AR 4.20 ( brez ) JCV

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Tudi CroGuide je bil OK, ko CN še ni pokrival ex. yuge. Na Starem GPS V. mi še vedno lepo teče poleg BlueCharta.
Za picikl in na barko je še čist OK.
smile-1.gif

Od kar pa ima CN JCV tudi po CRO, pa na AR sploh ne pomislim več...

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
AR je postala neuporabna zaradi svoje kategorizacije cest
Mene je tudi ze parkrat poslala na neasfaltirane ceste... zadnje case uporabljam samo CN

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Pozdravljeni

Kako pa je primerjava CN in AR v Srbiji, Makedoniji, Črni Gori, Albaniji? Kateri je boljši?

I

Izbrisan uporabnik #488

CN je v Bosni boljši, v Albaniji ponekod že boljši od AR, drugje tu nekje, Makedonija in Črna Gora je AR še malo "boljši" pa ne toliko cestna mreža, ampak POI.

So pa to že nianse, CN je z vsako karto boljši in popravljen, AR pa precej stagnira, neažurno.

Še en zemljevid nazaja CN sploh ni imel Albanije, sedaj je že zelo solidna.

I

Izbrisan uporabnik #488

Mislim, da.

Dajem ti primer Makedonije.

AR

CN

Podrobnost cestne mreže je kar očitna a ne

Za rezervo pa lahko imaš poleg tudi AR, saj to ne jemlje prostora.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Ti se kar delaj norca
redface-1.gif

Ti je pa to, ko sem mislil da google zemljevid prikaže tako kot mora, nato pa s tvojo pomočjo ugotovim, da goole prikaže pol poti, MS pa celo tako kot mora.

Kako pol? Meni GE pokaze 14 dnevni trip v celoti. Vseh 5000km.

LP

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Kaj pa tale resitev ki mi jo je podal Snecer ze dolgo nazaj...

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
There is a workaround to avoid having your placemarks/lines broken up into multiple pages if you have a lot of them. This workaround also gets around long tracks being broken up into multiple lines. You can display a KML file using Google Maps by entering the http address of the KML file in the search box of Google Maps. When a KML file is displayed this way there is apparently no limit on the number of items that can be displayed (or at least the limit is higher). Also, when you display a KML on Google Maps using this method your long tracks/lines will not be broken up into separate lines.

If you don't want to upload a KML file to a web server to display it you can also display all the items of a Google "My Maps" map that has too many items to fit on one page using this trick. Just right click on the View in Google Earth link in My Maps to get the http address of the KML file, and then enter that in the search field in regular Google Maps. I have seen forum postings that some people have had problems with this, so posting a KML file to a web server may be the most reliable approach.

I decided to go with uploading my KML file to a web server and then searching for its URL in Google Maps. Once I that I faced the choice of whether to continue to use Google My Maps to edit my KML and then export the KML file, or to use Google Earth to edit the KML. Although both Google Earth and Google My Maps are awkward to work with if you have a lot items, I decided to go with Google Earth.

The problem with using Google Maps to render a KML file is that you don't get distance measurements on the length of lines. I decided to work around that by uploading my KML to Google My Maps and then clicking on tracks/lines there to find out the distance. There is also this hand web site that will tell you the length of a Google Earth track/line: http://www.emaltd.net/google/gec/utilities/index.asp?l=en

Ti pol dela? Meni je delalo.

LP

I

Izbrisan uporabnik #488

O tem sva se že menila, če se ne motim in ni delalo.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Poslal sem datoteko Snecerju in Krimcu in je v MS odprlo iz prve tako kot mora in potem se z google maps nisem več ukvarjal.
Nisem imel naloženega MS zato sem hotel ruto pogledat preko GM, nato sem naložil MS.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
tudi sam sem bil pristas CN pa me je danes močno razočaral in izkazala se je AR,
iz mb sem moral priti v cerknico na vojkovo ulico, cn mi je vojkovo ulico prikazal le v idriji, ok se pripeljem na cilj kot kaze cn vendar je to bilo dejansko 20km pred ciljem torej napačno,
zaženem AR in vnesem cerknica/vojkova ulica in mi pokaže cilj šele čez 20km kar pa je tudi bilo pravilno,
še dobro da sem imel naloženo AR, nevem pa kako da so to ulico lahko izpustili v CN-ju,
res pa je da me je AR kar 3 želela usmeriti levo v potok,zavijte levo,ja kam če ni ceste,ni mi jasno kako so to vrisali v karto,
lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Meni AR ne najde nobene Vojkove ulice v Cerknici, ne Vojkove ceste.

Si lahko bolj natančen?

aja, že vidim
evil.gif

p.s.
Obstaja pa v kraju CERKNO, kar pa seveda ni isto kot Cerknica.

AR najde tam Vojkovo ulico

CN pa Sedejev trg

Očitno napaka v CN, razen če ni več Vojkove ulice
smile-1.gif

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Kot je že Snecer napisal je v AR4.1 postavljena VOJKOVA Ulica v kraju Cerkno pravilno .
V CN je napačno zapisana lokacija Sedejevega trga ki je na drugi lokaciji - sicer nedaleč stran od VOJKOVE ulice .

Ko sem tudi sam iskal v Cerknici VOJKOVO ulico je ni našlo ne v eni karti ne v drugi CN - AR .

Si pa očitno @DEJVI tudi ti nekaj narobe zapisal ali v iskalnik navigacije ali pa tukaj v tekstu posta. Cerknica in Cerkno sta namreč narazen mislim da kar čez 50 kilometrov cestne razdalje. Kot si ti napisal 20 kilometrov je pa možno samo če si izbral Idrijo kjer je namreč tudi Vojkova ulica in ravno 20 kilometrov oddaljena od Cerkno .

LP

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
mislil sem na cerkno in ne na cerknico,mene je cn pripeljal na vojkovo ulico v idriji, nato sem preklopil na AR in mi je našlo vojkovo ulico 2 v cerkno,(peljati sem se moral še 20km naprej) tako da ima cn napako, zgleda da bo treba AR tudi imeti na nuviju

hvala obema