Audi A5 cabrio

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Končno so ga predstavili. Uradne fotografije. Zanimivia se mi zdi rešitev odpiranja zadnjega pokrova.
drugače pa nič kaj pretresljivega. Zadnji konec je z izjemo luči skoraj isti, kot pri obstoječem modelu.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.049
833
113
Škoda, da ma cerado. Trda streha bi bla mnogo mnogo bolje. Drugace pa lep
wink-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ravno to, da ima cerado ga loči od konfekcije in mui daje pridih prestiža.
Meni je čisto O.K., da ostajajo na platnu. Pri BMW napovedujejo povratek nazaj na platno pri novi seriji 3, ker se trenutna coupe in cabrio skoraj ne razlikujeta in si odžirata kupce.

P.S. zato ima tudi BMW 1 cabrio platneno streho. Bo pa zanimivo, novi Z4, ki je klasični roadster, imel kovinsko streho. Kar mi sploh ni logično.

Nazadnje urejeno:

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
Lep je. In to tudi z zaprto streho, kar za BMW 3 cabrio ravno ne mormo rečt.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Cerada je prou fajn. Mi ej všeč tkole. Notranjc ga boš kupu?

Hja, novega sigurno ne, imam boljše plane kako "zabit" 60-70k€
V planu imam čez ene 2 leti vzet rabljenega 2,0T bencinarja, če me kaj drugega ne premami vmes. Recimo takrat se bo za podoben denar dobil BMW 3 cabrio 335i, le da bo takrat star cca. 4 leta. Bomo videli...

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Pri BMW napovedujejo povratek nazaj na platno pri novi seriji 3, ker se trenutna coupe in cabrio skoraj ne razlikujeta in si odžirata kupce.

P.S. zato ima tudi BMW 1 cabrio platneno streho. Bo pa zanimivo, novi Z4, ki je klasični roadster, imel kovinsko streho. Kar mi sploh ni logično.

upam da ostanejo na hardtopu. trojka cabrio je
srce-1.gif
, hardtop je pa samo se jagoda na vrhu smetane.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
A zdej je kao namest A4 A5 cabrio? Višja cifra da se lahk mal cena dvigne?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja, ravno to tudi sam ugotavljam, ne le zadnji konec, tudi s strani sta skoraj ista.
V notranjosti bi lahko kaj spremenili. Dosedanji model je imel drugačno armaturo, kot limuzina, zdaj je pa notri enaka armatura.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Vidim da si fan cabriov.

Nikol mi ni blo jasno, kaj je fora da kupiš cabria? Jaz vidim same slabosti.
Daj mi povejte, razen pomoje to, da še lažje dobiš že tako lahko pleh pičko.
rolleyes-1.gif

Zato je večina lastnikov teh cabriev al v prvi al pa v drugi puberteti (tam pri 50).

Aja, pa da razkazuješ nadobudni mladeži kako se streha zloži.
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Ti mene tudi zanima nekaj glede odprte strehe ... recimo tle v naših rovtah kjer sem doma je cesta toliko široka, da se dva avta sicer lahko srečata BP, ampak poleti ko raste grmovje (leska, robida, trave) pač ne gre drugače kot da izsiliš plac zelenju ob cesti če hočeš imeti cel avto (da ne rečem kako je če srečaš kamion/avtobus).

Zdej mene kar malo zaboli, ko useka robida po laku pri hitrosti 70km/h .. tudi zvok je podoben kot ko si maček brusi kremplje po prepleskani steni!
evil.gif

Pa dvakrat se mi je že zgodilo da je padel s stene (pač pri nas v rovtah je cesta speljana pod skalami) kakšen kamen, direkt na streho. Sicer majhen, ampak poči full .. kako je pa s tem pri kabriotu in sovoznici?

Aja, pa da ne pozabim .. enkrat je z ene vejice visela kača .. ni bila strupena, bila je črnica ( Coluber viridiflavus), nasproti pa avto; ni blo druge ko kačo pobrat z ogledalom in je nato še par sekund vihrala ob desni šipi. Dobro da ni bilo sopotnice ker bi je verjetno pobralo .. pa dobro da ni bil kabrio!
nahrung002.gif

No za konec pa še zgodba z zajcem .. tokrat sem bil sopotnik ... in se vozimo in kar naenkrat nekaj naredi BAMMM! Sem mislu da je skala padla na avto, ampa ne!
ne-ne-1.gif

Skratka kako se vozniki "odprte strehe" soočate s takimi in drugačnimi strahovi (recimo da pade zajec z neba)?
sprasujem se.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Mah..., če povem po pravici sem prvega cabria kupil zaradi tega, ker je bil všeč punci (206). Pa ni bila keš [censored], takrat sva bila skupaj že 4leta, prej sva se pa v Twingu vozila.

Potem me je pa prevzelo, Peugeota sem vozil 4 leta, nato sem kolebal med 350z cabrio, BMW Z4, Saab 93 cabrio, BMW 3 cabrio in se na koncu odločil za Audija.

Ne gre se mi za lovljenje pleh pičk, tako mišljenje se mi zdi primitivno, no seveda obstajajo tudi taki. Sam imam že lep čas svojo izbranko, če že moram to napisat
wink-1.gif
.

Cabrio, ne vem, da ti občutek svobode, nisem eden tistih, ki se zaprti furajo v lepem vremenu.
Najlepše se je voziti v poletnih nočeh, ko je zunaj toplo, nad teboj so pa zvezde
smile-1.gif
.

P.S. streho zlagam, če se le da, tam kjer ni nobenega okoli, oz., ko se pripeljem domov.
Kakor zdaj razmišljam, bo vedno cabrio pri hiši, za familijo furat pa kak enoprostorec oz. SUV.

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Veliko nas je pa takih, ki nam avto ni le prevozno sredstvo - gondola za dostavo iz A v B, ampak tudi hobi in igrača in ne razumemo ljudi, ki si kupujejo karavane, golfe, cliote, civice, mondeote ipd... Nekaterim sede nekaj, kar lahko sprehodi po pisti, nekaj s čimer lahko konkretno drifta, nekaterim pa kabrioleti.... In ni lepšega kot neprevroč zgodnje poletni ali pomladni dan, en lušen kabrio, kar tale A5 definitivno je in par sto prevoženih kilometrov
cool-1.gif

Saj ne da bi bilo kaj narobe s tvojim mišljenjem, samo različni smo si...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
zmaga.gif
točno tako.
Imam par kolegov, ki imajo karavane od AR 156, 159, BMW 330, BMW 530, do Audi A6 Allroad 3,0, Audi A6 3,0TDI....,
Vsakega, ki vprašam kolikorat si pa potreboval prtljažnik, da si kaj prepeljal, mi ne znajo odgovorit.

Hec je ta, da, ko je en kupil karavana so mu potem vsi sledili.
rolleyes-1.gif

@Utiševalec: Nisem suženj avta in me ne boli srce za kakšno prasko ali "buško", ki se pojavi na avtu.
Kar se pa tiče teh prigod, ki jih opisuješ, imam le eno in sicer se mi je ptič usral med vožnjo za vrat
smile-1.gif
. To je edina taka stvar, ki se mi je zgodila v 7-ih letih vožnje v cabriu.

Nazadnje urejeno: