Da malo obudim temo.
Kmalu po objavi sva z najdražjo avtodom tudi kupila. No, najdražja je sedaj postala bivša, avtodom pa mi je ostal.
Lastim si sicer oldtimerja, letnik 1988. Stroški registracije in zavarovanja cca. 100€ , stroški vzdrževanja minimalni, poraba cca. 10-l/100km.
Prej sem ga uporabljal bolj malo, sedaj z novo partnerko pa precej, kar pomeni vsaj 2x na mesec okoli. Parkiram najraje v kampih, cene so izven sezone okoli 15-20€ za dva z vsem potrebnim(elektrika, voda, WC) ali PZA-jih, ki so zastonj ali pa minimalno ceno. Rad grem npr. v PZA Koper, cena je 10€/noč, s sabo vzamem bicikel in kolesarim po obali. Ali pa peš. Tako sem novoletne praznike preživel v Kopru, najcenejše in najboljše silvestrovanje, ki si ga lahko zamislim, da nisi doma. Lansko leto sem bil Balkan tour, letos načrtujem Toskano. Vmes pa podaljšani vikendi, npr.
https://www.avtokampi.si/kampi/kamp-omisalj za 20€ izven sezone, kamper stop v Planici ipd. Btw., kamper najraje uporabljam izven sezone zaradi večih vzrokov (cene, vročina, gužva).
Je pa v zadnjih 2-3 letih avtodomarstvo v razmahu, pozna se dober standard, avtodomov po cesti srečuješ ogromno. V Kopru je bilo naprimer 31. decembra parkirišče nabito polno. Tudi če pogledaš avtonet se vidi, da cene avtodomov ne padajo, ampak se celo dvigujejo.
V glavnem, imeti avtodom danes ni več luksuz, je pa vseeno treba imeti čas, da ga dovolj izkoristiš. In ko ga enkrat imaš, te bo zastrupil, saj ni lepšega, kot se zjutraj prebuditi tik ob morju.