AVG ali Avast?

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

Pri hiši je od včeraj nov prenosnik, katerega je potrebno opremiti z antivirusom. Na starem računalniku je bil nekaj časa Avast, ki sem ga, ko mi je začel nekaj mučkat in blokirat maile, zamenjala z AVG. Slednji je deloval ok, motilo me je edino, da ko je "zaštartal", je tolk upočasnil sistem, da nisi mogel nič delati, ker je vse štekalo.
rolleyes-1.gif

Par dni sem imela na posojo taščin prenosnik, ona ima Avasta in moram reči, da sem se spet kar malo ogrela zanj...

Kaj torej namestiti - AVG ali Avast? Kateri je bolj "ziher" varianta?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Supergirl pravi:
Hojla!

Pri hiši je od včeraj nov prenosnik, katerega je potrebno opremiti z antivirusom. Na starem računalniku je bil nekaj časa Avast, ki sem ga, ko mi je začel nekaj mučkat in blokirat maile, zamenjala z AVG. Slednji je deloval ok, motilo me je edino, da ko je "zaštartal", je tolk upočasnil sistem, da nisi mogel nič delati, ker je vse štekalo.
rolleyes-1.gif

Par dni sem imela na posojo taščin prenosnik, ona ima Avasta in moram reči, da sem se spet kar malo ogrela zanj...

Kaj torej namestiti - AVG ali Avast? Kateri je bolj "ziher" varianta?

Odvisno od tega kaksen racunalnik je in v kaksnem stanju je... Naceloma AVG ali Security Essentials (MS)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Mse-ju najbolj zamerim, da brez opozorila briše zadeve, ki jih prepozna kot "grožnjo" in to niso.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.839
140
63
Nastaviš, da ti vse "grožnje" prestavi v karanteno, pol pa ročno označiš, da je datoteka OK.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Ima kdo instaliran Panda free antivirus
17758-icon_confused.gif

Jaz imam pol letno free licenco za Panda internet security in se mi comp obeša od takrat
crazy1.gif
(jo dobiš na internetu promocijsko)

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Ima kdo instaliran Panda free antivirus
17758-icon_confused.gif

Jest, odlična zadeva. Pusti ti standardni panda program, ker že nekaj let ne štima. Ta free so pa zadeli v nulo, tudi z detekcijo je TOP. Zelo malo sistema ponuca, detekcija in odstranitev dobra, najnovejša verzija ima pa še odličen starševski nadzor. Priporočam bolj kot AVG ali AVAST, oba žreta sistem nenormalno. Drugače pa če veš kaj delaš in za normalnega domačega uporabnika je MSE (aka Windows defender v W8) čisto dovolj, posebej v navezami z ostalimi free programi.

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
microsoft security essentials.
smile-1.gif
pri polnem pregledu mi je reku da je vse čisto, pol mi je Malwarebytes našel 2x trojan v enih portable programčkih,
zgleda, ko da ni preveč zanesljiv
sprasujem se.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.497
5.790
113
pol bi pa še spustil pando pa bi našla še 2. pa bi dal še avasta in bi našel še kaj itd.
noben ne odstrani vsega, ker itak vsi najdejo nekaj kar ni grožnja kot potencialna grožnja.

bedak bo pa okužil računalnik kljub 10 antivirus programom.

jaz sem bil dooooolgo na avastu, potem na aviri. zadnji dve leti pa na MSE. vse ostalo je skos nekaj opozarjalo. MSE deluje v ozadju in me ne moti. to mi je pa najbolj pomembno. Pri kočljivih zadevah sem pa tak pozoren in ne klikam kar vsakega exe brezglavo.

koneckoncev je naboljši antivirusni program glava
smile-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Tako je.

Morate vedet, da eno je virus na compu, ki se že izvaja, drugo je okužena datoteka ki leži neklje na disku in se virus ne izvja. Te ponavadi najdemo pri scanu računalnika in še ne pomeni, da je računalnik okužen.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Kaj bi pol bilo najboljše za občasno čiščenje?
Comodo, -live linux, ta se mi dopade, pa se mi zdi, da tudi dost najde
nekaj podobnega pa da je free?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
meni AVG dela čisto v redu. edino ko skenira upočasni računalnik. pri zagonu pa nisem opazil, da bi bilo kaj počasnejše - pravzaprav mi program večkrat pove, da odkadar imam avg se sistem zažene še hitreje...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Kaj bi pol bilo najboljše za občasno čiščenje?
Comodo, -live linux, ta se mi dopade, pa se mi zdi, da tudi dost najde
nekaj podobnega pa da je free?

Je na internetu kar nekaj antivirusnih programov, recimo NOD32, F-Secure. Ne rabiš live instalacij, pa definicije so zadnje.