Audi TT l.2001

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Zelo dobro. Zato, ker so Mišelin. In ker so drage....
hysterical-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Jaz imam tudi Nankdang NS2, pa po pravici povedano ne bom nikoli več kupil Dunlopk in Goodyeark , pa sem jih kar nekaj zvozil od 16 do 18col (imho samo predsodek proti korejskimi gumami).

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Pa zmerom sem se do državne meje ustavil, v mokrem in suhem...

to pa sam zato k si z mašino bremzal, šaltal nižje in počas spuščal sklopko!
grin1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Govori se dobro, kako je po dveh letih ne vem. Jaz osebno lahko rečem prekleto dobra guma in fenomenalna v dežju. Pilot Exalto PE2. Spredaj je že drug par drugega proizvajalca. Malo probujem, kako se kaj obnese. Da bi pa gor dal linglong me pa res ne mika, ker od gume pričakujem čisto nekaj drugega. Sicer pa vsak sam zase ve kaj rabi.
wink-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Pa zmerom sem se do državne meje ustavil, v mokrem in suhem...

to pa sam zato k si z mašino bremzal, šaltal nižje in počas spuščal sklopko!
grin1.gif
Ma so me naučili tukaj, da je pri 50 obvezno treba v drugo prešaltat...
cool-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Govori se dobro, kako je po dveh letih ne vem. Jaz osebno lahko rečem prekleto dobra guma in fenomenalna v dežju. Pilot Exalto PE2. Spredaj je že drug par drugega proizvajalca. Malo probujem, kako se kaj obnese. Da bi pa gor dal linglong me pa res ne mika, ker od gume pričakujem čisto nekaj drugega. Sicer pa vsak sam zase ve kaj rabi.
wink-1.gif

Nankang NS2 za 74,50€
in pa
Michelin Pilot za 161,40€

Več kot 2× dražja (če bi upoštevali polne cene, katere smo plačevali pred časom vulkanizerjem, celo 3× dražja...) pa malo boljša v oceni... bi bilo pa zanimivo videti, koliko se pozna ta razlika v metrih, sekundah, km/h,...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Le malo o slovenščini (ni malenkost, je bistvo razumevanja).

1x dražja = še enkrat toliko = *2
2x dražja = še dvakrat toliko = *3
3x dražja ....

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik tis pravi:

3x dražja ....

1x1 = 1
1x2 = 2

Samo malo o matematiki

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Po tvoji logiki enkrat dražje pomeni po enaki ceni... daj zamisli se, preden pišeš bedarije!
Nekaj je matimatika, drugo je pa slovenščina. To bi pa, glede na to, da očitno že znaš pisati, že lahko vedel.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:

3x dražja ....

1x1 = 1
1x2 = 2

Samo malo o matematiki

Ja o matematki za konkreten šut
bonk.gif

Uglavn odkril ste toplo vodo. Model je pametoval da ni gume pod 180€ in mu jaz napišem da odlične gume so med 130-150€ bp.
Nato nekdo napiše in nalima link da so celo od 55€ dalje in NIKJER NI PISALO DA SO TAKE GUME DOBRE, samo da obstajajo za tak denar. Tako kot obstaja TT za 7000€, vendar bo vreden pol k. Isti k.

In pol polpismen folk začne nabijat itd itd..

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Se opravičujem, da se je dobronameren nasvet sprevrgel v brezvezno prepucavanje. Bom v bodoče kar samo off topic-e in budalaštine o Cedeviti trosil, pa bo.
nahrung002.gif

Pa čim manj zaviranja v dežju na Sonyang gumah želim.
priden.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Po tvoji logiki enkrat dražje pomeni po enaki ceni... daj zamisli se, preden pišeš bedarije!
Nekaj je matimatika, drugo je pa slovenščina. To bi pa, glede na to, da očitno že znaš pisati, že lahko vedel.
Izraz ''1× dražje'' se zelo redko uporablja,, ''2× dražje'' se pa uporablja za dvakratnik cene. Če smo pa že pri slovenici, se pa napiše ''matematika'', ne ''matimatika''.
priden.gif

Poanta je, da se lahko uporabljajo tudi pnevmatike, ki niso čisto na vrhu cenovne ponudbe, a vseeno zadovoljivo služijo svojemu namenu. Če seveda ta namen ni podiranje hitrostnih rekordov na mokri, zaviti cesti...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Tist k ima kej v glavi mu je to vse jasno, ene pa itak ne moreš nikoli prepričat, jih lahko samo jarek na cesti. +da vsak ima svoj stil vožnje in potrebe.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Nankang NS2 za 74,50€
in pa
Michelin Pilot za 161,40€

Več kot 2× dražja (če bi upoštevali polne cene, katere smo plačevali pred časom vulkanizerjem, celo 3× dražja...) pa malo boljša v oceni... bi bilo pa zanimivo videti, koliko se pozna ta razlika v metrih, sekundah, km/h,...
Zgolj še rahel komentarček na tole. Tele Nankang niti niso tako napačne gume, ampak če pogledaš ocene za zaviranje na suhem in sploh na mokrem je nekaj razlike (ni ogromna). V sili je včasih 2 metra razlika med življenjem in smrtjo. Pač, vsak sam izbira. Poleg tega, če pogledaš še obrabo, nekaj razlike v ceni izpuhti, ker boš moral Nankang prej menjat. Če delaš 5000 km letno potem je itak vseeno, ker jih prej vržeš proč zaradi starosti.
Popolnoma druga stvar so pa čiste čungalunga gume, katere so na testih na mokri podlagi imele za skoraj polovico daljšo zavorno pot. Torej npr. 40 je bilo 60 metrov. Fantje (in punce, da ne bo diskriminacije) 20 metrov razlike v zavorni poti. Pa tudi, če so delane po licenci od katere bolj uveljavljene znamke, jih ne diram ni štapom od daleč, kaj šele, da bi jih stavil na svoj avto ali pa od žene. Sem bil že v nekaj situacijah, ko se je šlo za metre in tistih 200 eur letno več za komplet dobrih gum ni vredno nič proti možnemu sranju, katerega si lahko nakoplješ z žvakačimi gumami. Seveda je pa jajce pri colarjih, ker tam pa ni razlike 200 EUR temveč zna priti na 1000 in več. Ponavadi so še zafurali zadnji denar za holy grale ''felgače'' in je to to. Važno, da se vdi cole.

Evo, jaz svoje sem povedal, sedaj pa naprej z kdo ma cenejšega, ampak uiber hudega.

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik tis pravi:

3x dražja ....
Evo odgovora, kaj ljudje pričakujejo pri pojmu ''dvakrat dražje''
Dvakrat dražja nafta
Najbolje, da še njim sporočiš, da je nafta skoraj 1× dražja, ne 2× dražja...
priden.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
No fantje, o tem se z vami ne mislim kregat. Pri nas si že v OŠ zaradi pomanjkanja takih osnov dobil šus!
Kako se slovenščina uporablja in kvari in spreminja (še malo, pa me bo kdo opozarjal, da nimamo dvojine) pa ne mislim debatirat.

Članek, katerega si pripopal mi je pa znan... se napake prav lepo spomnim.

Drugače pa se lahko s samo slovenščino malo poigraš in boš sam prišel do rezultata.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Jaz sem dobil na avtu neke čangšlang gume, imajo še 7 mm profila, ampak krš od krša........ tam kjer sem prej z puntom, ki je visok ko traktor, peljal v ovinek 60 brez škripanja gum, zdaj peljem z bravotom 50, gume pa cvilijo cel ovinek, rit odnaša, groza v glavnem. Take gume so dobre samo za policijo še
bonk.gif

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Obstaja pa problem, ko so 2 leti stare mišelinke, drage kot pes, slabše kot nove korejske gumice....

Kako se pa o teh govori?
rolleyes-1.gif
Le kakšne so korejske po 2. letih
evil.gif

Sicer smo že čist off topic, vendar vseeno: Gume so seveda edini stik avta s cesto in tu ni smiselno varčevati. Rajši slabši avto, kot slabše gume. Vsaj za tiste, ki ne vozimo ravno max 50km/h. Vedno sem prisegal na priznane firme, enkrat pa sem dobil zraven k avtu še zimske gume - neke no name, made in austria. Pred montažo sem na hitro preveril in vidim - stare dobra 3 leta, profil odličen (6mm+), ... za zimske so ok. Potem sem vmes peljal na servis, kjer so menjali en končnik in ko je odmonitral gumo vidim, da po notranji strani dobesedno razpada. Preverim še ostale in isto - polno razpok. Me je bila kar groza, ko se spomnim, da sem se s tem vozil tudi 160+. Sedaj so gor gume, katerih cena je skoraj 300eur/kom, vendar mi ni žal. Tudi naslednje bodo priznana firma. Da ti pri visoki hitrosti zataji guma, praviloma to pomeni samo dvoje: zelo hude poškodbe ali smrt. Se splača za par eur?