Da malo obudim temo, ne spim, študiram dalje in ja sem ugotovil, da Roombe vsaj 500- ke za starejše ne vem imajo celo pulzni napajalnik baterij, ki pa deluje silno redko,kot ciklus obnove oziroma dviga defektne baterije, kar robot sam sproži - se ne da vplivati na to, to pa takrat,ko damo robota gor na docking ali celo direktno v polnilec vklopimo in začne rdeča lučka zelo hitro utripati ( ne, kot normalno) takrat polni pulzno in je dobro, da ga pustimo takrat na polnjenju vsaj 16 ur, ker pa je tako polnenje rahlo rizično ga robot vklopi silno redko navadno,ko nekako izmeri, da je baterijaupešala, pa še na povsem defektni bateriji, ki zdrži 2 do 7 minut ga je vklopil recimo samo 2 x potem pa noče več. Zanimivo vedno me preseneti kako novo odkritje .....................
BTW , ker sem preveč kupoval pokvarjene robote in jih popravil in pripeljal do stanja perfektnosti oziroma "refabrished" imam ugodno za prodati kakega robota 4000 ali 400 serije - (ena serija nazaj nazaj od zadnje) v brezhibnem stanju - očiščen, zamenjani vsi iztrošeni deli z novo baterijo več info pa na PM - lahko z garancijo.