asus memo pad hd 7

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Zgleda best buy za svoj denar (na nemškem amazonu 149€). Ve kdo, kdaj mislijo to začet prodajat pri nas? Končno nekaj s čimer bi za normalen denar nadomestil ostarelega taba.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
big bang ga ima za 179€.

drugače so novi modeli od samsunga na voljo vsi tabi 3.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Aha, torej bomo spet na amazonu kupovali, ker se naši prodajalci norčujejo.

Tab 3 pa sploh ne zgleda zanimiv v primerjavi z asusom, razen če bo po 100€ konkuriral kitajcem.

Sicer btw ne vem kje ti cene jemlješ, bigbang na netu nima niti asusa niti taba 3.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
zakaj bi se naši prodajalci norčevali, če so take uvozne cene? kje ti delaš, da se te izognemo in kupimo v tujini raje? glej ne gre.

v katalogu imajo asusa, taba sem od janus pdf dobil itd.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
zakaj bi se naši prodajalci norčevali, če so take uvozne cene? kje ti delaš, da se te izognemo in kupimo v tujini raje? glej ne gre.

v katalogu imajo asusa, taba sem od janus pdf dobil itd.

Lej ne verjamem, da so uvozne cene takšne, če sem po kratkem iskanju pri nas našel prodajalca, ki ga prodaja po 166. Mogoče ga uvaža na lastno pest ali pa ima samo maržo manjšo. Meni kot kupcu je vseeno. Amazon recimo ponuja zadevo ceneje in pri njih kupovat je udobno in varno in tudi v primeru okvare ni nobenih težav in pokrijejo tudi poštnino za pošiljanje nazaj. Pač tudi naše proizvajalce in uvoznike bo treba streznit, da živijo na odprtem evropskem trgu in če ne gre drugače zagotovit dobrih cen se bo pač treba povezovat s tujci. Sam žal pretežko zaslužim denar, da bi se šel dobrodelno ustanovo.

Kar se mene in mojega šihta tiče, se mirno izogneš naši ponudbi in greš v tujino. Bo zate dražje nekje med 5x in neskočno
priden.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
kar verjemi, da so. 179 je priporočena cena in kot take se trgovci v fizičnih trgovinah držimo, ker se jih morajo/moramo.
spletne so pač spletne.
amazon je ocean. povezovanje s tujci ni dovoljeno po uradnih poteh, ker principali ne dovolijo.

no kje delaš, da vidimo to tvojo 5x višjo ceno.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
pri taki politiki ne vaša na uvoznikova prihodnost ne bo svetla... kupci smo namreč čedalje bolj razgledani in se zavedamo, da v Evropi ni meja

delam pri enem izmed mobilnih operaterjev in če boš šel v tujino boš tukaj lepo plačeval roaming, torej najmanj 5x višjo ceno

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Sem dal povpraševanje po kakšni ceni ga dobimo od dobavitelja....na cene kok oni dobijo, pa ni vpliva.
Amazon naroči pri Asusu 100x več kot ena Avtera in zato dobi nižjo cene, pa še z max 5% maržo delajo.
Trgovci ne moremo. Brgo: znižajte si vi, mobilci marže, da bomo imeli kupci pravičnejše cene, si za?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ne ljubi se mi debatirat okrog marž, ker jih ne poznam, imamo pa po besedah sodelovke, ki vzdržuje finančno aplikacijo in bazo, tudi po nekaj 10x nižje od nekaterih znanih trgovcev.

Sicer pa trg je en sam, evropski, kaj kurca vas sploh briga lokalni dobavitelj? Pri 5% marži se vam bolj splača kupovat na drobno pri amazonu
tongue-1.gif
Razlika za asusa je namreč lepih 20% med amazonovo in "našo" ceno.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Ker se ne sme? Tako kot slo. dobavitelj za samsung itd telefone NE SME mimo uradnih kanalov?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Prosti pretok blaga, katerega cilj je zagotoviti trgovino v Evropski uniji, je eden izmed temeljev notranjega trga. Zagotovljen s Pogodbo o ustanovitvi Evropske skupnosti, nudi podjetjem ugodnosti, ki jih prinašajo večji trgi, evropskim državljanom pa večjo izbiro po nižjih cenah na odprtem in konkurenčnem območju. Prosti pretok pod istimi pogoji velja za vse blago v EU, vključno z blagom iz tretjih držav, z izjemo tistega, ki predstavlja tveganje za potrošnike, javno zdravje ali okolje. Prepoved ukrepov, ki omejujejo uvoz in izvoz med državami članicami, in načelo vzajemnega priznavanja zagotavljata skladnost pod nadzorom Komisije.

kazni za kršenje tega predpisa so gromozanske, ne se hecat, da se ne sme mimo "uradnih kanalov"

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Pa sami veste, ko nabavljate telefone od Janus Trade itd., misliš, da jih oni od nemškega trgovca? Jih morajo direkt pri Samsungu po višjih cenah za naš balkanski trg.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
njihova odločitev

če samsung od njih tako zahteva -> prijava evropski komisiji -> miljardna kazen

očitno vsi tiščimo glave v pesek v naši banana vukojebini in si mislimo, da tako to pač je in krog natega je sklenjen

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Pa na vseh področjih je tako človek. Še drugo dejstvo, noben trgovec nima kapitala, da bi nabavil robo na nemškem trgu, kjer smo premajhni za resne debate o cenah....potem je treba skrbet za prevod navodil, garancijo, slovenske tipkovnice, slovenske windowse itd + marketing itd......zato se 99% trgovcev odloči za domačega dobavitelja, ki vse to uredi, pač za višjo ceno......daje pa trgovcu tudi možnost buy back, kar nemški večji trgovec tega 100% ne bi. Aja pa še odlog plačila 60-75 dni....
Zato že enkrat nehajte o cenah, kako so/smo slovenski trgovci dragi/predragi. Žal smo, ste, majhnost trga naredi svoje.
SLO mobilni operaterji ste tudi vsi predragi, pa ni toliko stokanja. Pa milion zavajanja vsako leto, pa spreminjanje paketa 30€, pa kje si to videl......pa polni ste denarja, vsako leto milionski dobički itd.
In potem stokanje za 10-20€....FAK.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
lej jado... ne bom hud niti osebno prizadet, če si boš izbral tujega operaterja. to je tvoja povsem legitimna možnost. ravno tako je moja, da kupujem v tujini. konec koncev je meni vseeno za vaše probleme in ugodnosti pri zastopniku.

žal je tako začarani krog vedno bolj sklenjen in gremo čedalje bolj v maloro.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
poglej kdo je začel:

"Aha, torej bomo spet na amazonu kupovali, ker se naši prodajalci norčujejo. "

Jaz ne, ti si. V maloro gre zaradi nakupov v tujini. Gremo vsi v tujini nakupovati vse, pa na Zavod še recimo 100.000 folka
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
sem mislil, da sva razjasnila, da vaš poslovni model temelji na višjih cenah zaradi določenih ugodnosti, ki jih ponuja lokalni dobavitelj, ker drugače ne morete živet.

samo to je razlog, da gre vse v maloro, ker na koncu šteje samo cena. in višja cena je za mojo plačo norčevanje.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Samo ne potem odpirati teme, zakaj ne moreš svoje garancije tu uveljavljati.