Asteroid letel blizu zemlje, meteoriti že padajo

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Rusi zadeti od vodke in hladni ko špricer. Če bi bilo v ameriki in ne bi bilo pol ure OMG dretja na vseh posnetkih bi bilo 100% fejk!
grims-1.gif

Jebat! se derejo.
grin1.gif

Tule so sveži posnetki: http://gizmodo.com/5984476/meteorite-crashes-in-russia-panic-spreads/

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.782
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
kolikor razumem, je na poti mimo, in se proti večeru še pričakuje takih dogodkov ...
Narobe razumeš.
Tisto zvečer je popolnoma druga zadeva.

Beri tukaj:
klik

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.782
113
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Če je ta ki je zletel mimo predhodnik asteroida napovedanega za danes zvečer po 20 uri potem se nam ne obeta nič dobrega.
Ni

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.303
7.071
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
glede na to, kok pozorno cel svet spremlja meteorje k grejo mimo zemlje, bi zihr zagnali paniko, če bo jasno, da bo tud na zemljo kaj priletelo...
dokler mu USA vpletena je vse pod kontrolo. Pa četudi Luna pade na Zemljo. Ko bo prah zadel USA bo pa začetek konca.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Armageddon se bliža!

Pa ravno včeraj sem razmišljal kdaj se je nazadnje zgodila kaka večja naravna katastrofa, in sem se spomnil samo tsunamija na Japonskem in v Indoneziji.... here we go again. Pokorite se svojemu bogu!

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
RT is now reporting, citing unconfirmed military sources, that the meteorite was intercepted by Russian air defense forces, who reportedly used a missile to destroy it while it was still 20 km in the air.

Vir

Zgleda je Putin dal ukaz, da se obelodani, da so ga Rusi sami sestrelili
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.684
236
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
khmbullshitkhm ...
evil.gif

jaz sem mnenja, da so ti delci, ki so zašli na zemljo, delci tega velikega asteroida, ki bo letel tako blizu Zemlje. to bi bilo čisto možno. oz. ne, da so delci njega, lahko da recimo privlači manjše skale, ki jih potem Zemljina gravitacija zvleče proti sebi.

zna kdo zračunat, kam bi, ob rotaciji, ki jo zemljo ima, ti delci, ki so še pričakovani, lahko padli? glede na površino vode imam občutek, da je precej večja možnost, da pade v vodo oz. ocean, kot da še enkrat pade na poseljeno območje ...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.782
113
Citat:

jaz sem mnenja, da so ti delci, ki so zašli na zemljo, delci tega velikega asteroida, ki bo letel tako blizu Zemlje. to bi bilo čisto možno. oz. ne, da so delci njega, lahko da recimo privlači manjše skale, ki jih potem Zemljina gravitacija zvleče proti sebi.
.
Znova...
NI!
beri
In tisti mali kamen, ki bo šel zvečer mimo nima niti najmanjših šans, da karkoli privlači na tako razdaljo

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.684
236
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
vse kar on pravi, je:

So again, I think this is unrelated to 2012 DA14.

First of all, I do not think this is related in any way to the asteroid 2102 DA14! For one thing, this occurred about 16 hours before DA14 passes. At 8 kilometers per second that’s nearly half a million kilometers away from DA14. That puts it on a totally different orbit.

This is almost certainly unrelated to the asteroid 2012 DA14 that will pass on Friday. See below for details.

I think ... almost ... dokler en astrofizik, skratka znanstvenik v tej smeri ne reče - IT IS NOT related, ne pa almost, I think, could be ... pa obstaja možnost ...

seveda dopuščam možnost, ampak kot tale tip piše, lahko tudi sam rečem:

Mislim, da bi se lahko pred časom od glavnega asteroida odcepilo nekaj manjših kamnov, kar niti ne bi bilo presenetljivo ob tem, da dvakrat na leto leti mimo Zemlje. Gravitacija le-te bi recimo lahko povzročila cepitve in danes so to lahko bile posledice tega. Ampak to so zgolj moje špekulacije.

grin1.gif

razumeš?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.782
113
Citat:
vse kar on pravi, je:

So again, I think this is unrelated to 2012 DA14.

First of all, I do not think this is related in any way to the asteroid 2102 DA14! For one thing, this occurred about 16 hours before DA14 passes. At 8 kilometers per second that’s nearly half a million kilometers away from DA14. That puts it on a totally different orbit.

This is almost certainly unrelated to the asteroid 2012 DA14 that will pass on Friday. See below for details.

I think ... almost ... dokler en astrofizik, skratka znanstvenik v tej smeri ne reče - IT IS NOT related, ne pa almost, I think, could be ... pa obstaja možnost ...
No saj on je astrofizik
grims-1.gif

Pa tole si še pozabil prilimat:
Citat:
For another, from the lighting, time of day, and videos showing the rising Sun, it looks like this was moving mostly east-to-west. I may be off, but that’s how it looks. DA14 is approaching Earth from the south, so any fragment of that rock would also appear to move south-to-north.