Avstrijskih top 10

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.061
6.254
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Saj če po vojni komunisti ne bi razhajkali slovenskih uspešnih industrialcev, bi tudi mi imeli kake bogataše (pa ne tajkune, kot danes), od katerih bi država vlekla mastne davke, tako potem tudi ne bi imeli takih velikih problemov z bankami, ki so dajali kredite za wannabe bogataše.

Če bi bilo tako kot v Avstriji bi pa jokal kako imamo veliko priseljencev. Še uni ki so vam grejo v nos, potem bi jih bilo pa še več.

Saj ste jih veliko pripeljali, s tem ste uničili slovensko dušo!

koliko

Guru
21. avg 2007
4.429
2.521
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Saj če po vojni komunisti ne bi razhajkali slovenskih uspešnih industrialcev, bi tudi mi imeli kake bogataše (pa ne tajkune, kot danes), od katerih bi država vlekla mastne davke, tako potem tudi ne bi imeli takih velikih problemov z bankami, ki so dajali kredite za wannabe bogataše.

Če bi bilo tako kot v Avstriji bi pa jokal kako imamo veliko priseljencev. Še uni ki so vam grejo v nos, potem bi jih bilo pa še več.

Ojoj kaka tolažba. Kaj pa manjka Avstrijcem, če vsa umazana dela opravijo tujci in priseljenci. Za razliko od tujcev v SLO so tudi avstrijski tujci pošteno plačani ne pa tako kot pri nas, ko je tujec vreden manj kot pes, kljub temu, da gara več kot 12 ur. Ne bo dolgo, da tudi Slovenci v svoji državi ne bomo vredni dosti več kot psi, prav po zaslugi levičarske politike. Pa ne pravim da so desničarji kaj boljši.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Za razliko od tujcev v SLO so tudi avstrijski tujci pošteno plačani ne pa tako kot pri nas, ko je tujec vreden manj kot pes

Na zavodu so vsi plakati prevedeni v bosanščino. Misliš, da so tudi na avstrijskem zavodu?

Celovške so pa tudi cele potalali zastonjkarjem z X-i not.... iæ so sedaj že æisto avtohtoni
hysterical-1.gif

Pri nas pa tudi, če vidim froce pred bajto... jih ne zastopim, sam šiptaraj.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Ajde, pa naštej pet SLOVENSKIH industrialcev, ki so jih razhajkali.

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Lajovic,Benko,Kosler,Sirc,te ti naštejem iz glave,googlat se mi ne da,ker sem na mobilnem netu,je pa treba vedeti,da je večino industrije podržavila Nemčija in so komunisti imeli še lažje delo,ker so nacionalizirali okupatorju. Industrijo ki je bila v rokah delniških družb zaveznikov,rudniki in podobno so bili druga zgodba,zanje so si vzeli zlato deponirano v tujih bankah kolikor ga je pač bilo. Dosti industrijalcev je imelo nemške priimke napr. Hutter Josip iz Maribora-oče tekstilne industrije v Mb,ki so ga delavci oboževali.in še cel kup drugih,ki so bili germanizirani židje-ko so se izognili holokavstu,so po vojni imali švabske priimke... in spet primerna tarča za očitke o sodelovanju z okupatorjem.Kot v posmeh ima slovenska komunistična partija ali združeno listje ali kaj že so trenutno,svoj glavni štab v vili na Vrtači v Lj. ki so jo Nemci zaplenili židovski skupnosti in se že 20 let izogibajo denacionalizaciji,češ da so oni vzeli Nemcem,ne Židom. Pravi levičarski poštenjaki kaj češ.
Predvsem se je treba zavedati,da je bila industrija v takratni Sloveniji za tisti čas kar dobro razvita in je razen nekaj bomb na Tam v bistvu ostala nedotaknjena ob koncu vojne.

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.061
6.254
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik harigast pravi:
Lajovic,Benko,Kosler,Sirc,te ti naštejem iz glave,googlat se mi ne da,ker sem na mobilnem netu,je pa treba vedeti,da je večino industrije podržavila Nemčija in so komunisti imeli še lažje delo,ker so nacionalizirali okupatorju. Industrijo ki je bila v rokah delniških družb zaveznikov,rudniki in podobno so bili druga zgodba,zanje so si vzeli zlato deponirano v tujih bankah kolikor ga je pač bilo. Dosti industrijalcev je imelo nemške priimke napr. Hutter Josip iz Maribora-oče tekstilne industrije v Mb,ki so ga delavci oboževali.in še cel kup drugih,ki so bili germanizirani židje-ko so se izognili holokavstu,so po vojni imali švabske priimke... in spet primerna tarča za očitke o sodelovanju z okupatorjem.Kot v posmeh ima slovenska komunistična partija ali združeno listje ali kaj že so trenutno,svoj glavni štab v vili na Vrtači v Lj. ki so jo Nemci zaplenili židovski skupnosti in se že 20 let izogibajo denacionalizaciji,češ da so oni vzeli Nemcem,ne Židom. Pravi levičarski poštenjaki kaj češ.
Predvsem se je treba zavedati,da je bila industrija v takratni Sloveniji za tisti čas kar dobro razvita in je razen nekaj bomb na Tam v bistvu ostala nedotaknjena ob koncu vojne.

aplauz.gif
dobro si mu zaprl usta

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
V Ljubljani sta bila pred vojno znana Schneider & Verovšek veletrgovina z železnino (ustanovil jo je Karel Kavšek že ob koncu 19 stoletja).
Po vojni je bila nacionalizirana in preimenovana v dobro znano Metalko, največjo trgovino s tehničnim blagom v Jugoslaviji.

Spomnim se, da je (pokojni) stric večkrat omenjal tudi Bonača iz Ljubljane, ki je postavil na noge slovensko papirniško industrijo, pa ne samo v Sloveniji, tudi širše po Jugoslaviji. Zgradil je papirnice v Vevčah, Krškem, Goričanah, Količevu in Medvodah, tovarno Sladkogorska Sladki Vrh.
Po vojni mu je bilo vse odvzeto in nacionalizirano.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Še zanimiva slika iz začetkov Metalke iz leta 1906 na današnji Dunajski cesti (takrat Tyrševa) v Ljubljani.

metalka1.jpg

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.296
7.063
113
pri taščici
PEKO pomeni peter kozina če se prav spomnim.
Malo si preberite teme kaj bi naredili če bi imeli mio evrov. Večina bi dala vse štiri od sebe na potovanju okoli sveta. Mrd si itak ne znamo predstavljat.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik harigast pravi:

Dobro si ga zabil,komunajzarja kočevskega

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Ribnčana Petra Kozine nisem navedel kot primer nacionaliziranca (umrl je leta 1930), le kot odgovor na prejšnji post.

So pa bili nacionalizirani naslednji lastniki, ki so Peko kupili.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ja, blazno me je zabil. Celih pet industrialcev je bilo Slovencev, pa še nekaj štacunarjev in veleposestnikov. Druga industrija, kolikor jo je bilo, je bila pa švabska, židovska ali pa v lasti mednarodnega kapitala.

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
In kaj potem.če je bila v lasti teh,ki si jih navedel?A si ti malo genociden ali kaj? Ali še vedno sanjaš o združenem delu in samoupravnem socializmu,ko je bilo vse vaše.Kajti moje ni bilo nikoli.Če jaz hodim v fabriko,hodim zato,da bom dobil plačo,ne pa da bom gradil družbene odnose.Bosanec,ki je prišel delat v Slovenijo,tudi ni prišel zato,da bi gradil Slovenijo,ampak da bo nekaj zaslužil.Kaj k...c ima veze kdo je lastnik,če dela dobro? Gre zato,da je komunizem lastnino UKRADEL,jo uporabil po svoji volji in za svoje udobje,raji pa vrgel drobtine.Sploh ne vem,kaj bi ti rad dokazal? Da so Slovenci nesposobni in da brez komunizma ne bi imeli nič? Ne vem natančno,kaj se je po jugovini dogajalo po drugi vojni,vem pa kaj se je dogajalo v zadnjih. Isti vzorec: Genocid,pobji,etnično čiščenje z enim samim ciljem in to je KRAJA.