Avto malo drugace

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Dostkrat se mi zgodi, da kaksnega pocasneta (70 na 90 omejitvi, da ne bo pomote) zacnem prehitevat, pa stopi po gasu.
Sem se navadil da vozim za njimi pac.
Pa se mi je porajalo imaginarno vprasanje.
Npr. da zadanes na lotu in bi si kupil mocan avto, ki ni vpadljiv.
Kaksni torej pridejo v postev ? (Se pravi, cena ni pomembna, ne sme pa biti sportni izgled ala lamborghini ipd, pac klasicen izgled, samo da je mocan, koncna brzina tud ni pomembna, sam da k stops na gas potegne ko rabis
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.696
6.717
113
pri taščici
In koliko konjev imaš sedaj da imaš težave pri prehitevanju 70kmh hitrih. Predvidevam da manj kot sto. Ker takšne težave imam tudi jaz občasno, imam 75 konjev.
Nekako sem prepričan da bi z 150 do 200 konji naredil marsikateremu presenečenje. Če so ti konji zapakirani v nekaj ne preveč vpadljivega, (da ni čisto na tla spuščena honda) potem si zmagal. Se pravi razne oznake Gti, RS, in podobno (clio , golf, objavil, če pa hočeš nekaj večjega pa recimo kak (R) S od Audija, kak Bavarc s kakšnim močnejšim motorjem (da ni ravno 2.0 šibkejša verzija) . Oznako zamenjaš za sdi ali dti in je pogled neprecenljiv ko padeš mimo.

"Malo oplemeniten" Audi karavan s kakšnim 10 sekundami od 100 do 260
cheer.gif

Kot vem so tudi alterasi imeli prste vmes
Zgleda pa približno takole da ne boš misli da je to kak Ferrari (čeprav vozila tipa Ferrari nimajo za burek proti malo spedenanim)

Skratka stara kanta ki z napisom na havbi zadaj 1.6 ali tdi da malo misliti kakšnemu.

Nazadnje urejeno:

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Moja ma Mazdo 6 2.0 140km, se niso tolk pospešval, da nisem bil v trenutku mim. Drgace pa passat r32, mondeo ST, kakšna honda accord, vse limuzine z močno masino.

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Ali pa kaksen pampers bomber z "mocnejso" masino...recimo Sharan, Alhambra z 200 KM. Tu ma Nalim ziher kaksno anekdoto
wink-1.gif

Res mocne zadeve pa potem samo limuzinske / karavanske verzije.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Al pa S-max. Si kar predstavljam face lokalnih pilotov ko letiš mimo z takšnim vozom
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Ja seveda, vsak golf z malce močnejšim motorjem nese ta vozila da ne omenjamo hot-hatch verzij. Pa še na nevpadljivosti in uporabnosti padejo, pa tudi povprečen voznik bo s takimi vozili kmalu končal v jarku sploh po slovenskih cestah.

Recimo taka družinska izbira vozila ki bi utišala dolgokurčneže bi bil Seat Leon Cupra ST (cupra v karavanski verziji)!
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.696
6.717
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik vuk pravi:
Ali pa kaksen pampers bomber z "mocnejso" masino...recimo Sharan, Alhambra z 200 KM. Tu ma Nalim ziher kaksno anekdoto
wink-1.gif

Res mocne zadeve pa potem samo limuzinske / karavanske verzije.
Ko je kakšno hondo vti opral....
Sicer pa nekaj takega se ne bi branil za ceno nove kie ali cliota , polota, mogoče v manj kričeči barvi.
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=8973305&show=1&avto=Audi%20S3%20quattro%202.0%20TFSI
In verjemi da ti kia, polo, ali pa clio ne bodo ušli v pospeških.
Je pa zaželjen polž, ker tisti da nekaj od sebe tudi brez hondinega dretja na 8krpm.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
nima veze katero, ker itak vsi pospesujejo na zeleni luci cca 2min do 50kmh.
smirk-1.gif
, ustavi se nekje pri 4minutah in 70kmh. Sploh ne vem, cemu vsi novi turbo bencinarji, ker ljudje jih ne potrebujejo. Dejansko.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.696
6.717
113
pri taščici
To tudi jaz opažam. Več ko ima avto konjev, počasneje se premika. Da pa je še kaka lena avtomatika pod havbo, potem sem pa s kolesom hitrejsi

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ampak pazi to, tudi vkljucevanje na avtocesto poteka podobno. Se pravi 60kmh in bremzanje na pospesevalnem, cim je na voznem pasu pa 120kmh brez problema in 2cm za ritjo.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Meni je najbolj smešno, ko se nesposobnežu ne uspe s 60 na uro vključit na vozni pas pa potem na koncu pospeševalnega pasu zabremza, malo počaka in hop direkt pred prvi kamion. Doživel danes pri Grosupljem.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
To tudi jaz opažam. Več ko ima avto konjev, počasneje se premika. Da pa je še kaka lena avtomatika pod havbo, potem sem pa s kolesom hitrejsi

Enako opažanje. Verjetno je krivo število prestav, pa razni ss sistemi in vsa elektronika ki skrbi za varnost. Da človek-avto preide iz standby mode na drive mode (70km/h) rabi 30 sec, v tem času ima že fičo 100km/h.
10.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pri nas ima en Golfa V GTI s cca. 300hp preoblečenega v navadnega (komplet zunanjost & notranjost) z SDI oznako. Kar lušten sleeper.
grin1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Nisem se dozivel pospesevalnega pasu v SLO kjer ne bi mogel doseci 150kmh in to na 120KM JTDju. Tako, da izpite pobrati. Pospesevanje pri rdeci mi pa nikoli ne bo jasno. Ja tudi jaz grem na semaforjih (tudi celovska, LJ) velikokrat na levi pas za zavijanje levo in potem naravnost.
evil.gif