", ki ima dve luknji - na eni sta 2A za jabolčnik, na drugi pa 1A za vse ostalo. Pri tem "vsem ostalem" je Samsung izvzet, ker ima vgrajeno funkcijo za razpoznavanje originalnosti avto polnilca (z neoriginalnimi ne dela). Seveda prav hude znanosti na 4 USB kontaktih ne more biti. Fora je v tem, da sta na USB kablu srednja dva kontakta namenjena prenosu podatkov (ki jih na avtopolnilcu seveda ni), stranska dva pa sta za napajanje. Pri Samsungovih avtopolnilcih sta srednja kontakta povezana (v kratkem stiku). Če tega ni, zadeva ne dela. Zato sem mojega poceni "kitajca" odprl in na srednja dva kontakna spustil kapljico cina.
to s polnjenjem velja za vse samsunge? jaz sem namreč dobre 4 leta nazaj na Dx nabavil poceni univerzalnega, s katerim sem takrat polnil nokio, danes pa z njim brez problema polnim samsunga galaxy ace in galaxy W

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Rad bi kupil nekaj, da bo mir za par let.
Iščem dvojnega in da zmore dejansko 2x 2A. Pocen kitajci odpadejo!!

Med googlanjem naletim, da so drugačni za apple in androide
crazy1.gif
...

Na kratko, cela štala okol enga kao poenotenga usb 5V "standarda"
crazy1.gif

Kaj predlagate?
DELKO BTC
Sm tm zadnjič gledu te zadeve pa so mi se zdele cene dokaj sprejemljive.
Je pa dec reku da prinesem tablico- da bo zihr
wink-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.534
3.046
113
Meni se S2 polni na univerzalnem napajalniku in na originalnem. Sem pa imel pred letom in pol neki neki univezalni polnilec, ki mi je ko sem ga vklopil en čas polnil, potem pa se je telefon ugasnil. Ko se je to večkrat ponovilo sem ga iz previdnosti vrgel stran.

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Eno vprašanje. Kitajski polnilec za 90 centov mi je nekaj cajta normalno filal telefon, samo ko je bila navigacija vklopljena ni dohajal. Sedaj ne polni tudi če je vse izklopljeno. Sicer lučka na polnilcu gori, ampak polni ne več. Razmišljam, da bi nabavil nekaj takega

http://www.puro.it/en/store/mo...commerceportlet

Ali bi ta 2.1 A normalno polnilo Nokio 620, ko bi bila povezana z modrim zobom in vklopljen GPS?

Kaj pa 10v polnilec, bi kej bolje polnil?

http://www.puro.it/en/store/mo...1a#.U1TI8vl_sWk

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.868
-8.610
113
10 V polnilc ti bo proizvedel le nekaj dima
evil.gif

Pri teh 2,1A izhodih je važno, kako so kodirani. Če so kodirani za jabolčne naprave, se lahko zgodi, da ti bodo ostale naprave polnile le z 0,5A.

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Kak bi pa to zvedu, da nebi nekaj na pamet kupuval?

Kaj pa original Nokia, bi to ziher delalo?

Nazadnje urejeno:

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Jaz imam puro 12V na dva usb-ja, če imam gps na lumii vklopljen mi preko nobenega kabla ne uspe dohajat porabe telefona.