AVG ali Avast?

ISScyborg

Zelenc'
12. okt 2013
8
0
1
Slovenija
www.isstrani.si
Tukaj imaš neko primerjavo za 2013: http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/, AVG in Avast sta dokaj skupaj. Še nekje drugje je bila boljša primerjava ampak več ne vem kje:)
Sicer pa sam uporabljam zdaj že dolgo let Avast, zadnja leta Pro verzijo in je super.

Lahko pa povem, da nekatere free verzije anti-malware, anti-spyware in podobnih programov ko skeniraš računalnik, "odkrijejo" neobstoječe viruse in drugo zlonamerno programsko opremo, samo zato, da se jih potem kupi:)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zato pa za takšne teste uporabiš programe, ki se s plačljivo verzijo razlikujejo minimalno (Malwarebytes Anti-Malware pri plačljivi doda real-time scanning) ali pa plačljive verzije sploh ne obstajajo (Spybot - Search & Destroy).

Stran toptenreviews je pa pristranska iz tega razloga, da nikoli ne primerja zastonjskih programov ampak samo plačljive.

Recimo Office programi: http://office-software-review.toptenreviews.com/home-office/ - nikjer ni omenjenega LibreOffice ali OpenOffice.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Verjetno misliš Security Essentials? Windows Defender je bil pred prihodom Security Essentials samo antimalware program (pa še to precej slab), v Windows 8 so ga obudili nazaj in dodali še antivirusni del.

Na začetku Security Essentials ni imel tako slabih rezultatov (nekje v sredini), potem pa je samo padalo iz leta v leto, dokler ni letos prišlo do ''In June 2013, MSE achieved the lowest possible protection score, zero.'', Microsoft pa je kot posledico izdal pojasnilo, da je MSE kao mišljen kot osnovna zaščita, ki ji je potrebno dodat 'pravi' antivirusni program. Seveda gre za laž, ker drug antivirus izključi MSE
tongue-1.gif
Je pa tako slab rezultat varnostno gledano katastrofa zato, ker je drugi najbolj pogost antivirus na svetu in sigurno velika večina uporabnikov ne spremlja rezultatov testov.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Za zajebancijo inštaliral Avast 2014. Vklopil scan celotnega sistema, comp zablokiral totalno pri 2 procentih. Leti dol takoj in nazaj na Pando.

Vidim ta je ta avast isti [cenzura] kot je bil. Nepopoln izdelek, nato pa popravljajo napake z novimi verzijami, računalnik pa nonstop po upgrejdu teži z restartom. Praktično ni tedna, da nebi nove verzije izdal. V kolikor si ga kdo zaželi naj obvezno ob inštalaciji dol zmeče tiste neumnosti (orodja), kot so spletne ocene, nek servis, ki te opozarja, da programi niso updejtani, itd. Sam sistem žre, koristi pa dobene.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Glede na to da sem partner in imam dostop do NFRja je zame edina pametna stvar Norton360. 1x letno se mu posvetim, ko mu obnovim naročnino...

posavec

Pripravnik
23. feb 2010
60
0
6
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Glede na to da sem partner in imam dostop do NFRja je zame edina pametna stvar Norton360. 1x letno se mu posvetim, ko mu obnovim naročnino...

Kje pa obnoviš za Nortona 360 naročnino..

lp.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Do sedaj sem na partnerskem portalu. Sedaj so verzije Nortona ukinjene, bo samo še ena verzija. Pa delno se seli v ablak (backup services).
Pa list-price za Norton 360 je za eno leto nekih 80USD, tako da bi se jaz malo povprašal odkod verzije za 20€ in manj. Oz. domnevam...

posavec

Pripravnik
23. feb 2010
60
0
6
jaz mam nortona že ena tri leta, pa sem res full zadovolen, zdej sem pa šel na windowse 8.1 ( licenčne)in mi precej vse šteka, pa ne vem zakja ....mogoče compatibilnost nortona??

lp.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Prijavi se v Norton account in si potegni zadnjo verzijo dol. Imam na Win 8.1 pa dela čisto v redu. Imam pa Nortona 360. Mašina pa je C2D E8400 in 8GB ter vse skupaj na SSDju.

posavec

Pripravnik
23. feb 2010
60
0
6
seveda, sem pa čekiral nortonove forume in koker sem razumel, da pridejo neki popravki za 14 dni...prav zaradi 8.1, ne vem.., jaz mam procesor intel K3700, 8gb rama, ATI 7XXX

lp

Nazadnje urejeno: