Kako pa je s splošnim kaskom v primeru, da trčiš v divjad? Je delni kasko namenjen temu, da je škoda krita brez franšize ali splošni kasko trčenja z divjadjo sploh ne krije?Seveda je veliko odvisno od sreče pri posameznem primeru. Nedolgo nazaj je recimo ena od mojih strank na polno nabila eno veliko sovo, ki je stala sredi ceste. Pleh, luči, seznorji, itd. vse OK, je bila pa za zamenjat plastična mreža pod tablico ter glavni hladilnik, ki ga je ptica kar solidno poškodovala. Aja pa s to sovo v hladilniku se je pripeljala direktno na servis (ženska je ni hotela sredi ceste ven vleči kar povsem razumem), kaj so morali to serviserji pobuljit hehe...
Ko smo pa že ravno pri temu delnemu kasku za nalet živali - največja jeba, ki se ti lahko zgodi je to, da se instinktivno umakneš živali na cesti in pri tem tako trzneš z volanom, da potem zaplešeš levo-desno ter letiš dol s ceste in po možnosti zadaneš kakšno drevo ali pa kako drugače totalkiraš avto, zavarovalnica pa ti te škode ne povrne saj ti ta riziko krije zgolj škodo, ki nastane v neposrednem stiku z živaljo.
Če se ne motim, je to vezano samo na to ali v primeru naleta lahko dobiš kazen ali ne v stilu, da jo tam kjer je znak dobiš, kjer pa ni znaka pa ne. Na povračilo škode s strani zavarovanicee pa 100% nima vpliva.Ampak kako je s temi naleti živali na mestih kjer je postavljen znak, da je nevarnost divjadi na cesti? A ni to neka finta s povračili škode potem?
Koriščenje delnega kaska divjad te pride ceneje, ker je (načeloma, ni pa nujno) brez odbitne franšize in pa za razliko od koriščenja polnega kaska tudi ni izgube 15% bonifikacije, kritje pa imaš veljavno tako po delnem kasku divjad kot tudi po polnem kasku iz naslova prometne nesreče.Kako pa je s splošnim kaskom v primeru, da trčiš v divjad? Je delni kasko namenjen temu, da je škoda krita brez franšize ali splošni kasko trčenja z divjadjo sploh ne krije?
Hvala!Koriščenje delnega kaska divjad te pride ceneje, ker je (načeloma, ni pa nujno) brez odbitne franšize in pa za razliko od koriščenja polnega kaska tudi ni izgube 15% bonifikacije, kritje pa imaš veljavno tako po delnem kasku divjad kot tudi po polnem kasku iz naslova prometne nesreče.
Sajkek ima polni kasko, nima pa delne kombinacije divjad. Da bi torej z delno kombinacijo prišparal 2.500EUR, bi morala škoda na avtu biti 200 jurjev (ob predpostavki ca.1% odbitne franšize). Kateri avto pa voziš, da je plastika in luč toliko nanesla?Divjačina bi mene stala 2500 €, parkirišče oz vandalizem pa nadaljnjih 300 €.
Kako točno je, ne vem, ampak jaz sem po trku poklical 112, ki so mi poslali lovca, da je evtanaziral in pospravil srno, potem je pa še patrulja prišla napisat zapisnik. Če se prav spomnim, je bil znak, a kazni nisem dobil.Če se ne motim, je to vezano samo na to ali v primeru naleta lahko dobiš kazen ali ne v stilu, da jo tam kjer je znak dobiš, kjer pa ni znaka pa ne. Na povračilo škode s strani zavarovanicee pa 100% nima vpliva.
Enako tudi jaz, poklical 112, oni lovca ki je prišel pujčeka naložiti na prikolo, patrulja naredila zapisnik, kazni ni bilo, škoda krita iz kombinacije divjadKako točno je, ne vem, ampak jaz sem po trku poklical 112, ki so mi poslali lovca, da je evtanaziral in pospravil srno, potem je pa še patrulja prišla napisat zapisnik. Če se prav spomnim, je bil znak, a kazni nisem dobil.
HvalaČe se ne motim, je to vezano samo na to ali v primeru naleta lahko dobiš kazen ali ne v stilu, da jo tam kjer je znak dobiš, kjer pa ni znaka pa ne. Na povračilo škode s strani zavarovanicee pa 100% nima vpliva.
Se ti morda kaj sanja zakaj se je na neki točki nehalo pisati te kazni? Sprememba zakonodaje? In pa potemtakem sedaj v praksi dejansko ni razlike med območjem kjer te na morebiten nalet opozori znak ter območjem brez znaka?Kazni za nalet divjadi se ne piše že cca 20 let, prej pa si lahko dobil kazen, čeprav nelogično,
Tale je imel še srečo. Kolega je jelena nabil s kangoojem in je bila največja masa ravno na višini, kjer se konča vetrobransko steklo ter začne streha - avto je odprlo kot ribjo konzervo, model pa dobil jelena v glavo zaradi česar je bil kar dobro poškodovan. Kaj je bilo pa pri tej octavii, je dobila - glede na škodo na vratih - še eno žival v bok?Srečanje jelena in Octavie...
Ja to je kar jeba, ker človek instinktivno odvije na stran, da poskuša preprečiti direktni nalet.Kazni za nalet divjadi se ne piše že cca 20 let, prej pa si lahko dobil kazen, čeprav nelogično,
ker a če bi se ustavil in bi žival priletela v avto, bi jo tudi moral dobiti...
Srečanje jelena in Octavie...
Octavia ekonomska totalka, tudi jelen je doživel totalko...
Nalet divjadi, je kar smotrno imeti, sploh če nimaš osnovnega kaska.
Poglej priponko 72509
Še nekaj pomembnega pri prometni nesreči z živaljo, obvezno je potrebno prijaviti policiji.
Za delni kasko D - divjad velja: krita je samo škoda ki jo neposredno povzroči žival/divjad,
če boš odvil in se zaletel v hruško, delni kasko divjad, ne krije srečanja z hruško.
ja pametno. ubit zival nacrtno, da no bo kakih stroškov. cvet civilizacije in napredka.Ja to je kar jeba, ker človek instinktivno odvije na stran, da poskuša preprečiti direktni nalet.
Moraš se pa odločiti v stotinki sekunde, da boš ostal miren kot špricer in napolno nabasal žival, žal to največkrat ne gre