Audi A5 vs. BMW3 coupe

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Čisto resna debata ...

Nekaj se pogovarjajo, da bodo doma kupili novo škatlo in mene zanima, ali je kdo od vas, ki je vozil katerega od teh, ali lahko kdo pove kaj o teh 2 avtih, kaj bi vi kupili, zakaj ... ??? Poleg tega pa me še zanima, na kakšen način (kakšen leasing) je najbolje kupiti tako drag avto?? Poskusil bom narediti vse, da se avto ne bo kupil nov v trgovini, ker je to jasno metanje denarja, zato me zanima, ali se splača tak malo rabljen avto uvoziti??
+ ostale informacije

hvala in lp

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
nimam pojma o nobenem....bi pa izbral a5 na podlagi vizualnosti in tudi cene se mi zdi da ne izgubi tako hitro, pa tudi novejši je če se ne motim. naj me kdo popravi če se motim.

samo moje laično mnenje

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
bi si mislu k pr kloškotu doma skor vsak teden nov avto kupujejo, da so se v teh letih že navadl kaj pa kako je bl ugodno, ne pa da sinkota pošiljajo na alter spraševat

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
In zakaj ne bi kupili kar oba? saj če ste povprečna družina imate vsak vsaj 10kE na lagerju!
bonk.gif

Swifthead

Pripravnik
14. avg 2007
366
0
16
LJ
www.mercedes-amg.de
Testiral oba z različnimi tipi motorjev, na grobo lahko rečem da je BMW mogoče za promil športnejši kar se tiče različic z 3.0L motorji tako dizelskimi kot bencinskimi!!! Na ravnini nekako bolj prepriča A5 ker res že od mesta poštarta brez da bi gume izgubile oprijem!!! Največji minus po mojem mnenju glede BMW-ja je notranjost ki se je nikakor ne morem privaditi.....nasprotno mi je A5 znotraj superca, glede zunanjosti se pa ve da he zdejle A5 nekaj najlepšega:D

@kloshar: pejt na kako testno vožnjo

jst b drgač vzel A5 ker ima več plusov....se mi zdi malce bolj uporaben, manj popije, bolje drži ceno, je novejši, je varnejši, je lepši v vseh pogledih in še Quattro je bolj kot pa če pr 3-jki vzameš X-Drive!!!

Med 335i ali S5 spet izberem slednjega.....bo pa zanimivo ko bo novemu M3 prišel nasproti RS5 :D

Atrix

Pripravnik
11. dec 2007
93
0
6
Citat:
Uporabnik Swifthead pravi:
Testiral oba z različnimi tipi motorjev,

In kje ti to testiraš? Nürburgring? Čelada in športne rokavice? Al si ti tako mogočen, da se samo vsedeš v avto in že veš kaki je oprijem, ...?

@klošar
Če bi pa že sam moral izbirati med avtoma bi se zelo težko odločil. Najverjetneje bi vzel belega A5 S-Line.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
normalno da A5, je lepsi posebej znotraj k kombinaciji z kakim 3.0 TDI prava raketa.S-Line oprema pa je malo precenjena.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
335d je, pravtako kot audi 3,0 tdi, 3,0 agregat ki ga poganja plinsko olje

kaj ti ni všeč?

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
A5, ceprav mene zadek na BMW-ju bolj preprica. Aja, obvezno s 3.0 dizlom, zadeva je super. POglej na mobile.de, jih imas en kup s precej nizjo ceno kot pri nas, omenjen motor z ogromno opreme se zacne pri 45k, pri nas pristej vsaj 10k eur. Valda ne pozabit na davek, ce ga uvazas. Sicer pa bo to za kupit cez tri leta!
grin1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
3 Coupe mi je lepsi in bolsi. A5 se mi zdi taki potegnjen in wannabe
smirk-1.gif
pa rit ma cudno, pa ce spredaj nebi mel ledik, vbistvu nebi bil pol tak atraktiven...

slin slin kaaachiiin
cool-1.gif

vec slik poisci tu

ta ma OEM Aero sprednji spojler (uradni bmw dodatek), ki naredi avto cuker. je pa lastnik menjal BMW znacko spredi (ga je sram al kaj?
bonk.gif
)

335i je pa po zmogljivostih bivsi M3 killer
evil.gif
)

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Moj glas leti Audiju.

Keš pri prodajalcu (obresti, večji popusti,...), kredit pri najugodnejšem ponudniku na banki. Pa ne na 10 let
smile-1.gif

To velja seveda, če nima noben od njiju lastnega podjetja ali s.p.
smile-1.gif

Swifthead

Pripravnik
14. avg 2007
366
0
16
LJ
www.mercedes-amg.de
@alexx_

ni menjal značke ker bi ga bilo sram ampak ima Hartge predelavo in tako ima tudi značko tega tunerja!

Tudi ALPINA ima svojo značko in vsi večji predelovalci......že pr Mecki je tko

@Atrix:

testiral....verjameš ali ne.....tvoj problem!!! hint: misliš da je težko stopit do AvtoAktiva ali Porsche Verovškove...in to večkrat??? kaj pa če koga tm poznam......kaj če sm tm zaposlen???? Torej sklep: POJMA NIMAŠ!!!!

@miha013:

335d ima slabši pospešek do 100 kot A5 in sploh je to banalno če gledaš da ima A5 nekaj kilogramov več in 46konjev manj???? Torej Quattro naredi svoje.....končne sta pa isti! Tko da tok o tem kok je kateri zverina!

@mhhmhhmmhm:

Teslo al kako že pravjo.....butlj si

P.S. - sej pravš da prideš z Mlacomom??? al se tut ti bojiš??? revež.presssss