Avto nosilec za Lumio 920

22. jul 2007
13.557
1.744
113
124
Aha, samo nekako dvomim da zadeva drži tako kot mora in da bodo zračne lopatice ostale nepoškodovane po uporabi tega nosilca.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ne bi bil jst, jst, če ne bi nekaj po svoje z glavo skozi zid
wink-1.gif

tko, da ne bo na ventilacijo pritrjeno.

sam si bom naredil nosilec, ki se bo vtaknil v CD režo:) Tej "serijski" mi niso všeč, ker so preveč glomazni, pa pocenski imajo tist grdi šrauf ...
http://www.ebay.com/itm/Car-CD...4-/131172953348

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
No ta Kenu airframe odlično opravlja svoje delo, sedaj rabim še en polnilec za mojo Lumio 925.

Ali je to res original?

http://www.ebay.co.uk/itm/Noki...=item2ecf8e51f0

Sem pa gledal na Petrolu ene konektorje od Puro (kabel uporabiš potem od hišnega), za 10€ ampak nisem pogledal če je primeren za to Nokio. Je potrebno biti na kaj pazljiv?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Agip ima trenutno zbiranje točk za nakup nokia opreme, polnilec se dobi že za 8 eur+točke

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik map pravi:
Pazljiv moraš biti da je polnilec 2A. le tako se bo polnilo med uporabo navigacije, drugače se hitreje prazni kot polni. Sami mam Lumio 620 in uporabljam tale polnilec.

http://www.puro.it/en/store/mo...ts#.U3Bjm_l_too

Je dovolj močan, da polni kljub vklopljeni navigaciji.

Sem ga kupu na OMV, stane pa 14,90 EUR.

Ok. Hvala. Saj ravno za navigacijo ga potrebujem. Bom potem na pumpi pogledal kar za tega...

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.969
3.627
113
Meni Kenu Airframe nekako ni uspelo fiksirati v zračne reže na Meganu, zmeraj se je nekam nagibal. Na koncu sem ga potem nekako zarinil na ročico za usmerjanje zraka, ki je nekaj širša, tam je pa miren :)

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:
Pazljiv moraš biti da je polnilec 2A. le tako se bo polnilo med uporabo navigacije, drugače se hitreje prazni kot polni. Sami mam Lumio 620 in uporabljam tale polnilec.

http://www.puro.it/en/store/mo...ts#.U3Bjm_l_too

Je dovolj močan, da polni kljub vklopljeni navigaciji.

Sem ga kupu na OMV, stane pa 14,90 EUR.

Ok. Hvala. Saj ravno za navigacijo ga potrebujem. Bom potem na pumpi pogledal kar za tega...

polni pa z 2A ko je priklopljena ena naprava, če sta dve polni normalno 2x 1A.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Ok. Se pravi bolje da vzamem tega Puro za ziher, da ne bom 2x kupoval:) Pa si ga ti že stestiral na kakšni daljši lokaciji?

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Na krajših relacijah, pa navigacijo na nek kraj, ki je kontra, tako da je skoz nekaj preračunaval in se mučil je delal OK. Je folgal filat trenutno porabo in dopolnjevati. Dopolnjeval je malo. Recimo 5 procentov na pol ure. Je pa nekaj, naprave jemeljejo toliko toka, koliko ga potrebujejo, tako da konstantno polnil z 2A ne bo, če bo napravarabila 1.1A bo polnil toliko. Najmanj vzdrževal boš trenutno napolnjenost brez problema.

Sem pa ravno 3 dni nazaj naredil eno celodnevno furo z motorjem v Bosno in nazaj. Pojavil se je zanimiv fenomen. telefon je bil poln, kljub temu sem ga priklopil v 12V. Nekaj časa je vzdrževal napolnjenost, nekaj sem ga seveda tudi odklaplal, ko sem šel v kak lokal. Nato je baterija, kljub temu da je bila na avto polnilcu padla na cca. 30 procentov, nakar je ponovno začelo počasi polnit. Včem je fora ne vem. Ali so telefoni softversko tako narejeni, da ne držijo skoz na 100 procentov ampak pustijo, da nekaj procentov pada, ter nato ponovno polnijo, da nebi prišlo do prenapolnjenosti, ali morda akumulator/alternator na motorju ne sfolga tolko dodatnega toka, ne vem.

Bom pa danes na eni polurni furi z avtom sprobal, pa poročam.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Evo

Za dobrobit človeštva, znanosti in Alterja sem reskiral 2 l bencina in se šel malo zapeljat. Telefonček je pred furo kazal 34% napolnjenosti. Po 36 minutah vožnje je bila napolnjenost 45%. Vklopljena je bila navigacija, cilj je bi Sarajevo, tako, da je nonstop nekaj preračunaval in se mučil. Osvetlitev avtomatska, predvidevam, da je zaradi močnega sonca delala na ful. BT ni bil vklopljen, ker ga v tem avtu nimam. Z gotovostjo povem, da polnilec dohaja sprotno porabo in še dopolnjuje. Sicer na 920 bo poraba malo večja (ekran, piksli, procesor, ram, itd) ampak tudi tam si upam trdit da bo polnila tudi z BT. Glede na to da gledaš dokaj drag polnilec ti mogoče priporočam, da se stegneš do tegale:

http://www.puro.it/en/store/mo...1a#.U3Ct7vl_too

Ta lahko konstantno z zgornjim vtičem polni Lumio z GPS, na spodnem pa še telefon brez GPS z 1A. Tako da lahko z svojim navigiraš, ljubica pa še svojega fila. Cena mislim da je bila na lokalnem omv 17,9 eur. Na tistem tamalem to ne gre, oz. ne bo dohajal pri 2 gsm. Je pa tisti tamali lusten ker samo kaka 2 mm gleda ven iz vtičnice. Ma pa smotano narejeno polnilno lučko, katera je noter v polnilcu in sicer na steni med usb - jema .Podnevi je ne vidiš, prav tako ne če imaš 2 napravi priklopljeni.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Sem navigiral po Italiji (Benetke, Verona, Garda) z navadnim 500 mA polnilcem pa mislim da se baterija ni praznila.
Se pa tudi napolnila ni ali pa komaj. Po moje moraš , če imaš poln telefon, imeti navigacijo vsaj 5-6 ur prižgano, da bi te začelo skrbeti, da imaš samo 500 mA polnilec.

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
http://www.ebay.com/itm/Colors...=item3385e93def

Take sem 4 vzel. je bla neka akcija polnilec + kabel za 1 EUR.

2 sem skuril, ker mi je kekec pri vgradnji na vtičnici na motorju + in - zamenjal. 1nega sem dal kolegu in mu xcover 2(tisti neumni neuničljivi telefon) polni brez problemov, enga sem v smeti vrgu ker ni filal. Kable sem pa seveda zadržal. V glavnem, ta nokie 620 z navigacijo ni dohajal. Se je kr hitro telefon praznil kljub temu, da je bil priklopljen. se spomnim, da je mel nekaj čez 30 %, po pol ure je že piskal, da je prazen.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
To je OK cena. Vzami tavelikega.

Še nekaj me zanima. Te ki uporbljate Airframe. Kak se pa obnese to nateh režah, glede na to da potem v GSM nonstop piha hladen/topel zrak. Je to OK za telefon? Pa če zakrije GSM skoraj celo režo, je potem prezračevanje/hlajenje še vedno OK?