Avto na obroke in Sisbon?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Jaz to razumem....tud razumem da je potrebno to porostvo upostevat in se s tem strinjam. Zato sem pa napisal da bi bilo smiselno v takih primerih upostevat korekcijske faktorje. Ker ce bi hiso etazno razdelil in bi vsak loceno kupil svojo polovico potem si med seboj sploh ne bi bila poroka. Ker sva dovolj kreditno sposobna vsak za svoj del kredita...a stekas =)

recmo pol bi jaz kupil pol pa ti....in si ne bi bila poroka ker bi tehnicno vsak kupil svojo etazo.... in bi ti bil obremenjen za 300 in jaz za 300 - ker mava pa z mojo bajto skupaj si morva bit pa poroka in je vsak obremenjen za 600.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Gre za to da oni mene obravnavajo kot da bi imel 600 eur krede (pa je logicno nimam). A razumes? Ista bajta, vsak pol lastnik in ker so take zahteve sva si dolzna bit medsebojno poroka. In tako je vsak obravnavan kot da ima sam kredo za celo hiso.

Po mojem tole žal narobe razumeš...
Tudi jaz te na nek način razumem,da ti to ni všeč,ampak ti bom opisal,kako (tehnično) gleda banka na to zadevo:
Obrok za hišo znaša 600 eurov (300+300). Banka se vnaprej zavaruje pred najbolj črnim scenarijem,da recimo tvoja partnerica ostane popolnoma brez dohodkov (bolezen,invalidnost,ne najde nove službe...karkoli že pač). Banko zanima samo to,kdo bo v tem primeru plačeval obrok 600 eurov?! Seveda ga boš v tistem primeru moral ti,zato te (spet gledano tehnično) banka obravnava,kot bi imel že sedaj imel tak obrok (ker banka v svoj scenarij že vnaprej vključi najbolj črno opcijo).
Saj počasi pa bo... Problem je, ker se hkrati obravnava oba, kot da bi imela obrok 600€... Oba za isto stvar, 2x polna cena...

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Kera leasing hiša?
Hypo
smirk-1.gif

BTW: En drug kolega izplaču VBS no zdj ma pa še dva... Hypo in SKB Leasing.... OBA bruh napram VBS-a
rolleyes-1.gif

Ne delam reklame ampak tud sam sm mel na VBS-u in če bom še kdaj jemal Leasing - VBS bo in noben drug...
ne-ne-1.gif

Lp

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Kera leasing hiša?
Hypo
smirk-1.gif

BTW: En drug kolega izplaču VBS no zdj ma pa še dva... Hypo in SKB Leasing.... OBA bruh napram VBS-a
rolleyes-1.gif

Ne delam reklame ampak tud sam sm mel na VBS-u in če bom še kdaj jemal Leasing - VBS bo in noben drug...
ne-ne-1.gif

Lp

jaz sem imel obroke na hypo leasingu in sem bil zelo zadovoljen!

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Fajn tud take slišat
zmaga.gif

@Gox :Ne vem, Porsche me takoj na VAG grupo spomne in tole niti nism pomislu. Je pa res da poznam dva primera samo (Porsche Kredit) in sta bila oba brez pripomb. En Bavarc drug VW.

Skratka SKB Leasing je podn od podna.
Da pojasnim zakaj:
Kolega ima "vozilo" na firmo in 18. ima naštiman da mu trgajo za Leasing in ker je imel SKB ta dan nek izpad mu niso dol dal z računa! Vse lepo in prav AMPAK, kličejo kolega in nadirajo da bo moral to TAKOJ poravnat in da če ne bo mu bodo zaračunal obresti itd..
13.gif
, ker je bil na takem kraju da niti ni mogel takoj preveriti kaj se dogaja ja pač pogoltnu in reku da bo uredil zadevo!

No potem kliče osebno bančnico nakar mu ta pove da ne ki ni bilo OK z sistemov in da ni njegova napaka da ima itaq na računu (poslovni račun) vedno pozitivno stanje.
No nakar on kliče SKB Leasing in jim pač pove svoje da ne bo plaču naj računajo oba obroka naslednji mesec je spet dobil kontro da bo moral plačati zamudne obresti!
shocked-1.gif

Takele mamo... ja. Lp
pozdrav.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Loool, fajn. Sam bi se spotoma (škoda čas tratit za take bedake) oglasil pri njih (konkretno pri tipu, ki ga je nadiral) in mu je... vse po spisku pred vsemi, upam da bi bilo še nekaj potencialnih strank zraven. Saj koristno ne bi bilo, ampak bi pa pasalo.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:

Skratka SKB Leasing je podn od podna.
Da pojasnim zakaj:
Kolega ima "vozilo" na firmo in 18. ima naštiman da mu trgajo za Leasing in ker je imel SKB ta dan nek izpad mu niso dol dal z računa! Vse lepo in prav AMPAK, kličejo kolega in nadirajo da bo moral to TAKOJ poravnat in da če ne bo mu bodo zaračunal obresti itd..
13.gif
, ker je bil na takem kraju da niti ni mogel takoj preveriti kaj se dogaja ja pač pogoltnu in reku da bo uredil zadevo!

Po mojem pa močno nakladaš in si samo napihnil zgodbo (ali pa jo je tvoj kolega).
Osebno sem več let delal z leasing hišami,zelo veliko tudi z SKB leasingom,in nikoli ni nihče s kateregakoli leasinga klical nobene stranke in jo nadiral,če je pozabila plačat obrok (to bi jaz takoj zvedel,ker bi se stranka takoj glede tega pritožila meni).
So pa stranke dobile ponavadi opomin,da je treba plačat obrok (a je to kaj čudnega?).
Prosim napiši mi (lahko na PM) katera oseba je govorila s tvojim kolegom (in ga po njegovo nadirala),bom to posredoval naprej!

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Dej ne prbiji. Kera stranka te bo pa klicala da ti pojamra jih je poslušala zaradi napačila obroka in razlika je OGROOOMNA med fizičnim in pravnim Leasingom!

Btw: Tega kolega poznam dlje kokr si ti star (predvidevam) in VEM da ne naklada
priden.gif

Če si pa zaposlen na SKB-ju pa kr na dan z besedo
tongue-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Se mi je zdelo,da bom dobil tak primitiven odgovor.
Ko je treba pa kaj konkretnega napisat,pa molk...
Napisal,si,da je nekdo z SKB leasinga NADIRAL tvojega kolega. Bodi zdaj faca in napiši,kdo ga je nadiral,ne pa bit zdaj užaljen!
Od kod pa ideja,da sem zaposlen na SKB? Preberi še enkrat,kaj sem napisal v prejšnjem postu.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Pa povej ti mani "matiTarezija vseh SLO leasing hiš" zakaj jst nebi verjel tega kolegu ki sva od malega skp
sprasujem se.gif

On ma zdj cajt ob vseh poslih z firmo in strankami si izmišljevat take zgodbice
priden.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Očitno ti tudi kolega ne zna povedat,kdo ga je nadiral (to sem te 2x vprašal,pa ignoriraš vprašanje),zato smatram da gre za čisto nakladanje in napihovanje zgodbe,z namenom diskreditacije leasing hiše!
Najina nadaljna debara okrog tega je tako nesmiselna!

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Itak je znano, da imajo največ pripomb konstantni neplačniki, kot da so ravno oni najbolj legitimni za kakršno koli komentiranje lizing hiš.

imi

Pripravnik
30. sep 2011
264
5
18
Res je. Sam sem do sedaj imel že 2 avtomobila na leasing (5 letno obdobje) pri HYPO leasing, Vse obroke sem plačal v roku, nikoli nisem dobil nobenega opomina, nobenih težav. Poznam pa nekatere podjetnike, kateri so za opomine in obresti plačali precej denarja - 1.opomin, pa 2.opomin, pa opomin pred izvršbo - tu se pa res pojavijo težave in nepotrebni stroški.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
in v čem natančno je razlika med fizičnim in pravnim leasingom!??!!??!!? tko da je res OGROMNAAA? ko sem jaz zadevo urejal je bil praktično isti šmorn:)

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.408
113
Pri opominih ogromna. Fizični osebi lahko zaračunajo samo dejanske stroške opomina, ki ne smejo presegati zamudnih obresti. Pri pravni pa je lahko strošek opomina tudi do 15 EUR in več...
Potem pa jasno še razlike v obrestnih merah, itd.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik imi pravi:
Res je. Sam sem do sedaj imel že 2 avtomobila na leasing (5 letno obdobje) pri HYPO leasing, Vse obroke sem plačal v roku, nikoli nisem dobil nobenega opomina, nobenih težav. Poznam pa nekatere podjetnike, kateri so za opomine in obresti plačali precej denarja - 1.opomin, pa 2.opomin, pa opomin pred izvršbo - tu se pa res pojavijo težave in nepotrebni stroški.

Če plačuješ vse obroke v skladu s pogodbo in če se držiš pogojev potem noben leasing ne bi sem bit problem. Ne vem kok je drgje, sam sem imel tudi že 2 avta na leasing pri Hypo in nikoli ni bilo nobenih težav. Celo dvakrat se mi je zgodilo, da nisem mogel poravnati obroka na datum zapadlosti, sem jih poklical in so mi to prestavili in sem imel urejeno!

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz pa imam z VBS slabo izkušnjo, z BPF (SKB) pa dobro.
pri VBS so mi zaračunali visoko odobritev lizinga, pri BPF pa smešno nizko. obakrat je šlo za znesek nekje 6000 evrov (polovica kupnine), pri enem na tri leta, pri enem na dve leti. oba sem poplačal v enem letu, ampak VBS so bili totalno oderuški v primerjavi z BPF. pa nič ne reklamiram, zdaj sem lizing-free. mi je blo pa pri VBS žal, da raje nisem vzel kredita na svoji banki, bi blo precej manj oderuško.