Arduino starter kit - kej v evropi kupiti?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
626
113
Citat:
Uporabnik giraffe pravi:
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Špica.
zmaga.gif

Sem moral preiti na native kodo. nodemcu zablokira (zombie mode) vsake toliko, ko pride iz deep sleepa, v nativ kodi dela bp.

Torej nodeMCU deepsleep ni zanesljiv.

lp, Ales
Pod native kodo misliš originalen firware tako, da zdaj uporabljaš AT komande?

Jaz se pa zadnje čase trudim narediti websockets server za nodeMCU, ker avtorji tega firmwarea nimajo interesa za to...
Če mi rata, boš lahko videl realtime live podatke (npr od senzorjev), če boš v browserju odprl IP od esp-a.
Rad bi namreč naredil external serial port monitor.
Npr.
Esp+arduino bi bil zaključen modul, ki bi ga lahko priklopil na serial port routerja ali pa npr raspberrija in potem bi v browserju na telefonu odpr IP od espa in bi v realnem času videl podatke, ki prihajajo po serial portu.
wink-1.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Jaz se pa zadnje čase trudim narediti websockets server za nodeMCU

Zakaj pa ne narediš kat HTTP Long Pooling? Verjetno precej lažje za implementiranje kot websockets.

giraffe

Pripravnik
16. nov 2010
51
0
6
Citat:
Citat:
Uporabnik giraffe pravi:
Citat:
Špica.
zmaga.gif

Sem moral preiti na native kodo. nodemcu zablokira (zombie mode) vsake toliko, ko pride iz deep sleepa, v nativ kodi dela bp.

lp, Ales

Jaz se pa zadnje čase trudim narediti websockets server za nodeMCU, ker avtorji tega firmwarea nimajo interesa za to...
Če mi rata, boš lahko videl realtime live podatke (npr od senzorjev), če boš v browserju odprl IP od esp-a.
Npr.
Esp+arduino bi bil zaključen modul, ki bi ga lahko priklopil na serial port routerja ali pa npr raspberrija in potem bi v browserju na telefonu odpr IP od espa in bi v realnem času videl podatke, ki prihajajo po serial portu.
wink-1.gif

Ne mislim custom firmware, ki izvedo tocno to kar zelim.

Lp, Ales

giraffe

Pripravnik
16. nov 2010
51
0
6
Citat:
Citat:
Uporabnik giraffe pravi:
Citat:
Špica.
zmaga.gif

lp, Ales

Npr.
wink-1.gif

A nima esp ze moznosti, da je web server? Ce potem prikljucis senzoorje gor, lahko vrnes na request kar hoces. (mogoce nisem razumel)

Lp,m Ales

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
On bi imel push. Se pravi da odpreš stran in vidiš podatke v realnem času od serverja. Nekaj takega kot bi gledal konzolo od serijskega porta. Lahko se pa potem naredi, da se ti izrisuje graf v realnem času.

giraffe

Pripravnik
16. nov 2010
51
0
6
Citat:
Uporabnik dune pravi:
On bi imel push. Se pravi da odpreš stran in vidiš podatke v realnem času od serverja. Nekaj takega kot bi gledal konzolo od serijskega porta. Lahko se pa potem naredi, da se ti izrisuje graf v realnem času.

Aha, zdaj ap razumem.

Lp, ALes

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
626
113
Citat:
Uporabnik giraffe pravi:

Lp, Ales

Daj prosim v parih stavkih opiši kateri firware in kateri software uporabljaš in kaj ti je že uspelo narest s tem "native" načinom.
Me telo zanima, ampak zdjale res nebi cel net obrnil okoli, da najdem info.

giraffe

Pripravnik
16. nov 2010
51
0
6
Citat:
Citat:
Uporabnik giraffe pravi:

Lp, Ales

Daj prosim v parih stavkih opiši kateri firware in kateri software uporabljaš in kaj ti je že uspelo narest s tem "native" načinom.
Me telo zanima, ampak zdjale res nebi cel net obrnil okoli, da najdem info.

Narejen imam toolchain za sdk. uporabljam 0.9.5 sdk. Firmware je tisto kar skompailiram. Ni AT, nodeMCU ali kaj podobnega.

Native pomeni, da se program se napise v C in se prevede. to se potem izvede. Narejeno imam trenutno inicilizacija, branje i2c in potem posiljanje na net, potem pa deepsleep. i2c je narejeno softwarsko. Pa se en timer 15s za ziher, ce se ne uspe prijavit na wifi potem ko se zbudi. gre spet v deepsleep.

lp, Ales

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
626
113
Tole je pa bil izziv...
grin1.gif

3,2" touchscreen:
2211985-dela.jpg

Priponke

• 2211985-dela.jpg
    2211985-dela.jpg
    185,9 KB · Ogledi: 400

böc

Majstr
1. avg 2007
2.373
439
83
1) kateri ESP- je najbolje uporabit za Arduino? Kaksen je doseg? Nekaj sem gledal ESP-12, ki pa ima anteno kar na vezju. A je to dovolj za par 10m po bajti?

2) Kaksen zice uporabljas za prototipanje? A si nabavil kaksen komplet? Ker rabis razlicne dolzine, pa se FF, MM in pa FM ....

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
626
113
Po moje je najboljše da uporabiš ESP-7 ali ESP-12. ESP-7 ima boljšo (keramično) anteno.
Za po bajti bosta oba modela več kot dovolj. Testi na prostem so pokazali, da je doseg čez 300m...

Kar se MM žic tiče lahko žrtvuješ kak UTP kabel, ki ima trde žice.
Pa si narediš žice različnih dolžin npr: 5cm, 10cm, 15cm...

Potem nabaviš še tele FF:
http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170821119805

in pa par takih letvic, ki jih razkosaš, da lahko FF žice spremeniš v FM:
http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180974247480
(tole zlahkoto dobiš tudi v naših štacunah npr: http://goo.gl/0RuuJV )

Za igračkanje je zelo uporaben tudi takle komplet: http://goo.gl/KqCigj
Tisti napajalni modul vštekaš v testno ploščico in imaš 3.3V in 5V vedno pri roki, ko kaj ustvarjaš.

Če pa že imaš testno ploščico pa lahko nabaviš samo napajalni modul za 1$: http://goo.gl/hVw4pV

semnov

Pripravnik
19. feb 2009
192
17
18
Citat:
Uporabnik Hijacker pravi:
Sam sem kupil ta komplet preko aliexpressa. Dobil prejšnji teden. Je klon ampak vse deluje tako kot z originalom. Zraven je precej dodatnih elementov. Imam sestavljene skoraj vse na enem vezju in spremljam preko LCD ekrana. Če koga zanima lahko poslikam in objavim mojo kodo. Komplet je idealen za začetnike. Dobil v dobrih treh tednih in ni bilo treba plačati carine, čeprav je znesek na 22 €.

Ta teden sem sicer na dopustu. Lahko pa ko pridem spet nazaj domov.

To bi bilo res prijazno.
Sam poizkušam z arduinotom mega. Enostavne primerčke znam narediti, Kaj več pa ne. Bi bil zelo hvaležen, če kdo kaj več napiše o tem.

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Preko spleta gre res najhitreje. Vse najdeš. Copy paste in deluje. Največji problem je velikost spomina. 32kb je žal premalo za Ethernet shield + LCD + vsi senzorji.

Bom objavil kodo, ko pridem do PC-ja.