avto za studenta - 3-4k ?

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
273
172
43
Jst sem imel 2011 mazdo 6, pa je bila konkretno rjava. Na koncu sem moral sanirat rjo tudi na strehi za prvim steklom... potem je šla od hiše.

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.221
338
83
Če pa bo kaj izrednega, pa bo pri prvi izredni zadevi avto lahko samo parkiral. Saj govorimo o študentu, torej nekom ki nima čisto rednega prihodka?

Moj pick bi bil nekaj zanesljivega (kar bmw ni), ugodnega za vzdrževanje, pa da res ne izgleda kot turški taksi (301 in c-elysee no go) ker v tem primeru mali, razen avta, ne bo tišal nič drugega hehe.

Opel astra, ford focus, mazda 3... prva dva sta v 10 letih pridelala 1 zanič stabilizator, mazda 3 dizl pa je z vsaj 600k km šla k nekemu cigotu za drobiž, tam od pol milijona naprej je blo vse živo z njo narobe, predtem pa samo tankaj-vozi
Če kupuješ avto za malo denarja in maš operativni budget vredn pest riža, si pač nemorš takih stvari izmišljevat.

Dejstvo pa je, da bodo ti "turški" taxiji verjetno najbolj zanesljiva (ali vsaj cenovno najbolj sprejemljiva) stvar za revnega študenta.

Focus ali astra za tolk denarja bota mela kr precej kilometrov in verjetno en kup stvari, k jih lahk nardi ekonomsko totalko -- vsaj za revnega študenta.

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.221
338
83
Jst sem imel 2011 mazdo 6, pa je bila konkretno rjava. Na koncu sem moral sanirat rjo tudi na strehi za prvim steklom... potem je šla od hiše.
vsak japonc rjavi, še bolj mladi. Na moji 2019 se že najde kaka pika rje tu in tam. Nič strašnega sicer, ampak precej slab priokus. K sreči je lep delez avta aluminjastga, tko da verjetno do tal nebo zrostal, kot je blo to standard pri prejšnih generacijah.