avto za studenta - 3-4k ?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.862
4.052
113
za ta dnar zna bit citroen 301/C-elysee še največ avta in najmanj problematičn. Obvezno z 1.6 atmosfercem, da se izogneš mokrega jermena. Nebo najbolj nizka poraba kot z kakim malim dizlom in nebo fancy, bo pa šlo

recimo

za ta denar tudi relativno malo kilometrov.

Pa še pri enem se lahko hvali, da vozi avto od Elvisa, pri drugem pa od Danijele! :evil:

Čeprav sem Citro fan, pa mi je to eden njihovih najgrših avtov!

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.219
338
83
dečki, orng kiksate. To ni prince motor, ampak TU(še bolj staro kot prince). To je bulletproof, vsaj kar se tiče atmosferskih bencinarjev...

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.219
338
83
Pa še pri enem se lahko hvali, da vozi avto od Elvisa, pri drugem pa od Danijele! :evil:

Čeprav sem Citro fan, pa mi je to eden njihovih najgrših avtov!
kako že rečejo, beggers can't be choosers. Ja res je grd, pa tudi nizkocenovna narava se mu vidi (nov tak avto je bil reda 10k€ 12 let nazaj). Ampak če smo realni, za kakega jurja več dobiš že tudi kako F31ko, če hočeš gemblat. Veliko lepši in veliko več avta za malo več. Sam downside bo bmwjova super zanesljivost. Nekaj kar si z študentsko plačo verjetno nebo mogu prvošit.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.410
17.905
113
F31ko vozim že 8 let, kupil 1 leto staro. Z izjemo vpoklica zaradi menjave EGR hladilnika in airbaga samo tankam in vozim. 2.0 dizel s 191hp.

• Všeč mi je
Reactions: hojnikb

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.219
338
83
F31ko vozim že 8 let, kupil 1 leto staro. Z izjemo vpoklica zaradi menjave EGR hladilnika in airbaga samo tankam in vozim. 2.0 dizel s 191hp.
Sam F31 za 5 jurjov (pa še za manj se jih dobi) pomeni N47 z vsaj 300-400kkm. Tle neki izrednega vzdrzevanja bo, kakorkol obračaš.
Sn pa tut sam mel to šasijo in mi je v 6 letih zelo dobr sluzo. Sam to kupit od 3-5 lastnika je pa druga pesem...

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.410
17.905
113
Ja za tak denar dobiš primarno verzijo F31, jaz imam pa enega prvih faceliftov (05/2016) z izboljšanim in malenkost močnejšim motorjem, potem je pa veliko še tudi na tem kako se dela z vozilom in kako se ga servisira. Redno vzdrževanje seveda bo, koliko ga bo in za koliko €€€ je pa odvisno od primera do primera glede na prej opisano in ne bi posploševal v smislu "ta model bmwja ni zanesljiv" kar je nekako poanta, ki sem jo želel izpostavit.

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.219
338
83
Mislim, problemi z N47 so znani. Kot tudi druge malenkosti, ki so specifične tej šasiji. In precejšna verjetnost je, da nekdo k tak avto prodaja za 5k€, verjetno teh stvari ni rihtal kot je treba. Zato je tudi temi primerna cena avta.

Če si pa kupo avto od novega al pa od prvega lastnika in si pač stvari predčasno saniral, je pa druga zgodba. Sam tko urihtan avto se ponavadi ne prodaja v podnu trga.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

sad

Guru
24. avg 2007
22.719
11.516
113
Kak te ne, to alteraši dobijo take fulla najboljše avte za 3 čuke. Ajd, 3 čuke in 100 EUR. Pa itak ima samo 79.748km.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.700
6.416
113
za ta dnar zna bit citroen 301/C-elysee še največ avta in najmanj problematičn. Obvezno z 1.6 atmosfercem, da se izogneš mokrega jermena. Nebo najbolj nizka poraba kot z kakim malim dizlom in nebo fancy, bo pa šlo

recimo

za ta denar tudi relativno malo kilometrov.
Je kje kakšen seznam motorjev z mokrim jermenom (shit lista za izogib) ?
Peugeot 308 1.6 vti bojda, kateri še ?

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.219
338
83
Je kje kakšen seznam motorjev z mokrim jermenom (shit lista za izogib) ?
Peugeot 308 1.6 vti bojda, kateri še ?
vsi starejsi puretechi (switchover na ketno je bil par let nazaj). To vkjučuje celo stellantis grupo
ecoboost (enako swithcover na ketno par let nazaj)
2.0ecoblue

Pa verjetno se kater

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.066
1.538
113
Titograd

Kamot odpele za zastavljen budget z mal truda... Če je menjal ketno in olje v menjalniku, mogoče celo nebo kakih hujših nadaljnih vlaganj...
Ampak bo pa še vedno večji gamble in večji operativni strošek (z izjemo goriva, ker to je dost šparovn motor) kot nek francoski atmosferski bencinar.
Če pa bo kaj izrednega, pa bo pri prvi izredni zadevi avto lahko samo parkiral. Saj govorimo o študentu, torej nekom ki nima čisto rednega prihodka?

Moj pick bi bil nekaj zanesljivega (kar bmw ni), ugodnega za vzdrževanje, pa da res ne izgleda kot turški taksi (301 in c-elysee no go) ker v tem primeru mali, razen avta, ne bo tišal nič drugega hehe.

Opel astra, ford focus, mazda 3... prva dva sta v 10 letih pridelala 1 zanič stabilizator, mazda 3 dizl pa je z vsaj 600k km šla k nekemu cigotu za drobiž, tam od pol milijona naprej je blo vse živo z njo narobe, predtem pa samo tankaj-vozi