Avto iz salona z "napakami"

ivano

Pripravnik
17. jan 2015
125
9
18
Pozdravljeni,

kupil sem popolnoma novo vozilo. Ob nakupu sem ga res podrobno pregledal in opazil, da je pri sprednjih vratih malce poškodovan prag. Prodajalec je dejal, da je do tega verjetno prišlo med transportom vozila in zabeležil, da se bo to brezplačno uredilo na prvem servisu. Ker poškodba res ni tako velika in je bil avto že plačan, sem se s tem strinjal. Danes sem si spet malo ogledal avto in opazil, da imajo sprednja in zadnja stekla dve različni letnici. Je to normalno ali je moj novi avto sestavljen po delih?
crazy1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Ne boš verjel ampak tvoj avto je res sestavljen po delih. barvan, varjen, vijačen, vožen, prižgan in ugašen vsaj 100x med transportom umazan in poslan skozi avtomatsko pralnico..... Sestavljali so ga ljudje in roboti, pred tabo je v avtu sedelo ogromno ljudi. In kaj zdaj? Poškodbe se dogajajo kljub temu da vsak maksimalno pazi na tuje vozilo. Ampak avto je pač treba spravit iz tovarne do salona, do kupca. Zaenkrat teleportacija ni mogoča.

Glede različnih letnic v steklu je povsem normalno da v začetku leta pa tam do aprila dobiš nov avto z različnimi letnicami. Skladišče pač zaloge ... ni možno da bi bila vsa stekla dobavljena v tovarno v trenutku sestave vozila direktno iz tovarne za stekla. Tako če imaš kombinirana stekla z oznakami 4 in 5 je za ta del leta to povsem normalno in ob oznaki stekel s petico si lahko prepričan da je bil avto sestavljen letos in ni kaka stara zaloga.

Pa srečno vožnjo z novim vozilom in veselo odplačevanje ker čez nekaj let bo avto vreden nič.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Je normalno!
grin1.gif

Obrazložitev, sestavni deli za vozila se proizvajajo v različnih tovarnah ob različnem času in se skupaj sestavijo šele na končni liniji. Tako skoraj noben del na avtu ne bo imel enakega datuma proizvodnje (čisto vsi so označeni, še vsaka tako majhna plastika ima datum proizvodnje).

Sicer se parne dele ponavadi dobavlja v sklopih, torej stekla na istem mestu (recimo obe sprednji stekli na vratih) imajo ponavadi enako letnico proizvodnje, nikakor pa ni to nujno.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Lahko pa da se je avto resneje poškodoval pri transportu z tovornjaka in so ga v kleparski delavnici spedenali - tudi to se dogaja ne tako redko, da ne bo kdo preveč pameten
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.697
6.717
113
pri taščici
Zmeri debelino laka. Različne letnice na steklih so pa možne, čeprav že en Revoz ima justintime in nima niti za dva dni zaloge.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
ja in potem napovejo sneg in cela fabrika stoji

odpiralu teme, naredil si napako da si avto prevzel, poglej homologacijo kdaj je avto prišel k nam

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
ja in potem napovejo sneg in cela fabrika stoji

in kaj potem, če ENKRAT zaprejo avtoban za bv? znaš povedat koliko jih dnevno stane vodenje zaloge in kakšne prihranke imajo letno, ker je nimajo? cifre grejo v precej miljonov letno

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ko sem prodajal avto, si je kupec vzel čas tudi za št. na steklih. Očitno so vse štimale, ker ga je brez komplikacij kupil.
Kaj pa bi on men začel prodajat, če bi bile št. različne pa lahko samo ugibamo;)

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ko sem prodajal avto, si je kupec vzel čas tudi za št. na steklih. Očitno so vse štimale, ker ga je brez komplikacij kupil.
Kaj pa bi on men začel prodajat, če bi bile št. različne pa lahko samo ugibamo;)

Načeloma ta logika drži, vendar malce drugače. Če so VSA stekla in vsi deli avtomobila narjeni PRED dejansko proizvodnjo vozila potem je OK. Če pa imaš eno šipo, pa oblogo vrat narjeno po tistem ko je vozilo bilo izdelano je pa logično da se je ta del zamenjal kasneje (avto je bil razbit).

Me pa tako informativno zanima, da ne bomo nabijali v prazno, je kdo preveril datume na šipah vaši "novih" vozil?
grims-1.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zmeri debelino laka. Različne letnice na steklih so pa možne, čeprav že en Revoz ima justintime in nima niti za dva dni zaloge.
Samo čakal sem tak komentar.

Evo ti slike novega, še ne barvanega in ne kitanega avtomobila.... kaj misliš kaj bo tvoj merilnik pokazal tukaj? Prvi lastnik se je sigurno zaletel... ali?
hysterical-1.gif

2184309-175512a.jpg

Priponke

• 2184309-175512a.jpg
    2184309-175512a.jpg
    124,8 KB · Ogledi: 190

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:

Vem da ne dojameš bistva, ampak se še kar trudim: kaj je teh 700 jurjev proti miljonom, ki jih letno prihranijo, ker NIMAJO zaloge? Imam podatek izpred let, da je bil v revozu strošek zaloge 50 jurjev dnevno. Malenkost.

Ja vem kaj hočeš povedati, ampak oni nam hočejo dopovedati da je bil konec sveta ker oni niso dobili robe pravočasno.
Nobeden ne piše da s tem prišparajo na skladiščenju, času predvsem pa na denarju.

Sicer pa to končnega kupca ne zanima, oz. če je plačal nov avto pričakuje novega ne pa deset kil kita.

elth

Pripravnik
20. avg 2007
417
24
18
Kavčke
Sam se že pred juhu mnogimi leti nasankal z novim novomeškim renoldom.Avto na pogled TIPTOP, ob regulaciji notranjega ogledala poči prednje steklo_Ob zamenjavi je nastal problem ker novo steklo nikakor ni šlo noter.Klepar je nekako uredil tudi to.Skrivljena karoserija?Ob karambolu pa je nastal problem najti ustrezno metal barvo.Po katalogu nobena ni popolnoma ustrezala.Na koncu so mi namešali približen odtenek.Renoldek je bil v bistvu pobarvan v več odtenkih:streha, zadnja hauba eno, ostalo nekaj drugega.
Zmetan skupaj, na steklih se je videla sled fleksarce, brusilnika.
Verjetno je bil voz namenjen za prevoz po halah in so ga pač po karambolu poflikali, zavrteli števec in ga prodali za novega.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik elth pravi:
Sam se že pred juhu mnogimi leti nasankal z novim novomeškim renoldom.Avto na pogled TIPTOP, ob regulaciji notranjega ogledala poči prednje steklo_Ob zamenjavi je nastal problem ker novo steklo nikakor ni šlo noter.Klepar je nekako uredil tudi to.Skrivljena karoserija?Ob karambolu pa je nastal problem najti ustrezno metal barvo.Po katalogu nobena ni popolnoma ustrezala.Na koncu so mi namešali približen odtenek.Renoldek je bil v bistvu pobarvan v več odtenkih:streha, zadnja hauba eno, ostalo nekaj drugega.
Zmetan skupaj, na steklih se je videla sled fleksarce, brusilnika.
Verjetno je bil voz namenjen za prevoz po halah in so ga pač po karambolu poflikali, zavrteli števec in ga prodali za novega.

Prej napaka v transportu. Sem včasih delala v prodaji in servisu in vidiš vsega.
Tako da pri nakupu novega merilec laka v roke ličarju pa v prevzem.