avto za dolge poti

bruco21

Pripravnik
10. maj 2008
106
0
16
Pozdravljeni!
Situacija je nanesla, da bom moral dnevno moral prevoziti tudi do 250km na dan, praktično od pon-pet. Od tega bom sigurno vsaj 90% prevozil po avtocestah. Iščem predvsem UDOBEN avto, z majhno porabo, varen... Cena nekje do max 50k€
Verjetno, bi se najbolj splačal dizel ali pa kak bencinec predelan na plin...
Gledal sem naslednje avtomobile:
Honda Legend 3.7 - koliko stane predelava na plin in koliko kilometrov bi potem lahko naredil z enim polnjenjem?
Honda Accord - dizel
BMW 5 karavan - dizel

Kakšni so vaši predlogi?

bruco21

Pripravnik
10. maj 2008
106
0
16
verjamem, se privadiš - itak nimam izbire tako da...
sem pa pozabil omeniti še dva pogoja, da ima tempomat in je avtomatik... ta mercedez mi ni na zunaj ni všeč.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
Mogoče ste res malo "smešni"
Kupujete avto za 50 k€ hkrati pa gledate na nekaj 100 evrov pri letni porabi goriva.
Že registracija takega avta vas bo koštala kar nekaj mesecev goriva, da o tem da goriva ne boste nikdar toliko porabil kolikor bo znašala amortizacija (kaj šele da bi prihranili pri majhni porabi)

sad

Guru
24. avg 2007
21.171
9.808
113
Če imaš res budget 50k EUR bi jaz dodal tvojim zahtevam še aktivni tempomat. Huda zadeva.
cheer.gif

bruco21

Pripravnik
10. maj 2008
106
0
16
50k imam samo bi bilo pa to max max max. Realno bi veliko rajše vzel kaj do 30-40k, ker sem prepričan da se najde kaj takega kar bi zadostovalo mojim potrebam za tak denar...
Hanzi: kaj si hotel povedati s tem, da gledam na nekaj 100€ na porabi goriva???
Če bi bencinca predelal na plin potem bi letno prihranil nekje 50% na porabi, kar bi opravičilo to predelavo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.171
9.808
113
Recimo Passat CC. Spredaj ima radar in avtomatsko prilagaja hitrost tudi spredaj vozečim avtomobilom. Znanca je zadeva rešila, da se ni skantal v ustavljen tovornjak (trenutek nepozornosti pač).
Pozanimaj pa se sam pri katerih znamkah lahko to zadevo dobiš.

PS: Pa dobro bi bilo da preden zadevo kupiš preveriš tudi malo po forumih, če dela pravilno. Kolikor vem so pri nekaterih te zadeve bolj polizdelki.
frown-1.gif

PS2: Za Hanzija se pa ne sekiraj: po njegovem šparajo lahko zgolj tisti s 500 EUR plače, če imaš pa več, potem pa colaj na polno
evil.gif

Še malo o radarskem tempomatu (v cc-ju pride 1200 EUR):
Idealna razdalja

Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC in sistemom za nadzor prometa Front Assist samodejno vzdržuje predhodno izbrano oddaljenost od spredaj vozečega vozila in voznika z optičnimi in akustičnimi signali po potrebi opozori na nevarno situacijo. Če se razdalja zmanjša pod kritično mejo, asistenčni sistem prične zavirati – v ekstremnem primeru celo do zaustavitve vozila

1160000522.jpg

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
ekonomija razmišljanje nekaterih res nima dna... kupil boš avto do 50000 eur in pri takem avtu je edina stvar ki te skrbi razlika v porabi med bencinom in plinom... svašta... človek na vrednosti boš izgubil toliko da te razlika v ceni goriva niti pod razno nebi smela skrbeti
za takešn namen se kupi avto med 10 in 15k eur čimbolj preverjen dizel... stroški le tega bodo krepko nižji po dveh letih pa če ga boš zapeljal v graben boš manj izgubil kot na 50000eur avtu. seveda ga ne boš rabil zapeljat v graben ampak boš dobil več kot polovico vrednosti nazaj če bo lepo ohranjen tudi več in to je ekonpmska računica

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik bruco21 pravi:
Pozdravljeni!
Situacija je nanesla, da bom moral dnevno moral prevoziti tudi do 250km na dan, praktično od pon-pet. Od tega bom sigurno vsaj 90% prevozil po avtocestah. Iščem predvsem UDOBEN avto, z majhno porabo, varen... Cena nekje do max 50k€
Verjetno, bi se najbolj splačal dizel ali pa kak bencinec predelan na plin...
Gledal sem naslednje avtomobile:
Honda Legend 3.7 - koliko stane predelava na plin in koliko kilometrov bi potem lahko naredil z enim polnjenjem?
Honda Accord - dizel
BMW 5 karavan - dizel

Kakšni so vaši predlogi?

Honda Legend pa majhna poraba ? Stvar porabi kot avtobus.

Sem gledal da bi z njo nadomestil mojo trenutno Hondo, pa ni variante da grem s porabo x2.

bruco21

Pripravnik
10. maj 2008
106
0
16
Morda je bilo narobe razumljeno, ampak glavna stvar ni samo poraba ampak je poudarek predvsem na udobju in na pogojih, ki sem jih naštel. To so avtomatik, tempomat - zaželjeno aktivni, varen in normalno tudi majhna poraba glede na to, da govorimo o okrog 60k km letno...
Vidim pa da sem nekoliko pretiraval s ceno, 50k bi me stal nova H Legend predelana na plin, kar pa bi bilo zares neumno kupovati glede na to, da bi po treh letih izgubil praktično ves denar.
Bolje, da se odločim za avto, kot sem že rekel, do nekje max 30-40k (z registracijo, ful kaskom in morebitnimi predelavami itd.).
Pa seveda rabljen avto, lahko tudi uvožen...

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Naknadnaih predelav na plin se na daleč izogni.

Moj glas gre za serijo 5, čeprav je bila prejšnja generacija manj problematična kot zdajšnja.

Če je prvi cilj udobje, pa bo mercedes pravi
zmaga.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sad pravi:

PS2: Za Hanzija se pa ne sekiraj: po njegovem šparajo lahko zgolj tisti s 500 EUR plače, če imaš pa več, potem pa colaj na polno
evil.gif

1160000522.jpg

Boš rekel da ne!
Prvo leto bo od oka pri 50 k€ nabavne vrednosti izgubil na vrednosti avta med 10 in 20 k€. K temu še prištej cca 4-5 jurje za zavarovanje in cestnino.Se pravi skupaj zagotovo 20 jurjev recimo
Nagradno vprašanje:
Koliko bo dal v celem letu za gorivo pri porabi 15 litrov bencina na 100 km (in prevoženih 60kkm)
Koliko bo dal v celem letu za plin ali nafto pir porabi 8litrov (ekvivalent 15litrom bencina) in prevoženih 60kkm.

Sedaj pa primerjaj prihranek pri plinu oziroma če si privošči avto za 25 kE namesto 50 kE.
Sicer pa misim da je tole "provokacija"

Ja res je, samo tisti ki imamo 500 evrov ali manj plače gledamo na porabo.Samo mi gledamo iz potrebe, oni drugi pa zato da so fensy in eko.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
S80 je tudi meni simpatična izbira. Ker ni Audi ali BMW
wink-1.gif

In to tukaj Tele belgijce sem našel na slo Volvo forumu, kjer je že nekaj ljudi kupilo avto od tam. In so zelo zadovoljni (čeprav je šlo za rabljene avtomobile).

Sicer zaloge ni veliko, S80 trenutno nimajo, tukaj je ponudba, ki je ni več (označeno "sold" in bo verjetno kmalu brisano). Cena pa takšna, da se ti rabljenega praktično ne splača kupit. In dejansko je šlo za nov model (D5 biturbo), ne pa tisto kar pod "novo" ponujajo na avto.net (stara verzija, pred FL, s starimi 2.4D in D5 motorji). Za višjo ceno od Caryna.

Priporočam pa ogled foruma in kontakt ljudi, ki so tam že kupovali.