AVG ali Avast?

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik perofero pravi:
Avast! že vsaj 5+ let dela bp. Občasno pregledam comp še z Malwarebytes...

Zanimivo men pa že 5+ let laufa po instalaciji OK, čez kakšen teden se pa zadeva upočasni 100 na uro. OK lahk mama druge programe ki se zaženejo ob postavitvi sistema, ampak se mi zdi AVAST če dalje slabši, oz. svoje poslanstvo antivirusa dobro opravlja, ma pa še miljon nepotrebnih stvari zraven, pa še nepregleden je.

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Citat:
Uporabnik map pravi:
Citat:
Uporabnik perofero pravi:
Avast! že vsaj 5+ let dela bp. Občasno pregledam comp še z Malwarebytes...

Zanimivo men pa že 5+ let laufa po instalaciji OK, čez kakšen teden se pa zadeva upočasni 100 na uro. OK lahk mama druge programe ki se zaženejo ob postavitvi sistema, ampak se mi zdi AVAST če dalje slabši, oz. svoje poslanstvo antivirusa dobro opravlja, ma pa še miljon nepotrebnih stvari zraven, pa še nepregleden je.

Meni se ob zagonu zažene samo Avast, Intel CUI, Java, Google in Adobe Updater ter Viber. Ostalo sem vse skinil. AvastUI pa porablja 1428 KB. Aja pa comp je star 5 let Asus, Intel Pentium Dual Core T2800, 2GB rama...
smile-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
aja, to ko se mora updejtat , pa šele pol začne pregledovat, ....počasno je veliko bolj to je res

sem šel prejle z Panda cloud cleaner, je bil kr hitro skozi in je našel še en kup stvari, med drugim -malwere, ...-je nekaj pisalo ,,backdoor,,........je blo kaj nevarnega, kak možen dostop od zunaj, al kaj je to.?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Panda Cloud Cleaner ima definicije na internetu, jih nimaš na računalniku. Sicer pa je definicije vedno treba posodobit, hevristika ne najde vsega (ali pa najde in ne zna odstranit).

Backdoor malware je pogosto nekaj 'nedolžnega' recimo kak toolbar, ki pošilja informacije o tvojih iskanjih na internetu lastniku toolbara. Odstranit je pa seveda priporočeno.

Ontopic: glede antivirusov je to še ena v vrsti debat, kjer vsak hvali svojega konja. Sam se raje oprem na informacije av-test, av-comparative in podobnih (pa čeprav so tudi ti seveda lahko podkupljeni). Sem 3 leta uporabljal Nortona, šel sedaj na Bitdefenderja (ker je baje najboljši na trgu), pa mi kar nekaj problemov povzroča: nemogoče je namestit Driver Genius, tudi če vse izklopiš in dodaš datoteke/mape med izjeme, vsakokrat pregleda celoten USB ključ, Norton si je zapomnil kaj je že pregledal.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Se prav, če hočem zastonj, moram z večimi antivirusnimi pregledovat.......sem ravno še na enem, kjer je gor Comodo (free) in SecurityEssentials, pa mi je Panda vseeno našel še ene ,,doubleclick cookie,, malwere....al kak je že pisalo...
Dober, se ti zahvaljujem v imenu babe, ker sam sem tak največ na linux, baba pa hoče Windows, pa tolk je nemarna, da še v življenju niti zgodovine ni nikoli zbrisala, pol pa moram js za vse skrbet, kolker pač znam.
Mogoče sam še eno vprašanje, a je res, da je zaradi varnosti boljše bit na navadnem uporabniku, kot na administratorskem, al vseeno?
Hvala

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ti ''doubleclick cookie'' so nenevarni, ne izbrišejo podatkov ali kaj podobnega ampak spremljajo pa tvojo aktivnost (oz. pošljejo podatke o tvojem računalniku), zaradi česar jih nekateri programi najdejo kot nevarne. Potem tudi različni antivirusi različno reagirajo na razne cracke, patche itd. Nekateri jih ignorirajo dokler jih ne zaženeš, nekateri jih kar takoj pobrišejo, drugi samo opozorijo na njih... So večinoma nenevarni (poudarjam večinoma, znajo v cracke in patche kar poštene viruse in trojance skrit).

Če hočeš zastonj ni potrebno večih uporabljat, en pošten bo dovolj - imaš na voljo AVG, Avast, Panda Cloud in Comodo Internet Security. Ti štirje so nekje enako dobri po zadnjih testih, Comodo je mogoče v prednosti, ker vsebuje še zelo dober požarni zid.

Security Essentials pa lahko mirno vržeš dol, brezveze, da 2 obremenjujeta sistem.

Glede navadnega in administratorskega uporabnika je tako (vsaj do Win 7 je bilo tako), da bi moral navadnega uporabnika dodatno ročno omejit, da bi bilo bolj varno kot administrator.

Aja - glede live linuxa sem mislil, da uporabljaš live instalacijo samo za preverjanje in brisanje nesnage.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Jaz imam Avasta. Če se spomnim potem glih enkrat na pol leta spravim skozi skeniranje. Navadil sem se, da ko dam na skeniranje računalnik pustim in grem počet kaj drugo

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Kaj bi pol bilo najboljše za občasno čiščenje?
Comodo, -live linux, ta se mi dopade, pa se mi zdi, da tudi dost najde
nekaj podobnega pa da je free?
Kaspersky ima LiveCD. Pa še update naredi preden gre gledati.
Imajo tudi drugi, ampak ali ne znajo update naredit, ali so bolj kilavi, ali pa sploh ne delujejo (ESET recimo).

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
@ capl

Babi naštimaj nekako takšno konfiguracijo compa, ki je za domače uporabnike več kot dovolj zmogljiva

1. požarni zid (na routerju ali program) tudi windowsov je OK.
2. spremeni DNS recimo na Comodo, open DNS, itd
3. MSE (ali win defender na W8), če si proti pa recimo panda cloud free
3. brsklanik firefox ali chrome
4. dodatki v brskalniku Ad block (da ne klikne vsake reklame ali pasice), Bitdefender TrafficLight (odličen programček za odkrivanje strani ki razširjajo škodljivo kodo in phishing strani. Ta dodatek je del vseh Bitdefenderjevih antivirusov in je res odličen)
5. Vsaj enkrat na mesec preskeniraj z Malwarebytes Antimalware in Spybot S&D

Garantirano bo mir.

Če inštaliraš panda cloud free, pa obvezno odkljukaj in ne namesti toolbara, ker nima smisla, to delo opravo TrafficLight.

Nazadnje urejeno: