ATE diski

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Pa nova roba:
726732-PICT8981r.jpg

Priponke

• 726732-PICT8981r.jpg
    726732-PICT8981r.jpg
    61,7 KB · Ogledi: 248

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Saj če bi imel orodje potem gre zavrtet in porinit noter z lahkoto, orodje stane nekje 70€ (ni profi ampak zadostuje). Jaz vedno nased diska in vodila namažen z bakreno mastjo, ta ima zelo visoko tališče in ne more steči dol. v eurotonu stane 5€. Prašno gumico pa lahko menjaš z lahkoto ampak pazi da jo dobro zatakneš, da se ne potegne ven. Menjaj jo čimprej drugače bo zarjavelo in bodo bremze štekale.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
saj bremze mu ze stekajo kar se lepo vidi da je ena ploscica veliko bolj obrabljena kot druga.
Tisto vodilo mora iti z lahkoto levo desno, ce pa nimas nove gumice bi moral vsaj scistit in namazat z mastjo dokler ne menjas gumice, sicer je malo skoda ploscic.
Bat moras vrteti in stiskati takrat ko so ploscice mocno obrablene in je batic ze precej ven.Potem ko ti enkrat prime navoj ne rabis vec stiskat ampak samo suces.
jaz sem si orodje za vracanje batkov izdelal doma.
za prednje celjusti pa si kupi naticni imbus za ragljo, potem ni problem odviti.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
NA obeh straneh je bilo podobno..notranja ploščica bolj obrabljena kot zunanja (verjetno ker direktno nanjo pritiska batek).

Sam batek sem našprical z mastjo...imam pa ta teden namen poštimat zadevo (Ker moram pod nujno dat menjat manšeto homokinetičnega zgloba).

inbus za ragljo?

Misliš to na gedoro?

Bom šel pogledat če se kaj dobi.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Imus za gedoro, vzami kak UNIOR je zelo dober imbus.
kater batek si nasprical?
Si preveril tista vodila tam kjer je celjust privita? Tam noter je vodilo ki mora iti levo desno cist naraho sicer ti bremza prakticno samo notrenja ploscica in ne zaradi tega ker batek pritiska na njo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Si preveril tista vodila tam kjer je celjust privita? Tam noter je vodilo ki mora iti levo desno cist naraho sicer ti bremza prakticno samo notrenja ploscica in ne zaradi tega ker batek pritiska na njo.

Inbus bom na vsak način kupil dober!
smile-1.gif

batek...ta glavni 'bat' ki pritiska na čeljust (špricnil sem v onega, kjer je bilo tesnilo/zaščita počeno...drugaga nisem šlatal).

Ona vodila (zgoraj in spodaj na vsaki čeljusti) sem tudi očistil in na novo namazal z mastjo, so pa že tudi sama po sebi lepo tekla.

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Čeprav je delo že končano, za naslednjič predlagam orodje (ki ni tako drago):
ORODJE
in menjavo gumic:
GUMICE

Sam sem nabavil enake artikle in nimam pripomb. Samo gumice so bile polovico cenejše, kot pri nas...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik GTI_Fan pravi:
Čeprav je delo že končano, za naslednjič predlagam orodje (ki ni tako drago):
ORODJE
in menjavo gumic:
GUMICE

Sam sem nabavil enake artikle in nimam pripomb. Samo gumice so bile polovico cenejše, kot pri nas...

Biggred je carska roba, jaz že kako leto od njih nabavljam. Na gumicah je isti proizvajalec kot na originalnih, cena pri Biggred pa 30% originala ...
zmaga.gif

http://www.biggred.co.uk/

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:

Inbus bom na vsak način kupil dober!
smile-1.gif

batek...ta glavni 'bat' ki pritiska na čeljust (špricnil sem v onega, kjer je bilo tesnilo/zaščita počeno...drugaga nisem šlatal).

Ona vodila (zgoraj in spodaj na vsaki čeljusti) sem tudi očistil in na novo namazal z mastjo, so pa že tudi sama po sebi lepo tekla.

A na tem ta glavnem batku mas gumico zanic?
Potem bos moral odzracit zavore ce bos menjal gumico.
smile-1.gif

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Pozdrav!
Malo off topic; vincent če boš še kaj delal okrog zadnjih zavor bi te prosil da pogledaš oznako zajle za ročno zavoro, mora biti napisano nekje na zadnjem delu preden gre zajla v kolo? Pisat mora nekaj v stilu: znak VW/audi xxxx XXX.609.721.xx, pa mesec/leto izdelave, pa še mogoče kaj.

Lepa hvala vnaprej!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Takole..tudi spredaj zamenjal ploščice (le slab ključ (inbus št. 7) sem imel).

Ni mi jasno kake ploščice mi je dal gor ob zadnji menjavi....diski so obrabljeni 2 mm ploščice pa verjetno niti toliko ne
crazy1.gif
(oboje menjano hkrati..pred kakim letom in pol).

BI se pa reklo da je spredaj menjat ploščice (in tudi diske) praktično enostavno (zavorni bat sem proinil nazaj s cvingo...čez bat daš kos lesa, in lepo privijačiš...gre super...če se bo kdo loteval, ki ima doma kaj tišlarskega orodja).

Zdaj upam da bo nekaj let z zavorami mir.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Ni mi jasno kake ploščice mi je dal gor ob zadnji menjavi....diski so obrabljeni 2 mm ploščice pa verjetno niti toliko ne
crazy1.gif
(oboje menjano hkrati..pred kakim letom in pol).....

si imel diske in ploscice iste znamke? si podrejal rob na disku?

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Ne, rob sem pustil (ne 'moti' novih ploščic).

Takrat mi je izjavil, da mi je dal gor Lucas...zdaj sumim da so bili zgolj diski Lucas, ploščice pa nek čuri muri (na ploščicah je oznaka v smislu TRW...predvidevam, da če bi bile Lucasov-e bi to na njih tudi pisalo (tako kot na Ate-ejvih).

Zdaj tudi površinana disku postaja bolj 'gladka' prej je bila kar zbrazdana.

(bom videl kako bo čez čas...le zdaj se praktično nič ne vozim, ker ga imam za transprotiranje otrok do vrtca (torej 3 km dnevno) pa bo trajalo, da se unesejo
smile-1.gif
)

Zadnjič si spraševal koliko je še 'mesa' ko zasveti lučka za ploščice...žička je vstavljena v 'meso' nekje na debelii 3-5 mm. Torej imaš zdaj po vsej verjetnosti nekje 3 - 4 mm debeline...čaz za zamenjat, ni pa še pretirane panike.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
LUCAS in TRW sta sedaj zdruzena.
Zbrazdani diski pa bodo cez nekaj 10T kilometrov popolnoma gladki.