Avokado

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kako in kje kupit, da bo 110% dober
confused-1.gif


Pa sem kupil v lidlu in v šparu.
Kr črn postaja okoli koščice in potem namesto da bi zorel, vse ostalo ostane trdo, tisto črno pa mi zgleda, kot da gnije
rolleyes-1.gif


Sedaj sem imel tri doma, vsi kupljeni hkrati. En je bil prejšen teden super. 2 sem pa zdej stran vrgu, ker se je zgodilo, to kar sem zgoraj opisal
jezen.gif


Včasih se zgodi, da 2x dober kupim in se da vse pojest, potem pa se parkrat tko opečeš in te mine do vsega.
Predrag je, da bi ga pol stran metal
crazy1.gif


Shranjenega imam pa na pultu v odprti plastični posodi na dnevni svetlobi. Ni pa direkt sonca. Na temp. 21-23°C
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.123
7.019
113
ja, v papirnato vrečko recimo.

Ampak vem, je jeba z avokadom, edino če ga imaš dnevno na sporedu, tako da ga imam sam redko na jedilniku, škoda živcev
wink-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.123
7.019
113
Če ti je do raznih smoothijev, ipd, jaz recimo si iz avokada naredim pire, ali pa kar tako, samega ruknem, ampak sila redko.

Začne folk s tem experimentiranjam ja, razumem to, sem tudi sam bil tak, pa avokado, pa oreščki, pa sadje, pa jogurti, pa mlekec...na koncu pa vidiš da ti to odžira nepotrebne dinarce in predvsem čas. Edino kar rabi človek je meso in živalskega maščobe. Potem postane življenje enostavno in hrana več ne izstopa
smile-1.gif
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@kdosemjaz
hvala. vendar nič kaj uporabnega oz novega.
Sem ga že imel poleg ostalega sadja in sedaj je bil čisto sam.
Tudo to hitro zorenje sem sprobaval...
Nisem odkril nekega vzorca kdaj se to zgodi.

@Malecky
Zgleda, da ga imajo še. Samo 11€/kg je pa rop! Ceneje pa kot, da ga vedno pol stran vržem :/
Pa v zgornjem članku piše, da zmrznjen zgubi okus = bistvo:)
http://coolhouse.si/spletna_trgovina/zamrznjene_dobrote/sadje/509/avokado_1_2_olupljen/

@darjan
Mal raznolike hrane paše;) Pa men je full dober okus, sploh kak "guacamole"


Očitno ni druge, kot da razkiram € in naredim en oreng test:(
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.123
7.019
113
Kupiš v lidlu, tistega rjavega, kupiš različno zrele in sam dozoriš doma, nauæiti se edino moraš da veš kdaj je primerno zrel in je to to.

Če se ti da jebat
wink-1.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
So ga meli v akciji takrat ko sem kupil mislim da 8 ali 9€. Pečka in olupek pri avokadu kar neki naneseta, meso je dokaj lahko, tako da ne vem če je kaj dražji.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kupiš v lidlu, tistega rjavega, kupiš različno zrele in sam dozoriš doma, nauæiti se edino moraš da veš kdaj je primerno zrel in je to to.

Če se ti da jebat
wink-1.gif

Problem je v tem, da noče zoret. Ampak začne "gnit" pri koščici in vso "energijo" vlaga v gnitje. Ves je še trd in ne okusen, okol koščice pa črn in nagnit.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.123
7.019
113
Hm, daj v papirnato vrečko pa dodaj banano ali jabolko in bo lepo dozorel. Sobna temperatura.