Avtomatski (robotski) sesalec

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kako je s temi robotskimi sesalci? So vredni svojega denarja? Katerega kupit, katerega ne?

V hiši imamo laminat in ploščice, preprog ni nikjer in vse je ravno oz pragov skoraj ni. Prag je le v kopalnico (nekje 1,5cm), a ga uspe sesalec preplezat?

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Pri nas doma vsak dan ko smo v službi kraljuje Roomba.
Če se ji kaj zgodi gremo takoj po novo. Sploh dokler otroci letajo po stanovanju s piškoti, kosom kruha,...

1,5 pa pomoje nebo problem.
Dela z njo je vsak dan 2 minuti da spraznim roombin kontejner in vsak vikend 5-10 minut da odstranim dolge lase iz krtač.

Njene slabosti:
delati mora vsak dan, če jo prižgeš enkrat na teden nima smisla
ne zna posesati za vrati
ne zna premakniti stolov (jih je potrebno dvigniti na mizo, ja vem lenoba)
ne pomoje po tleh (uni pomivači po tleh so pa velika žalost in za seboj pustijo eno veliko lužo)
ne pomoje posode
frown-1.gif

Pri nakupu pazi kako močno boš vzel (baterija, ki pa jo lahko zamenjaš za močnejšo za majhen denar, sploh če si malo tehnični tip).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Torej Roomba je ok. No sej za tega sem največkrat slišal. Bo pa darilo materi za abrahama, ker od vseh hišnih opravil najbolj sovraži sesanje.

Kaj pa preproge? V kopalnici imamo preproge, ki jih ne moreš sesat, ker ti jih v sesalec potegne.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
Z roombo je šment, ker premika stole vkolikor niso kar precej težki - drsajo podlago.
Ni druge kot jih na mizo zložiti.
1.5 cm prepleza. Ni pa nujno, da v čisto vsakem poskusu in pod vsakim kotom.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Jaz imam nekje dobro leto CleanMate QQ-2L in sem kar zadovoljen z njim. Uporabljam pa ga največ v zgornji etaži za laminat, kjer se hitro nabere prašnih muck (sploh ne vem kako drugače rečemo temu
smile-1.gif
).
Sem kar zadovoljen z njim, sicer pa ne vem, kako delajo drugi. Stolov ne premika, imam pa prag v kopalnico nekje 2cm preko katerega ne gre v nobeno smer.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Bo pa darilo materi za abrahama, ker od vseh hišnih opravil najbolj sovraži sesanje.
Hehe, jaz sem lani kupil isto za abrahama. Nadvse primerno in uporabno darilo. Poleg rož seveda
smile-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Gledam zdaj malo modele, Roomba 560 zgleda neka dobra srednja zadeva, preko ebaya je smešno poceni iz USA proti našim cenam: 280 s poštnino vred, pa dobiš polek cel kup vrečk in ščetk.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Sicer se bo debata verjetno nadaljevala v "prvi" temi, bi pa vseeno prislonil lonček. Če bo kdo nabavljal preko Ebay-a ....sem interesent, za group buy.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Malo še morem preverit modele, ampak zgleda bom kupil Roombo 560, če te zanima. Samo ne vem če iz USA, ker je v prvi temi med zadnjimi posti opisanih nekaj težav s 110/220 napetostjo.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ne pozabi k ceni pristeti se DDV in takse (vsega skupaj bo pri taki ceni kaksnih 25%), da ne bos potem razocaran. DDV placas seveda na znesek s postnino vred.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Hja če bi se cena zelo povečala potem se računica ne izplača več. Če bo pa kdo našel kakšno ugodno varianto pa le naj sporoči.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Jaz sem nabavil 560 preko ebaya za $240 + $80 za poštnino, kar je po tedanjem tečaju prišlo ravno okoli 240€, plus okoli 50€ za DDV. Na koncu pa še 2€ za kondenzator, ki sem ga zamenjal v napajalniku, da dela na 220V.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
No imel sem na testu Samsungovega navibota, tadrag model in sem zelo razočaran. Dejansko ni delal niti pribložno tako, kot bi moral. Tudi stolov se ni ognu, ampak je začel preko njih plezat in se je nato zaplezal ter ugasnil. Pa ne, da bi si zapomnil, kje je prepreka pa bi se je ognu, takoj naslednjič je spet začel tam plezat. Imam pa stole, ki nimajo nog, pač pa okvir na S.

Ali je roomba glede tega kaj boljša? Ker nekaj bi skorajda mogu vzet...

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Moja 530 ne premika lesenih kuhinjskih stolov. Če bi bili pa kakšni lahki piknik stoli bi jih pa verjetno zložila na kup.
Roomba mi kar lepo posesa tepih v otroški sobi ima pa težave s tepihom pred tušem. Ker je prelahek ga zmečka in če potem še kaj pleza po tem kupčku se zna zatakniti.
Preden začneš sesati pa je dobro po tleh pobrati razne copate, nogavice, igrače, ker se znajo zatakniti med krtače.
Ne pričakovat čudežev od roombe ampak dobro posesa razne mucke, ki so se prej vlekli po vogalih, drobtine od piškotov in v stanovanju je vidno manj prahu.

Da pristavim še svoj lonček. Če boste kupovali bi jaz naročil še filtre.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pri takšnih ''eksotičnih'' modelih me moti, da bi bili potem verjetno obsojeni na nakup vseh filtrov, ščetk, krtačk itd. iz tujine.

Sem pa se spomnil, da imamo po celi kopalnici črne ploščice po tleh, a to pomeni, da nam Roomba sploh nebi htel it v kopalnico?