Arduino starter kit - kej v evropi kupiti?

I

Izbrisan uporabnik 474

Res je, razumel sem da se mu da bandwith shekat na 100MHz... Z apaid stuff nisem poštudiral.
Mea Culpa ;-)

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Glavna prednost je seveda poraba. Mene sicer zanimajo bolj projekti za smart home. Da krmiliš z mobilne naprave preko ethernet/wifi/bt. Tu mini odpade. Uno z ethernet/wifi shieldom pa te pride isto, če ne dražje kot rPi.
Arduino pro mini + ESP8266 = 5$
Pa se lahko vsak tak node konekta na domači wifi.

Če boš pa uporabil RPI, bo pa on verjtno kot centrala, še vedno boš pa rabil N nodov, ki se bodo morali nekako povezati z RPi razen če boš vlekel kable po celi bajti?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Imam jih doma enih 20 kom.
grin1.gif

Zadeva je res dobra. Glavni plus je da si zapomni zadnji Wifi na kterega je bil prikloljen tudi če mu vzameš štrom.
Tako da ni treba iti vsakič čez proceduro pošiljanja usr in pass na wifi...
Ima pa eno precejšno slabost.
Povprečna poraba je namreč okoli 150mA kar je precej (se ga pa da spraviti v sleep mode ampak tega še nisem probal).
Pa ne moreš ga priklopiti direkt na 5V arduino zato jaz uporalbjam ali 3.3V arduinote ali pa CD4050 buffer med TX in RX...

pipo

Majstr
19. mar 2008
943
455
63
Zanimiva zadeva.
Sem na hitro preletel kodo (za pic, ni še neke podpore), zgleda razumljivo, nisem pa našel, na kateri port na ciljni strani piše (nikjer za nastavit...)... ima po defaultu določeno ?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Za Arduinota programiraš native ali tudi kak JavaScript preko NodeJS? Če se bom slučajno kaj igral v tej smeri, se bolj nagibam za uporabo NodeJS. So kakšne omejitve/slabosti v primerjavi z native programiranjem v C/C++?

nick

Pripravnik
3. sep 2007
131
0
16
Jaz se tega lotevam, ESP HW že imam, časa še ne. Kodo bi pa napisal rad kar direktno za ESP, brez Arduino.

Rad bi najprej naredil "remote wifi node" za potrebe krmiljenja rolet (krmilil 2 releja + imel 2 vhoda za tipki gor/dol + mogoče čitanje enega 1Wire temp senzorja).

potem pa naprej.

Kar me tre je, kako enostavno narediti prvo prijavo ESP na nek WIFI brez da ga sprogramiraš z AT komandami ampak to narediš elegantno skozi kaksno aplikacijo.

Sem kupil tudi eno Wifi vtičnico (http://www.ebay.com/itm/151515813328?_trksid=p2060778.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT) in jo povezal v moj home automation sistem (www.loxone.com).
Nekaj podobnega samo z 2xI/2xO bi rad naredil z ESP.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Citat:
Uporabnik pipo pravi:
Zanimiva zadeva.
Sem na hitro preletel kodo (za pic, ni še neke podpore), zgleda razumljivo, nisem pa našel, na kateri port na ciljni strani piše (nikjer za nastavit...)... ima po defaultu določeno ?
Port določiš v kodi. Tole je npr koda, ki pošilja podatke na thingspeak (na port 80):
Koda:
String cmd = "AT+CIPSTART=\"TCP\",\"184.106.153.149\",80";
    Serial.println(cmd);
    delay(2000);
    if(Serial.find("Error")){
      return;
    }
    cmd = "GET /update?key=XXXXXXXXXXXXXXXXX&field1="+String(ratio)+"&field2="+String(concentration)+"\r\n";
    Serial.print("AT+CIPSEND=");
    Serial.println(cmd.length());
    if(Serial.find(">")){
      Serial.print(cmd);
    }else{
      Serial.println("AT+CIPCLOSE");
    }

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Za Arduinota programiraš native ali tudi kak JavaScript preko NodeJS? Če se bom slučajno kaj igral v tej smeri, se bolj nagibam za uporabo NodeJS. So kakšne omejitve/slabosti v primerjavi z native programiranjem v C/C++?
Imaš dve opciji:

Node.js za arduno:
https://github.com/rwaldron/johnny-five

Node.js direkt za ESP8266 (sploh ne rabiš arduinota ker že ta modul ima microprocesor s precej IO):
http://nodemcu.com/index_en.html
https://hackaday.io/project/3465-playing-with-esp8266

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Pa se splača programirat v JavaScriptu ali ni "računice" ? Bojda je bolj optimalno glede performance, ker delaš I/O asinhrono, koliko pa je v praksi boljše pa ne bi vedel.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Pol pa napiši ti true multi-client REST server v C/C++ na arduinotu. V JavaScript je to dokaj enostavno
wink-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Težko sodim če ok dela z node.js ker še nisem testiral tega. Mi je navadna koda čisto ok.

Najbolj obetaven se mi NodeMcu, ko pišeš kodo direkt za ESP...

böc

Majstr
1. avg 2007
2.390
451
83
Kako oz. s cim napajate te arduinote v koncnih izdelkih? Baterije/akumulatorji? Stiklani napajalniki (modul)?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Jaz se stem ukvarjam samo za hobi. Večinoma uporabim 5V napajalnik...

giraffe

Pripravnik
16. nov 2010
51
0
6
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Imam jih doma enih 20 kom.
grin1.gif

Zadeva je res dobra. Glavni plus je da si zapomni zadnji Wifi na kterega je bil prikloljen tudi če mu vzameš štrom.
Tako da ni treba iti vsakič čez proceduro pošiljanja usr in pass na wifi...
Ima pa eno precejšno slabost.
Povprečna poraba je namreč okoli 150mA kar je precej (se ga pa da spraviti v sleep mode ampak tega še nisem probal).
Pa ne moreš ga priklopiti direkt na 5V arduino zato jaz uporalbjam ali 3.3V arduinote ali pa CD4050 buffer med TX in RX...

V sleep modu je meni uspelo spraviti ESP na 15uA + 328p na 6uA skupaj 21ua.

Menda gre se nizje ampak jaz nisem ugotovil kako. 328p gre na 0.6uA ampak ga potem ne morem zbuditi brez interupta

Lp, Ales

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
A bi bil tako prijazen pa povedal kako imaš zvezano in kaka je koda?
wink-1.gif

Ugibam da imaš GPIO16 povezan na reset? Firmware imaš NodeMcu ali navadnega z AT komandami?

Tnx.

giraffe

Pripravnik
16. nov 2010
51
0
6
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
A bi bil tako prijazen pa povedal kako imaš zvezano in kaka je koda?
wink-1.gif

Ugibam da imaš GPIO16 povezan na reset? Firmware imaš NodeMcu ali navadnega z AT komandami?

Tnx.

Uporabljam ESP-01, tako da za enkrat te fore z GPIO16 in reset še nisem sprobal. Uporabljam AT firmware.

Na 15uA sem prišel tako, da sem odstranil obe diodi (rdečo in modro) potem pa dam CH_PD na low.

Probal sem tudi z custom firmwareom (imam narejen chaintool na linuxu) ampak ga nisem mogel zbutiti. Bom probal še GPIO16 in reset.

Tako da zaenkrat uporabljam 328p in esp-01

lp, Aleš