ateisti

I

Izbrisan uporabnik #488

Pozabil sem še na nujno opozorilo glede današnjega dne.

Citat:

Lepo vreme, lepa jesen ...

Praznik Marijinega vnebovzetja je bil včasih dan, ko sta bili prepovedani delo in pa tudi veseljačenje. Če bi kdo na ta dan obiral sadje, bi padel z drevesa, zlomil bi si nogo, lahko bi ga pičila tudi kača.

Nevarnost kač in zloma noge je danes velikega v primeru veselja in dela. Tako da se predajajte mrkemu brezdelju pa bo.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
suzica, provociras, a? tole ni krscansko
smirk-1.gif

@southpark: here is a solution... z malo improvizacije

namesto potisk horizontalno, 100% vertikalno, pa se kako raketo zraven, pa bi slo, sem preprican
grin1.gif

hitro skarje v roko vzet in odrezat ob primernem trenutku... wiiiiiii
grin1.gif

go for 30.000ft and eject
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.803
6.567
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Praznik Marijinega vnebovzetja je bil včasih dan, ko sta bili prepovedani delo in pa tudi veseljačenje. Če bi kdo na ta dan obiral sadje, bi padel z drevesa, zlomil bi si nogo, lahko bi ga pičila tudi kača.

Ob 9.04 se je na Planini Mala Poljana, občina Tržič, pri obhodu živine v domačinko zaletela telica in ji zlomila nogo nad gležnjem. Posredovali so reševalci GRS Tržič in dežurna ekipa za reševanje v gorah, ki so ponesrečenko na kraju oskrbeli in jo s helikopterjem SV prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob 17.04 je v Milčinskega ulici v Celju deklica padla s kolesom in si pri tem ukleščila nogo med konstrukcijo kolesa. Gasilci PGE Celje so deklico rešili in jo predali v oskrbo reševalcem NMP Celje.

Ob 19.16 sta na Ptujskem jezeru trčila vodna skuterja. Pri tem si je ena oseba hudo poškodovala nogo in bila prepeljana z reševalnim vozilom v ptujsko bolnišnico, vendar je kasneje zaradi hudih poškodb izgubila življenje. V nesreči so posredovali gasilci PGD Ptuj in Podvodno reševalna služba Ptuj.

sprasujem se.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Če je tak glupa, da vsako leto pride dol zato, da lahko gre 15.8. spet nazaj gor, pa lahko zaradi mene tudi enkrat dol gre
grims-1.gif

Očitno rada potuje...
evil.gif

Se pa bojim, da potuje na stroške vernikov, ali pa kar nas vseh davkoplačevalcev. Govorim o celodnevni "orgiji", ali če hočete - pasji procesiji.

Poleg tega je še nekaj kolateralne škode "vnebovzetja" v tem, da je folk cel prejšnji teden govoril o približujočih se praznikih (ne prazniku).

In v petek je bila zaradi psihoze "praznikov" zagotovo 25% manjša storilnost. Tam, kjer se delo ne meri...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:

Sreča, ki jo je ob vnebovzetju spoznala in občutila Marija, je nepredstavljiva in nedoumljiva - Bog nam v nebesih pripravlja srečo, o kateri niti sanjati ne moremo, je sporočil Stres . A ko so časi težki, o tej sreči podvomimo, bolj ko nas življenjske tegobe tiščijo dol, bolj potrebujemo vere in upanja v tisto ljubezen in odrešenje, je nadaljeval.

Takšna je bila po njegovih besedah Marija, ki je zaupala in bila zato prva odrešena, prva izkusila brezmejno srečo. V veri in zaupanju je hodila za njim ne glede na nevarnosti in ovire, kar je edina pot, ki vodi v Življenje. Ni ravna in zložna - tudi za Jezusa ni bila - in takšna ostaja za vsakega izmed nas, je sporočil navzočim in poslušalcem v neposrednem prenosu

Stres pa marsikaj ve.

Če se vrnemo k Mariji. Po naših predpisih je šlo za pedofilijo, spolno zlorabo 14 letne deklice, če držijo navedbe, da je pri 14. letih rodila.

Se ne čudim...

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Ja..lubi buh..ja marija zaplaška..kga mi da delate
jezen.gif

Jst sem na vso moč molil za vaše duše, da se boste eprobrnili in nehali po cerkvi žgat in da boste na alterju nehali spamirat..

Zgleda da ima bog dones preveč dela in da še niste prišli na vrsto ali pa ste mogoče preveliki zalogaj
uf-1.gif

Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
suzica, provociras, a? tole ni krscansko
smirk-1.gif

Nič ne proviciram..sem samo vprašal če boste dones praznovali ali boste mogoče kj delali

Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Morda res, pove pa tudi dosti o njegovi osebnosti dejstvo, da na SVOJ praznik provocira drugače misleče, namesto da bi naredil nekaj zase.

Jst sem dones že od dveh zjutraj v pogonu in sem že toliko naredil zase in za svojo družino kot ti ne boš mogoče cel teden ali dva....če vrjameš prav ..če pa ne ti pa dokaze prek slik pošljem..da bo brez kančka dvoma.

@snecer..una od zlomljene noge in kač je pa bomba
hysterical-1.gif

Suzica ma vas rad

amen

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Jst sem na vso moč molil za vaše duše, da se boste eprobrnili in nehali po cerkvi žgat in da boste na alterju nehali spamirat..
Če moliš za šankom pri Ravnikarju, še ne pomeni, da si v cerkvi, ta je malo višje.
evil.gif

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
V slovarju slovenskega knjižnega jezika piše, da je ateist oseba ki taji, ki ne priznava boga..skratka brezbožnik..

Da bi vsi ateisti verjeli v neobstoj Boga, s čimer impliciraš da ateizem obstaja le kot nasprotovanje teizmu, je malo za lase privlečeno. Seveda je pri nekaterih ljudeh takšna definicija ateizma možna oz. dejanska, vendar ne moremo tega posplošiti na vse ateiste. Nekateri ljudje pač nis(m)o socializirani v religijo ter v potrebo po veri v nekaj nadnaravnega, zato naš ateizem zagotovo ne more temeljiti na nasprotovanju obstoja Boga. Seveda pa s tem ne izključujem možnosti oz. dejstva, da nekateri svoj ateizem gradijo ravno na slednjem.

Po eni strani sem razmišljal nekako takole; Bog po meni ni nekaj logično-konceptualnega torej ni zadeva razuma ampak verovanja. Tako posledično ne moremo niti govoriti o Bogu, niti Ga zanikati, ne da bi že verovali.

A Mtei me je nekako alegorično prisilil v mišljenje, da morda le gre za zmoten argument kakor koli že verujočih ljudi1. Ateist nikdar ne prosi k odsotnosti Boga, da bi mu pomagal v stiski, ne daje prostovoljnih prispevkov ateističnim združenjem, se ne združuje z ostalimi ateisti v skupnosti, posvečene odsotnosti Boga. Se ne ubada s tem, kako ga bo Božja odsotnost kaznovala za storjene grehe,ne čuti pogleda božje odsotnosti, ko stori greh. Ateist ti ne bo nič bolj zaupal, če mu poveš, da ne verjameš v Boga.

Dasiravno sem v tisti objavi zapisal da je ateizem sporen že v samem bistvu, z nadaljnim razmišljanjem vsekakor dopuščam dejstvo, da ateizem v svojih “praktičnih” posledicah vsekakor ni oblika nekega kvazi verovanja. Pravi ateist najbrž preprosto odmisli vprašanja Vsemogočnega.

A vesseno se poraja mišljenje: Ateist po definiciji popolnoma zavrača vsakršno presežno naravo kozmosa in religijo zavrača zato, ker se ukvarja s tem presežnim. Logična posledica tega pa je, da z zavračanjem presežnega ravno daje presežen pomen nepresežnosti, ki jo kot edino sprejema. Religija pa ni samo stvar vere v Boga, ampak je v stvari odnosa do presežnega. Tu je možno zaslediti paradoks ateizma in če tako vzamemo religijo kot sredstvo, ki osmišlja človekovo bivanje, potem bi s te perspektive lahko dejali, da je ateizem religija materialistov in v sodobnem svetu tudi kapitalistov, saj sta dobiček in materija postala njihov “bog”.

Ateist torej odklanja vsakršno obliko metafizike oz. stvarnosti, ki se je s čutili ne da zaznati,… torej tu ni prostora za nikakršno presežno, za nikakršno mistiko, ob enem pa paradoksalno postavlja materijo in kapital v mistične in metafizične sfere.

Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Če moliš za šankom pri Ravnikarju, še ne pomeni, da si v cerkvi, ta je malo višje.
evil.gif

Je lokalni župnik nedolgo nazaj povedal ..da je boljše če v gostilni mišliš na cerkev v času maše , kot pa da v cerkvi misliš na gostilno
cheer.gif

Drugače je pa ta župnik dobrosrčen in pripravljen takoj pomagat ljudem in posebej invalidom..npr ko kaj takega pričakovati od ateista je ILUZIJA.

suzica ma vas rad

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
kaj se danes na vas praznik vtikujes v nas ateizem? dokaz, da samo provociras. potem pa ko pade kaksna krepka/utemeljena o vasem imaginarnem bitju in organizaciji, pa takoj pljuvas in jokas kako smo nesramni in zlobni.

Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Drugače je pa ta župnik dobrosrčen in pripravljen takoj pomagat ljudem in posebej invalidom..npr ko kaj takega pričakovati od ateista je ILUZIJA.

bonk.gif

je potreben se kak komentar?
rolleyes-1.gif

idi zmolit tri zdrave marije in nas pusti pri miru!!!

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Oprosti, ampak glede na tvoje prejsnje pisanje tega sestavka nisi sposoben sestaviti, pa ce 100 let sedis za racunalnikom in slepo pritiskas tipke. O razumevanju "velikih" besed pa sploh ne bi...
evil.gif

Bos napisal se vir, in originalnega avtorja? Ah, bom kar jaz.

http://griljc.blog.siol.net/2007/11/16/je-ateist-veren-ali-neveren-clovek/

Pravno obvestilo bloga:
3.Omejitev uporabe informacij in gradiv Dovoljeno je shranjevanje in tiskanje objav in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje objav in gradiv na elektronskem naslovu ali njihovo pošiljanje po pošti ali e-pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja, je prepovedano.

Ne pozabi naslednjic tega omeniti pri spovedi.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik suzica pravi:

Otrokom pa ta župnik ni pripravljen pomagati? Osemletnim, dvanajstletnim?

Nazadnje urejeno:

Rotty

Pripravnik
22. apr 2010
459
0
16
Črnuče
Že mogoče, samo še nikoli nobenega nisem slišal, da bi v žakelj odvojenosti cerkve od države vtaknil tudi odpravo cerkvenih praznikov in zahteval več delovnih dni za dvig BDP-ja. Dvojna morala ali kaj drugega
wink-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ustaljena praksa pac, proste dneve oz. podaljsan vikend je ze fajn met, iz kakrsnega koli razloga
wink-1.gif

ce pa ze hoces nacelonst, mene odprava cerkvenih praznikov ne moti (razen seveda zaradi zgoraj napisanega dejstva
grin1.gif
), romarji naj si dopust vzamejo takrat, pa je problem resen.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
busted
smile-1.gif
Sem že nekje (neka njegova anketa) napisal, da se je zlagal, ko je napisal popolnoma napačen rezultat ankete...
Sedaj se je izkazalo, da krade...

Ne vem no, če so to ravno vrednote, ki jih je negoval in zagovarjal Jezus... Če bi bile te pravljice o Bogu resnične, zaradi vsega početja RKC že zdavnaj ne bi bilo več te vere, ker bi se t.i. Bog potrudil, da bi vera izginila iz ljudi, ker to je že res norčevanje iz vsega, kar bi naj bilo zapisano v Bibliji.