Avtomatski (robotski) sesalec

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Petrae, ni samo vtikač za predelavo, da koga ne zavedeš, naredi BUM, če samo vtikač spremeniš !
evil.gif

Se pa strinjam Roomba je cool, scooba pa žal po videnem še ni zrela, da bi lahko čistila parquet !
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

petrae

Zelenc'
20. avg 2010
9
0
1
predmestje
sorry, sem se narobe izrazila..ja cel napajalnik treba predelat
ne kupujte si univerzalnega pri nas, vam iz lastnih izkušenj povem, da ne dela oz. ne polni baterije na Roombi

Hvala, Matofill za tvojo pomoč

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Kje pa nabavljate kaj potrošni material in na koliko časa ga približno menjate ("rotacijsko" ščetino, ovalno krtačo, filter...).?

Sicer verjamem, da je najcenejši nakup v tujini, ampak za 1x sem omejen na slovenijo, če bi pa kakše group buy za tole potrošno robo organizirali sem pa seveda zraven.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Za eno ščetko tu kupi ali na bolho poglej, za kaj več pa Ebay !

BTW če boste ščetke stranske za serijo 500 kupili, sem sam mislil več je bolje, pa ni res ona ščetka na 6 vrtavk je katastrofa, ker se z njo zapleza čisto v vsak rob tepiha in ne more gor, ko sem zadevo proučeval sem dojel finto, ta krtačka na 3 se zaplete v rob in zablokira in robot ustavi krtačo, če ta ne preskoči, da zapelje gor, una na 6 pa se tak vrti, da se ne zaplete z tepihom temveč gre spodaj, pod tepih, robot pa potem na tepih ne more .... to so razne drobne finte in izkušnje ......

BTW Group bay iz USA je dvorezen meč, ker ko kupiš več, ti pa carinijo inobdavčijo in si na istem, kot če bi šel v Alone buy.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
verjetno je imel v mislih iz kakega EU ebaya ker sam ne upa naročit

Glede na to, da so izven EU še carine in DDV sem bolj imel v mislih EU območje. Ne, da nebi upal naročit....sicer s tem za 1x še nimam izkušenj.....bolj je problem, da nimam kakšne kreditne (MC ipd.), da bi si lahko porihtal plačevanje za te zadeve.

petrae

Zelenc'
20. avg 2010
9
0
1
predmestje
na e-bayu dobiš vse rezervne dele in glede na to da sem si komaj ga naročila še en čas ne bom potrebovala rezervnih delov. Za potem pa bom se spomnila in kontaktirala z vami. Za nujno imaš na bolhi!
Carine ni, če je vrednost manj kot 150€, carinska stopnja pa je odvisna od izdelka, ki ga uvažaš (mislim ZDA).

matejmesar

Pripravnik
1. jul 2009
95
0
6
Carine res ni do 150 eur. je pa zato 20% ddv, ki se obračunava na pošiljko nad 22 eur (cena pošiljke=cena+poštnina)

LPM

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Da malo obudim temo, ne spim, študiram dalje in ja sem ugotovil, da Roombe vsaj 500- ke za starejše ne vem imajo celo pulzni napajalnik baterij, ki pa deluje silno redko,kot ciklus obnove oziroma dviga defektne baterije, kar robot sam sproži - se ne da vplivati na to, to pa takrat,ko damo robota gor na docking ali celo direktno v polnilec vklopimo in začne rdeča lučka zelo hitro utripati ( ne, kot normalno) takrat polni pulzno in je dobro, da ga pustimo takrat na polnjenju vsaj 16 ur, ker pa je tako polnenje rahlo rizično ga robot vklopi silno redko navadno,ko nekako izmeri, da je baterijaupešala, pa še na povsem defektni bateriji, ki zdrži 2 do 7 minut ga je vklopil recimo samo 2 x potem pa noče več. Zanimivo vedno me preseneti kako novo odkritje .....................

BTW , ker sem preveč kupoval pokvarjene robote in jih popravil in pripeljal do stanja perfektnosti oziroma "refabrished" imam ugodno za prodati kakega robota 4000 ali 400 serije - (ena serija nazaj nazaj od zadnje) v brezhibnem stanju - očiščen, zamenjani vsi iztrošeni deli z novo baterijo več info pa na PM - lahko z garancijo.

Nazadnje urejeno: