Asistenca Adriatic Slovenica

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Pazi ker osnova je res osnova, Vleka je krita enkrat na leto mak do 100km, torej kosristiš 5km in je to to. Če imaš sllučajno prikolico zahaklano se lahko sam z njo ukvarjaš. Ostalih storitev ti ne nudijo.
Za fizične osebe, ki se gibljejo SLO, HR, A je Maxi AvtoAsistenca že uporabna, priporočam pa Maxi Plus ampak tam je pa že cena. Če maš SPAR kartico mislim da majo akcijo za Maxi Asisteno -90%.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
AS oziroma Coris Asistenco sem koristil 3x, prvič zadnjič in nikoli več.

V Nedeljo zvečer je crknil avto na Srbsko Hrvaški menji, in asistenca je poslala vleko iz Celja. Ja iz Celja ! skoraj 6 ur smo čakali vleko ki je prisla okoli 1h zjutraj, potem smo se pa z vidno utrujenim šoferjem peljali v Ljubljano in prisli tja skoraj da ne direktno na šiht.

Na predlog da pošljejo lokalno vleko, se niso strinjali ker imajo pogodbo z slovensko in pika. Da bi oni pomislili da bo stranki v Nedeljo zvečer veliko lažje ce jo pobere hrvaška vleka in odpelje v SLO....ah....to jim ne igra vloge.

Edina dobra asistenca je Triglavova po dosedanjih izkušnjah.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

V Nedeljo zvečer je crknil avto na Srbsko Hrvaški menji, in asistenca je poslala vleko iz Celja. Ja iz Celja ! skoraj 6 ur smo čakali vleko ki je prisla okoli 1h zjutraj, potem smo se pa z vidno utrujenim šoferjem peljali v Ljubljano in prisli tja skoraj da ne direktno na šiht.

Na predlog da pošljejo lokalno vleko, se niso strinjali ker imajo pogodbo z slovensko in pika. Da bi oni pomislili da bo stranki v Nedeljo zvečer veliko lažje ce jo pobere hrvaška vleka in odpelje v SLO....ah....to jim ne igra vloge.

Kaj pa je bilo narobe pri asistencah Generalija, ZM, Grawe, Tilie, Wienerstatdische-a?

Za AS si lepo opisal in se strinjam, da to ni nikakršen način in gre za konkreten fail asistenčne družbe in ne gre za klasičen fail, ko si stranka zaradi cene izbere najugodnejšo asistenco (običajno s seveda praktično nič kritja), nato pa je spet zavarovalnica kriva, ko kaj ne gre tako, kot si ta stranka potem zamisli. Kaj je bil torej problem pri ostalih? Pa upam, da se ne opiraš na izkušnje izpred 5+let, saj so zavarovalnice v zadnjih par letih konkretno napredovale pri kritjih asistence, kar me zelo veseli.

Osebno pa imam izkušnje z asistencami ZM, Tilie in Generalija in kar sem imel jaz opravka z njimi lahko rečem, da so se izkazali povsem korektno
zmaga.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Kaj pa je bilo narobe pri asistencah Generalija, ZM, Grawe, Tilie, Wienerstatdische-a?

Za AS si lepo opisal in se strinjam, da to ni nikakršen način in gre za konkreten fail asistenčne družbe in ne gre za klasičen fail, ko si stranka zaradi cene izbere najugodnejšo asistenco (običajno s seveda praktično nič kritja), nato pa je spet zavarovalnica kriva, ko kaj ne gre tako, kot si ta stranka potem zamisli. Kaj je bil torej problem pri ostalih? Pa upam, da se ne opiraš na izkušnje izpred 5+let, saj so zavarovalnice v zadnjih par letih konkretno napredovale pri kritjih asistence, kar me zelo veseli.

Osebno pa imam izkušnje z asistencami ZM, Tilie in Generalija in kar sem imel jaz opravka z njimi lahko rečem, da so se izkazali povsem korektno
zmaga.gif

Veš kaj me najbolj jezi? Da sem jim dal pred sklenitvijo pogodbe, vsaj 2 hipotetična primera in na vse so odgovorili super kako bi se to rešilo, a kaj mi to pomaga sedaj (oz mi je pomagalo), ko pa nas je 5 komadov, več kot utrujenih, 5-6 ur sedelo na hrvaški INI in razmisljalo da čez 12 zur bomo pa že doma
bonk.gif

Glede ostalih, trenutno nimam toliko časa da bom vse napisal, lahko pa sam dopišeš naslednje odgovore kaj bi se zgodilo ob dani situaciji

Primer 1
- Počena pnevmatika 19" , ni runflat , v avtu ni rezervnega kolesa
- PRIPADA VLEKA DO SERVISA PO ŽELJI ALI DOMOV? Ali je kakšna omejitev km/zneska?
- PRIPADA NADOMESTNO VOZILO? Če ja, pod kakšnimi pogoji, za koliko časa?

Primer 2
Avto ima okvaro, npr menjalnik ropota, motor ne vžge itd...
- PRIPADA VLEKA DO SERVISA PO ŽELJI ALI DOMOV? Ali je kakšna omejitev km/zneska?
- PRIPADA NADOMESTNO VOZILO? Če ja, pod kakšnimi pogoji, za koliko časa?

Koliko asistenčnih primerov letno je dovoljeno?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Odgovori se razlikujejo od ene do druge asistence že pri posamezni zavarovalnici, z dobro izbranimi kritji tvoje navedene hipotetične težave 100% nebi predstavljale problema pri ZM in Tiliji (to lahko povem iz glave, ker toliko pa le poznam kritja), da bom pa zdaj šel vse od prve do zadnje gledat ter pisat kaj bi se dogajalo pri vsaki posebej se mi pa ne da oz. ne vidim potrebe po reklamiranju asistenčnih družb (ala AXA). Upam, da me razumeš
smile-1.gif

Me je pa zanimalo ali imaš dejansko izkušnje prav z vsemi, da lahko tako trdiš, da je po tvojih izkušnjah dober samo in izključno Triglav ali je bil pač Triglav ok, ker ga imaš že od nekdaj in si tako lahko večkrat preizkusil njihove storitve, nato pa si imel eno res slabo izkušnjo z AS asistenco.
To j' to
pozdrav.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Enkrat in edinkrat sem klical asistenco, ker doma na parkingu nisem mogel odršavfat prazne gume, pa da se hebeš. Na novem avtu starem en mesec je bil šrauf zategnjen u 3 PM. S tistim malim ključem ni šlo. Kličem asistenco, če dobrih 5 minut je bila na kraju. No pa še kolega je bil, ki ima avtovleko in pogodbo za asistenco. Tavelik ključ, odšravfal kolo, pa še pomagal mi ga je zamenjati. Vglavnem, hitro in odzivno. če bo kjerkoli v evropi tako, lahko rečem samo , sedite 5. Bla je pa AXA ali nekaj takega od ZM, paket z vsemi kritji PREMIUM al kaj je že.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
ksz...

Sam sem že nekajkrat "sprobal" asistence, osebno Triglav, Tilia(AXA) in ZM(AXA) in pri nobeni ni bilo nobene težave, prišli ponavadi v 15 - 20 minutah in odpeljali na servis katerega sem jaz izbral... Tudi moje stranke, do sedaj niso imele težav, pravzaprav so bile zelo zadovoljne, s komplet storitvami...
1. stranki so v Zadru vlomili v apartma, ukradli tudi avtomobilske ključe, asistenca je poslala taxi vozilo iz LJ v Zadar z rezervnimi ključi,
v roku ene ure od prijave, je taxi štartal proti Zadru
2. stranki je v Poreču, ko je se je vračal iz morja crknila jermenica na BMWju, povedal je da ima polen avto prtljage in potnikov, poslali so vlečno službo, potniški kombi s prikolico za osebno vozilo in vse skupaj odpeljali v Ljubljano, od prijave do prihoda je tudi trajalo cca pol ure...
3. stranka je imela prometno nesrečo v BiH, vozilo je bilo nevozno, uredili "nujno" vrnitev v domovino, naložili avto in odpeljali v SLO
4. natočil napačno gorivo, iz Kamnika (domači kraj) so me BP odpeljali do servisa v LJ...

Imel sem pa par let nazaj pritožbo ene stranke, avto je odpovedal nekje pri Sežani, stranka - hči je imela stalni naslov v Piranu, oče ki
ureja vse v vezi popravila in vzdrževanja za hčerin avto, pa v LJ... Takrat je asistenca dala opcijo ali domači naslov ali pooblaščeni servis, kar pa stranki ni odgovarjalo...

Skratka, zaradi takih primerov, ker je v SLO veliko folka prijavljeno drugje kot pa živijo (predvsem velja za Ljubljano) so lani pri ZM (AXA) v asistenco vključili še tako imenovani "Jocker" ki nudi sledeče; vleka kamorkoli v SLO in sicer velja to 2x v SLO in 1x iz tujine,
ter ne vpliva na to kolikokrat rabiš "klasično" vleko (servis ali dom)...
Torej, kar se kritij tiče je to trenutno najboljša asistenca v SLO kar se tiče prilagodljivosti itd...
ZM AXA Plus 22€ in Premium 38€, do starosti vozila 20 let!

edino Comfort od Triglava je boljši pri nadometnem vozilu, vendar je 1x dražja in se lahko sklene samo s polnim kaskom..