Drži ja, sem bil prehiter.Sem ze pregledal. Tiste za 450€ so dolge cca 2m in siroke 1m.
Če boš vozil kaj več kot krompirjeve gajbice pokrite z odejico potem baubau variante s papirčki namesto pleha odmisli. Jaz bi gledal humbaur in podobno z alu plankami, ti imajo zapirala skrita v stranici. Pa pvc blatnike ki niso sraufani na stranico ampak na prečne nosilce. Da lahko gor stojiš in ne odpade. Kolesa, sklopko, štrom in luči imajo večinoma vse enako. Pa zadnja stena naj bo varjena. Ne iz dveh milimetrskih plehov skupaj znetana.
Glede na izbor prikolice bo itak vozil lahko samo bale sena. 750kg (prikolice brez zavor) je pa bolje da so papirnate ker imajo vsaj nekaj uporabne mase, ker če ima prikolica 200kg na njej voziš lahko potem samo 550kg kar še kubik drv ni. Kubik drv ali pa žaklji cementa na taki prikolici pa ne zaponijo niti dna po površini če jih lepo zložiš. Tudi "pretiravat" z pretežo četudi izven uradnih poti je nonsens ker te prikolice za 500EUR imajo akse, gume in ostane dele narejene da zdržijo natanko toliko kot so homologirane. Skratka časi ko si dobil prikolico brez zavor z aksami od tiste z 3T in si potem lepo prevažal vse možno so mimo.
Torej zakaj bi imel tako prikolico če ne moreš gor nič vozit? Raje manjša prikolica ker je bolj komot. Seveda izjema so bale sena, pa še tiste (tamale kvadrataste) jih gre 20 gor kar naložiš malce v višino tudi na pol manjšo prikolico.
ker te prikolice za 500EUR imajo akse, gume in ostane dele narejene da zdržijo natanko toliko kot so homologirane.
Torej, v izbiri je trenutno samo tale https://www.avto.net/Ads/details.as...Ranger%20Trailers%2013%20COL%20GUME.%20OJA%C8
Volzilo se bo v glavnem stare palete, kaka drva, kake stvari za na odpad, ker v bajti imamo 3/4 šare, pa še kaka stvar...kake omare in podobno. Skratka, nič pretresljivega, zato tudi gledam take osnovne. Avto je pa res enoprostorec Tale prikolica iz linka je pocinkana vidim, tako, da cvetenja pomoje ne bo. Dolga je 210 x 120. Jello, ker do sedaj nisem imel nobene prikolice (ok, imamo eno doma sešvasano l85 (uporabna), vendar z njo ne moreš v promet.
Smartram, da je bolje, če je daljša, al zakaj sprašuješ, če mi je 201cm premalo? Bi tudi daljšo vzel, ampak je dražja pač.