Avto izpit v Ljubljani

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.495
6.128
113
Spodobna avtošola skrbi za osnovna sredstva in menja vozni park na nekaj let ter ima težko "stara jajca" vsaj brez senzorjev, ki jih je zapovedala oblast.
V osnovi se moraš vsakega avta navaditi. Imam izpit še iz SFRJ, prevozil sem vsaj po 20.000 km / leto, pa vseeno nisem preveč srečen, če moramo z neznanim avtom zapeljati kar takoj v gost promet. Rabiš nekaj časa, da se motorika telesa prilagodi nečemu do takrat neznanemu.
Avto šola je šola kot vsaka druga. Dobi se "teorija", kako se v prometu obnaša. Praksa, kako se to konkretno izvede z določenim vozilom, je pač stvar treninga in čaka pozneje. Ko je moj otrok po kakem mesecu z izpitom sedel za volan avtodoma, ki je pač težka krava, pospeške in zavorno pot ter gabarite povsem drugačne, sem bil seveda živčen. Ampak brez da poskusi in vadi, kdaj se bo naučil? Bo lažje čez 5 let? In je pač tisti dan, ko je prvič sedel za volan, prevozil malo Italije in Slovenijo. Nekaj magistralk, večina avtocesta. Brez težav, z nekaj sugestije, kaj meni pomaga predvsem, da obvladujem gabarite, kjer je ožje.
Mimogrede, izpit za B je zelo enostavno naredil, ker je imel A do 125 in je imel samostojne izkušnje v realnem prometu. Konkretno vozilo je orodje za uporabo katerega te avto šola žal ne bo čisto dovolj naučila. To bi bilo nerealno pričakovati.
Tudi ko v podjetju zaposlujemo mlade ljudi, se nikoli ne omejujemo na to, če so uporabljali konkretna orodja, ki jih imamo v podjetju. Če ima faks ustrezne smeri, če je iz pravega testa, se bo hitro naučil ob primernem mentorju.

hermann

Guru
19. mar 2014
10.191
7.242
113
Če opravljaš izpit z avtomatikom imaš v izpitu tudi zaznamek, da lahko operiraš samo s takšnim vozilom. Ne razumem problema sploh, ker je tukaj še tretja varianta, da izpita sploh nimaš. Kakšen problem in pizdarija je pa potem šele to.

Ročne menjalnike prepovedat pa bo tudi promet bolj gladko tekel. Ampak ne bo treba, jih bo ukinila prisilna elektrifikacija.

• Haha
Reactions: Sonny_Chiba

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.040
8.787
113
pri taščici
V lajfu se nisem menjal sklopke. Meriva je ob prodaji imela skoraj 300kkm , sluzben ford jih ima 270.
Drugi avti pa so imeli manj kot 200kkm ali pa je prejsnji lastbik menjal sklopko

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.529
14.433
113
Pa dobro sej vemo da alter ni presek...ampak elita v znanju in zmožnosti...

Bo potrebno počasi seznam naredit po področjih, uporabnikih in njih izjemnih zmožnosti.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.660
4.913
113
Na klancu se speljuje z rocno. Ce vam ne prime je to vas problem.
Ko moraš kontra v klancu v rikverc greš pa kako, z ročno, zavoro, prestavo? Pač tisti ki smo doma v klancih (15%+) ne uporabljamo ročne pika, noben moj kolega jo ne. Rabiš jo recimo ko stojiš nekje, tam je logično da pedala za zavroro ne tiščiš 2 min. Ampak sam vedno ko z ročne speljem, stopim na zavoro, odtegnem ročno in speljem z zavoro.

Za LJ sicer ne vem kje vam prav pride sploh ročna, ampak meni so tako na prvo žogo "glince" (podutik-toško-...?!) primer klanca, ki ga sam v svoji vukojebini vsak dan zvozim in moram vmes se ustavljat, umikat šleperjem ipd. in ne ročne nisem nikoli uporabljal.

Lahko se pa dobimo kje pa se demonstrirate kako vaše speljevanje z ročno zgleda, ker sem prepričan da vas večina zleze z ročno ali brez 10cm nazaj. Oz speljujete ko starti ati in kurite sklopko, sprednje gume se vrtijo v prazno oz. vam avto zaradi ESC crkne ipd. (to je moja vsakdanja praksa v primetu ko vozim za/nasproti takih idiotov)