Audi 4 LIFE!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Ja mi pravimo šplenta tistemu ja ... varnostni zatič oz. R zatič al kako se reče pravilno ...

Kaj je pa segejev obroč mi pa ni jasno - lahko pa kak strojnik razloži čemu in kako deluje!
zmaga.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.379
5.654
113
A se ne reče temu po domače zegerca?
grin1.gif
Oziroma zeger varovalka?

Nazadnje urejeno:

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Danes težko dojemam stvari (hvala Notranjcu za eno razlago
grin1.gif
)........avto je treslo, nato je crknil,vleklo ga je v desno, ti seger obroči ali špenta bi pa naj bila vzrok vsega tega?
A je ata ziher,da je to avto s čem se je odpeljal od doma?da vam ne bojo kake kosilnice domov privlekli.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sicer nisem strojnik
smile-1.gif
.rece se ji tudi "vskocka" ... Recimo da na osovini drzi lezaj...

Potrbujes pa klesce za snemanje ali vstavljanje... gre sicer tudi brez...ampak vcasih lahko precej zafrkava
smile-1.gif

klesce%20ko-4-4.jpg

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Sem sedaj malo preveril in vem kaj je tole ja. Ponavadi dobiš malce manjše v kakšnih urnih mehanizmih oz. manjših gibljivih zadevah.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

možno da je segerjev obroček (varovalka na osi) padel dol pa je potem os vn padla....

Evo, to se je zgodilo. Ravno sem ga pripeljal domov in točno to mi je rekel serviser.
smile-1.gif

Evoga, zaenkrat problem rešen. Zdaj avta več nič ne vleče v desno in upam, da se stvar ne bo ponavljala. Če pa bo, je rekel serviser, bomo pa os zamenjali.
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Hmm.., če sem prav razumel prvi tvoj post v temi, avto ni vžgal.
Ne razumem, kaj ima to veze z osjo na podvozju?

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ja mi pravimo šplenta tistemu ja ... varnostni zatič oz. R zatič al kako se reče pravilno ...

Kaj je pa segejev obroč mi pa ni jasno - lahko pa kak strojnik razloži čemu in kako deluje!
zmaga.gif

Preprečuje aksialen pomik oziroma omogoča razstavljivo zvezo dveh delov. Zagotavlja nepremičnost dveh delov z ohlapom, nosi tudi aksialne obremenitve, ki pa niso preveč velike. Reče se segerjev obroč ali pa bolj po slovensko vskočnik... imamo dva tipa, zunanji in notranji, zunanji so ponavadi din 471 in so dimenzionirani za gredi, notranji so din 472 in so dimenzionirani za izvrtine. Seveda imaš potem več tipov, glede na namen, ampak ti so osnovni.
evil.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Je vžgal. Zmotil sem se. Saj sem kasneje napisal, da je vžgal, samo premikal se ni.
smile-1.gif

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
115
63
mb+ -20km
Dvignite vsi palce, kateri razumete kloshka in njegovo okvaro avta, jaz namreč nič ne razumem, pa sem skoraj mehanik.
Lp.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
115
63
mb+ -20km
Zdaj, če misli segerjev obroč na polosi, saj ta ne zleti ker tak z nje, se moraš fajn zraven spravit, da ga dol spraviš, seveda pa moraš imet prave klešče zato.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ena polosovina se jim je snela, potem je pa diferencial poskrbel, da je motor vrtel v prazno.
confused-1.gif
Upam, da štekam pravilno.

Hehe, v bistvu je šlo za sabotažo, cigani so ukradli omenjeni del, ker je iz žlahtne kovine
wink-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
audi..tam je vse možno.

sem mel nekiš model 100. je crknla pumpa za bencin. sicer je res da en teeden delala tako, da si imel občutek, da si vsako minuto bližje letalu, ki vzleta. na koncu ni blo slišat radia. zamenjam. 10km, crkne druga, nova.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Ne »štekaš« pravilno. Polos je pravilno. Kar si ti napisal, pa ne obstaja.

Narobe. To kar ti misliš je POLGRED. Ker prenaša torzijo. Polos prenaša samo strižne ali upogibne obremenitve. Da avto vžge, pa ne spelje, je lahko kriva sklopka. Ampak sistem sklopke ponavadi ne vključuje vskočnikov, poleg tega pa vskočnik ne pade dol kar tako. Tam za premere gredi nekje 20 - 30 ga na roke stisneš zelo malo, kaj šele da bi potem sam od sebe dol padel
bonk.gif

Tako da tvoj problem je zelo čuden, oziroma povej bolj točno kaj so mehaniki rekli, ker ostalo so samo ugibanja oz mešanje hrušk in jabolk.