avto za dolge poti

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Nalimati izolacijo je enostavno, prosim ne se izmišljevati in obračati besed. Kje sem napisal, da ni trivialna ? ne nakladat in se izmišljevat.
Lažje je kupiti avti ki ima MORDA malo manj izolacije na NEKATERIH mestih in to izboljšati( če koga moti in če želi seveda)kot pa kupiti avto z pomanjkljivostmi pri trpežnosti mehanike, z slabim menjalnikom, z napakami na motorju,z požrešnim motorjem...
Upam, da ti bo kapnilo kaj hočem reči.

Sem že marsikaj razdrl na različnih avtih in glej ga zlomka , sponk nisem polomil. Če so pravilno narejene in iz ustreznega materiala se težko zlomijo ( seveda je potrebno pravilno delati ).

Motor ne nabije, ne laži prosim, očitno si samo nakladač. Verjetno še avta nisi videl. Bencinarji imajo zelo lep zvok.

Pripelji mi avto za 100 k€ in ti pokažem, da je v smislu izdelave določenih komponent polizdelek če hočeš. Marsikaj je slabega.
Npr. mercedesu ne utegnejo niti zamenjati vbrizgalnih šob toliko je slabih. To pa je napaka in to ne tako majhna.

Avto se pelje zelo lepo in niti slučajno ni res kar ti praviš. Še celo pri AM so pohvalili tiho notranjost, drugje pa napišejo obratno. Še sami ne vejo kaj bi pisali.

Po tvoje je tisti avto najboljši, ki je v notranjosti najtišji. Torej kupi si fičkota letnik 1976 ter mu diodaj 10 cm izolacije. Po tvojih kriterijih bo vse ostalo polizdelek.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
Zakaj se že trudiš vse okrog sebe prepričati, da je Honda über alles?
confused-1.gif

Če je avto komu všeč in si ga lahko privošči, si ga tudi bo. Ni pa treba zdaj še vseh ostalih prepričevat, kako dobra je ta opcija. Obstajajo tudi boljše.

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
zakaj že naj bi obžaloval?

sam sem kupil podobno zadevo, staro tri leta, od tedaj dela že 8 let kot nov. olje in malenkosti. pa še res odličen mehanik obstaja v ljubljani za saabe!
poraba za 214 konjev in pri mojem načinu vožnje je 9-10 litrov. za moj okus povsem sprejemljivo.
udobje in splošen občutek, sploh na dolgih vožnjah, je super.
všeč mi je tudi, ker ne izstopa. ni pač avto za jake momce in razkazovanje! zna pa kdaj kakšnega lastnika "hujšega" avta kar presenetiti!

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Zakaj se že trudiš vse okrog sebe prepričati, da je Honda über alles?
confused-1.gif

Če je avto komu všeč in si ga lahko privošči, si ga tudi bo. Ni pa treba zdaj še vseh ostalih prepričevat, kako dobra je ta opcija. Obstajajo tudi boljše.

Ali si se peljal, da veš koliko jwe slišen bencinski motor ?? prosim za odgovor.

Nima premalo izolacije, lahko bi jo pa imela več. Vožnja je prav super in tiha. Upam, da si proval.

Koga pa sem v kaj prepričeval ? Lahko pa povem dejstva precej bolj od tistih ki so peljali avto nekaj 100 km.

Če zdaj nek novinar nekaj napiše potem to vzamete za sveto. Prav pri isti reviji so o istem vozilu napisali neumnost samo za to ker ne znajo listati po računalniku ali pa prebrati navodil.

Sicer pa upam, da si izluščil. če je kdaj kakšen hrup več to ni pomanjkljivost, pomanjkljivost je slaba izdelava, okvare, velika poraba, slab menjalnikslaba preglednost, slaba ergonomija,....

In nekdo je napisal , če je kdaj kakšen hrup več kot katastrofalno pomanjkljivost- vsaj tako izgleda. In prav pri njih so napisali, da je avto tih -v testu-torej dbe povsem nasprotni stvari. Zanimivo.

Torej tak detail ga moti ( ga ima pravico seveda, to je stvar posameznoka) medtem pa ko druge bistveno bolj pomembne stvari okoli mehanike in trpežnosti, ter porabe, ergonomije,... so pa skoraj nepomembne.

Pa upam, da me razumeš ???

Kaj na porečem na to , da se peljem z 100+ k€ vrednim avto in da v notranjosti škripa avto ? Da je popolna kanta, ker je v resnoci vsaj 20 krat bolj moteče.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
Ni mi jasno, zakaj se tako trudiš prepričati vse tukaj, da SJTV1 nima pojma. Kaj imaš ti od tega? Avto ti je všeč, voziš se dobro, v čem je problem? Pa kaj, če njemu ni všeč? Boli te kita. Jaz vozim avto, ki je večini folka precej grd, 1. generacijo Foresterja. Pa kaj? V tem snegu sem šel na Krim in oddriftal vse ovinke, tisti s talepimi avti so jih imeli pa doma zavite v vato. Kdo je bolj užival? Vsakemu svoje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
In mimogrede, miha: če misliš, da se da hrup v kabini zmanjšat samo z lepljenjem izolacije, se bridko motiš ... Pozabjaš na nosilce motorja in menjalnika, pozabljaš na resonance, na prenos preko stalih delov (krmilni mehanizem, stopalke ipd) ... Ni tako preprosto - æe bi bilo, bi vsi znali nalepit par centi izolacije in vsi avti bi bili tihi, Pa niso ... Pravzaprav so tihi zelo redki.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Za nobenega nisem rekel, da nima pojma. je pa zanimivo kako se določene stvari potencira kot da bi pol avta manjkalo. Precej pristransko oz. lahko se potencira dobre ali slabe stvari. Sicer pa je vse skupaj samo debata....

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
vem ja , sem zelo tehničen človek in med drugim tuudi konstruktor....
Tako , da se v tehnične podrobnosti zlahka spuščam in v njihovo izvedbo ker poznam stvari iz konstrukcijskega vidika in z vidika tehnilogije izdelave, če hočeš tudi z razvojnega vidika oz. prav s te smeri verjetno najbolj.

Ali niste prav pri vas napisali , da je avro tih?? Avto je tih ( bencinar) in kot se oba strinjava bi bili lahko koloteki izolirani pa še kakšna malenkost. In kot si sam ugotovil zelo tihih avtov je zelo malo.
Vendar je to samo ena izmed 1000 malenkosti na avtu.

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Tudi jaz sem mislu da gršega zadka od SSanyonga ne morejo nardit.
Mislim, da BMW naredi (in spravi v prodajo) tak avto.
bonk.gif