Avtomatski (robotski) sesalec

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Baje, da ima težave s črnimi pikami na tepihih.
Pomoje je najboljš, da si sposodiš od kakšnega in probaš.

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Zdravo, ce razmisljas o nakupu kupi model 581 pri nas pride cca. 500eur in smo zelo zadovljni. Da se nastaviti timer,itd

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sej se pri 560 tudi da ne?

Drugače pa sem našel še eno pomanjkljivost - namreč to, da ne nadaljuje sesanja kjer je končal, ko se sprazni baterija. Pri nas bi to bil precejšen problem, ker bi moral posesat 4 sobe, hodnik in kopalnico. Se da to rešit z boljšo baterijo, torej da zmore okoli 100 kvadratov?

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Malo pobrskaj po netu kako sestavijo baterije iz modelarskih baterij. Zadeva baje z lahkoto posesa 100 in več kvadratov.
Kolikor sem bral rabiš samo baterije, ki so standardne za modelčke, jih zlotaš skupaj in dela.
Problem baterij v roombi je to, da je notri en pocen kitajski jajc.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Iz UK je 360+25 poštnina, kar je več kot USA ceno + carina in DDV,

Jaz sem interesent za model 555 ali 560.
Te modeli se v SLo dobijo že za cca. 320€+, za 400€ direktno iz trgovine.
Torej če bi bla cena tam nekje +/- 280€ bi nekako še šel v nakup, če bi blo več se mi že ne izplača.....nabavim v SLO in je to to.

LP

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Glede na to, da se imam za HOBY strokovnjaka za Roombe vam malo razložim, ko ste zakurjeni, sam jih sicer tudi popravljam , bolj zase pa kakega kolega, ker kot sem napisal mi je to HOBI in nikakor profesija, saj se sicer ukvarjam čisto z drugimi stvarmi, hobby je pa tako, ko te nekaj potegne in uživaš .....

Ja za Ebay group buy iz USA samo opozarjam, cene so res zelo nižje - se splača ??? samo vedite, da ni 2 letne garancije, da so tam paketi mnogo bolj oskubljeni, kot v EU ju, da imajo tamkajšnje rombe navadno za prvovgradnjo NiCD- cenejše in slabše ( beri z slabšo kapaciteto) baterije ... sicer ni drugih težav, razen napajalnika, ki pa se da (tudi sam to naredim) predelati na EU varianto !

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Dobra alternativa Roombi je tale, ker se z razliko od roombe ne zaletava v pohištvo ampak z laserjem naredi 360 stopinjski scan prostora, potem pa gre po optimalni poti čez cel prostor.

Neato XV-11

http://www.neatorobotics.com/

http://www.engadget.com/2010/08/24/neato-xv-11-robotic-vacuum-review/

Odsvetujem vsaj za zdaj, ker sem ga imel na testu, res se mnogo bolj navigira, (kot Roomba, ki kar bluzi tja v 3 dni a na kocu vseeno opravi svoj posel, za ene je res najbolje, da jo vklopijo, ko jih ni doma in je ne gkledajo..) Ima pa Neato druge težave pred vsem softverske , npr. ko se Romba kam zapleza v kak zariban štender za perilo ali v kak tepih, se vsaj v 80% sama reši, Neato se po testu reši samo v 20% sam in ja če se pokvari v EU ni servisa, ni delov sploh ne tako mimo uradnih servisov, kot jih sam, ki jih tudi popravljam za Hoby brez težav dobim za Roombo !

Sicer pa če iščete ugoden nakup najprej premislite, kaj rabite, sam sem najprej kupil novo 581 ko, pa nikoli ne uporabljam da bi sam na uro štartal, je pa fino imeti IR komande,.... da ne dolgovetzim ugodno se da pri nas kupiti ( se izpogajati) robote pri Anilesu d.o.o. v Ljubljani vsaj po izkušnjah in to original blago preko SLO uvoznika, ker eni že pri nas prodajajo malo ceneje USA variante, s katerimi ni sicer nič narobe, samo ti rečejo, ja seveda je garancija, pač pošlješ v USA pa ti popravijo ........
grin1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Baje, da ima težave s črnimi pikami na tepihih.
Pomoje je najboljš, da si sposodiš od kakšnega in probaš.

Ima, daj sliko tepiha pa ti povem ali bo nagajal ali ne, težava je le pri npr. belem tepihu z npr šahovnico pa še to le če so pike ali kocke cca 3 cm fi, čim je tepih plav, siv ... ni več opazna ta težava, ker ima več senzorjev, sicer je pa to zaščita, da vam ne pade iz omare, ko ga 2 x letno postavite na omaro, da počisti še tam gor, pa , da ne pade po stopnicah ...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Malo pobrskaj po netu kako sestavijo baterije iz modelarskih baterij. Zadeva baje z lahkoto posesa 100 in več kvadratov.
Kolikor sem bral rabiš samo baterije, ki so standardne za modelčke, jih zlotaš skupaj in dela.
Problem baterij v roombi je to, da je notri en pocen kitajski jajc.

Ne lotaj baterij !!!!! Lahko eksplodira, posebno NiMH zato se raje obrni npr na Ebatt d.o.o. Trzin in ti tam to ugodno naredijo, prodajo člene in sešvasajo skupaj na VF sistem, lotal bi lahko le baterije z jezički, ker se celica nikakor ne sme pregreti, ker je hitro BUM ...
grims-1.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Ok napaka pri vpisu. Ne lotaj ampak sestavi. Sem bral ena navodila kako to narediti varno in brez pretiranega elektro znanja.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
560 si kje našel za 320-400? Kolikor sem našel cene so okoli 550€.

HALOOOOO !!! Kliči Aniles Ljubljana, bo 581 ka pod 500 eur !!!! PREVERJENO !!!

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:

od 320€ naprej na Bolhi.....sicer tisti z uvoza ali pa neki razstavni modeli (takega nebi vzel).
za 400€ model 555 na mimovrste.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Citat:

HALOOOOO !!! Kliči Aniles Ljubljana, bo 581 ka pod 500 eur !!!! PREVERJENO !!!

Sicer si napisal, da je najboljši klic na Aniles......ampak ker me zgolj informativno informativno zanima mogoče ti veš.....kakšna je kaj cena za model 555 ali 560 pri Anles-u?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
100€ za izgled pravega robotskega sesalca ni veliko. Kupiš še nalepko roomba in bodo takoj zavistni pogledi pri obiskih.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
633
113
Sem imel doma enga čangšlang za test, pa je samo ropotal kot hudič in se zaletaval med mizo in steno...
bonk.gif

petrae

Zelenc'
20. avg 2010
9
0
1
predmestje
kupila IRobot Roomba 560 iz USA, carina (2,2%) in DDV(20%) je vse skupaj 300€
napajalnik predelaš na EU vtikač in dela
imam čisto temno sive ploščice v hodniku in lepo sesa

ljudje, ki ga imajo že leta in leta ga hvalijo, zato je treba probati...