AV-reciver?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
glede gretja te nima bit kaj strah:)
kolega ga ima zaprtga v premjahni omarici, res je zlo malo prostorota okol.
imel smo žurko in smo ga celo noč žgal na max na kef zvočnikih. edino vratca so bila malo priprta. Pa hudič ni ckrnil:)
Sam sem imel yamaho, ki se je ob obremenitvah tudi znala lepo segret;)

22. jul 2007
13.394
1.649
113
124
Sedaj še malo gledam reciverje preden grem v nakup in sem slučajno naletel, da se verzija 636 prodaja tudi pod drugo oznako
tongue-1.gif
-drug trg očitno Onkyo HT-RC660
Po chekiranju specifikacij gre za isto zadevo samo pod drugim imenom, naj me kdo popravi če se motim
sprasujem se.gif

22. jul 2007
13.394
1.649
113
124
Sedaj imam malo mešano na žaru
tongue-1.gif
JPW za stereo, B&W center,JAMO sub ter JBL surrond.
Drugače imam namen nabaviti ene minijaturne ala BOSE samo za manj denarja, kakšen predlog?

22. jul 2007
13.394
1.649
113
124
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Sedaj še malo gledam reciverje preden grem v nakup in sem slučajno naletel, da se verzija 636 prodaja tudi pod drugo oznako
tongue-1.gif
-drug trg očitno Onkyo HT-RC660
Po chekiranju specifikacij gre za isto zadevo samo pod drugim imenom, naj me kdo popravi če se motim
sprasujem se.gif
Se moram popravit 660 ima 10W manj po kanalu, drugo je identično.

Lonck

Pripravnik
13. okt 2007
131
10
18
Točno takšen model : PIONEER VSX-529 v srebrni barvi sem kupil pred dobrim mesecem dni in moram reči, da sem glede na ceno zelo zadovoljen z nakupom

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Zgornji nižji ja, ne pa spodnji od najnižjega. Prepričan da bi manj kot 10% alterjevcev dalo toliko za receiver.
meni je zanimivo, da sploh se kdo kupuje ojacevalce. ja, sam sem med 10%
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Jaz poznam teorijo . Vem kdaj je kateri ojačevalec dober, vem kdaj so kateri zvočniki dobri... na papirju... Ampak jaz razlik ne slišim. Lahko mi daš Onkyo, Yamaho, Sony... Ne bom slišal razlike, ali pa bodo zame razlike tako majhne, da mi bo popolnoma vseeno. Ne slišim razlike med mp3, CD in LP. In takšnih je koliko? Vsaj 80%.

Sem imel sodelavca, audiofila. Ta pa je slišal, če so zvočniki malo predolgo stali, slišal je razliko med formati, boga in pol. Vedel je na kakem tipu ojačevalca so priklopljeni. In je rekel, da je zaradi tega na slabšem kot jaz, ker zato, da res uživa v glasbi, potrebuje bistveno več, kot jaz.

Torej tisti, ki kupujemo ta "nižji spodnji" razred morda ne kupujemo zato, ker si nebi mogli privoščit. Jaz imam "nižji spodnji" razred zato, ker preprosto ne slišim razlike do "zgornjega." Imaš pa "kvazi audiofile," ki pa dajejo težke denarje za opremo samo zato, ker je na netu prebral, da je ta ojačevalec oh in sploh. Ali receiver... Ali zvočniki... Ali slušalke...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Ne slišiš razlike med MP3 in npr. FLAC?
smile-1.gif
Jaz sem en tistih, ki jih vse moti če kaj ni ok.

Audyssey si upam, da zalaufal?

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Ko smo že pri Audyssey. V tem cenovnem rangu ne bi kupoval receiverja, ki ne bi imel Multi EQ XT Audyssey. Ko sem sam kupoval, je bila to ena od prednosti Denona. In zadeva je res uporabna.

Malo branja.

http://hometheaterreview.com/automated-room-correction-explained/

Citat:
Move up to MultEQ XT, though, and now we're talking. With eight times the high-frequency filter resolution of vanilla MultEQ, XT allows for more precise equalization and, as such, sounds less processed, less lifeless, more spacious. It also allows for eight measuring positions (compared with MultEQ's six and 2EQ's three). More measuring positions means that the system has a more comprehensive view of your entire listening space, allowing it to make more intelligent decisions about which problems it should and shouldn't try to correct. When reviewing a receiver with MultEQ XT, I tend to turn it off when listening to multi-channel music, but I quite enjoy the effect it has on movies.

Nazadnje urejeno:
22. jul 2007
13.394
1.649
113
124
Ja zanimiva zadeva ta Audyssey ampak to je tudi edina stvar katero Denon ima, vse drugo je pa v prid Onkyu sicer tukaj je primerjava;

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Joj no. Primerjaš 2 reciverja iz različnih cenovnih razredov. Onkyo 636 je na ceneje.si 417 EUR. Denon AVR 1100 pa 369 EUR.

Primerjaj z Denon AVR X2100, ki je v podobnem cenovnem rangu, saj ga na ceneje.si najdeš za 439 EUR.

Pa onkyo ima zelo slabo oceno na whahifi.

Nazadnje urejeno:
22. jul 2007
13.394
1.649
113
124
Evo srebrn 636 je doma, zdaj ko pa še čakam dodatne zvočnike in pred priklopom imam par vprašanj:

-kako rešujete vklop subwofwerja, ker prej je bila na reciverju master/slave vtičnica?
-ali uporabljate spdif za priklop pc-ja ali je preko hdmi dovolj?
-zakaj se zadeva ne more updejtati preko wirreles varijante, ter ali se lahko updejta tudi preko usb-ja
-najlažji način upravljanja je orig. daljinc, logitech harmony ali preko telefona?

No toliko za enkrat, verjetno bo še kakšno vprašanje, ker gre za časovni preskok iz dolbyprologica
tongue-1.gif

dwight

Pripravnik
29. nov 2013
216
10
18
No, da še jaz dodam nekaj na temo Onkyo receiver-ja. Imam serijo TX-NR 515, star 1,5 leta in mi je ta vikend crknil. Ne da zvoka od sebe. Sicer stvarna napaka, ki jo brezplačno odpravijo. Se pa preko onkyo custom care center strani preveri če je tvoj receiver podvržen tej napaki tako, da vneseš serijsko naprave. Ta teden sam rešujem to napako.