To je pa pomojem bulšit. 200 miljard$ 50 x 20 metrov velika skala? Če bi bila iz zlata ali diamant, ne rečem.Citat:
Uporabnik titov pravi:
Kot zanimivost, obstajata že (vsaj) 2 podjetji, ki se v prihodnje nameravata ukvarjati z rudarjenjem takšnih večjih asteroidov. Za tega, ki zdaj leti mimo, ocenjujejo da ima za 200miljard USD rudnin v sebi. Po moje kar hudo preveč optimistično... Pa vendarle, prve dejanske operacije "vesoljskega rudarjenja" se naj bi začele nekje 2020.
http://news.yahoo.com/earth-buzzing-asteroid-worth-195-billion-space-miners-040837560.html
Verjetno ti malo mešaš tega iz Rusije in tega, ki zdej frči mimo. Jaz govorim o temu, ki leti.Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Ne vem, če so omenjali megatone. Mislim, da je Zwitter na mmc govoril o nekaj kilotonah. Nisem pa prepričan.
V glavnem, kamne leti naprej, pri nas se ga ni videlo zaradi oblakov, sem pa imel rešpetin pri roki za vsak slučaj - rad vidim kak tak vesoljski dogodek.
Sedajle se je malo razjasnilo in nad Orionovim pasom se vidi Mars.
Citat:
Medtem Sergej Smirnov iz observatorija Pulkovo opozarja, da obstaja zelo velika verjetnost, da bo v naslednjih nekaj urah v Zemljino atmosfero vstopil še en meteorit, poroča Russia Today.
Ruski je bil v kt ja. Ta včerej zvečer pa v Mt, če bi padel.Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
Te popravim z manjšo atomsko.....
pa tudi največja verjetnost, da bi padel v morje...
Saj jeCitat:
Uporabnik sanco pravi:
Na svetu je strokovnjak rekel, če je ta leteči kup kamenja ne vem koliko vreden, potem je šmarna gora tud
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Kaj pa vem tole je njegova teža: an estimated mass of 190,000 metric tons.
Sestavljen naj bi bil iz jekla, silicija in magnezija.
Kdo ima cenik na tono teh materijalov?
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ruski je bil v kt ja. Ta včerej zvečer pa v Mt, če bi padel.Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
Te popravim z manjšo atomsko.....
pa tudi največja verjetnost, da bi padel v morje...
Saj jeCitat:
Uporabnik sanco pravi:
Na svetu je strokovnjak rekel, če je ta leteči kup kamenja ne vem koliko vreden, potem je šmarna gora tud
Le nekaj je kot kaže tale strokovnjak pozabil omeniti. Pri pridobivanju so zelo važne koncentracije iskanega elementa.