AR 2,20 skupaj z AT2,11

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Evo sem zopet na začetku. Komaj sem uredil AR2.10 z AT, je zunaj nova karta in iste težave. Ali Kamacova 3a ustreza tudi za novo AR 2.20 ali bodo potrebni popravki. Če sedaj zamenjam Kamacovo TYP datoteko z uradno mi napiše napako, kot je razvidno na sliki. Imam pa Garmina 760.

lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Zadeva deluje pri meni normalno.
Tudi v Mapsourcu.

139.png
146.png

slika je iz Oregona, ker na avtomobilskih navigacijah ne uporabljam kombinacije ar+at.

I

Izbrisan uporabnik #488

Za hec sem naložil in vklopil na modelu 765
AR 2.20 kamac
AT 2.11 kamac
3D Buildings (CN 2009nt)

V tej kombinaciji AT ne deluje, mora biti AR izklopljena, da prikaže stavbe.

50.png
78.png
127.png

Tudi z izvrinimi typdatotekami AR pohodi AT na modelu 765.
180.png
233.png

Skratka na modelu 765 trenutno obe karti v nobenem načinu ne delujeta (vsaj pri meni).

MayheM

Pripravnik
9. nov 2008
151
0
16
Sam neki kako nastaviš da ti v 3D pogledu ko voziš kaže poi točke? ker men jih kaže samo če gledam iz ptičje perspektive?
smile-1.gif

MayheM

Pripravnik
9. nov 2008
151
0
16
255W glede 3D pogleda ne mislim 3D stavb! Samo da kaže poi točke ko voziš

zoko

Zelenc'
6. dec 2008
6
0
1
Tudi z novo AR 2.20 pri meni deluje preverjeno,imam pa Garmin mobile XT.
aplauz.gif

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16

Drugače je pa obljubljeno da bodo te težave odpravljene v novi verziji AdriaTopo.

spidercek
AR 2,10 skupaj z AT2,11 [Re: spidercek]
#378019 - 01.07.2008 09:41

Uredi sporočilo Dodaj nagrado Uredi sporočilo Uredi Odgovori na to sporočilo Odgovori Odgovori na to sporočilo S citatom Hitri odgovor Hitri odgovor

Navigo o0dgovarja takole.

Provjerio sam razne kombinacije karata i vidim da softver pokazuje one površinske objekte koji se nalaze na novijoj karti (po datumu izlaska).
U ovome slučaju je to AdriaRoute 2.10 i s nje uzima površinske objekte. zato se na primjer u Ljubljani ne vide zgrade, a u Zagrebu vide (U AR2.10 u Zagrebu postoje zgrade, a u Ljubljani ne postoje).
Ako se uzme kombinacija karata AdriaRoute 2.00 i AdriaTopo 2.11, onda če se zgrade vidjeti (možeš vidjeti da je boja zgrada i u Ljubljani i u Zagrebu ista - smedja).
Istu stvar sam provjerio i s kartama AR2.00 i AT 2.00. Ovdje se pokazuju zgrade s AR2.00 koja je novija karta (u Ljubljani se ne vide).

Korisnici koji žele vidjeti obje karte istovremeno (zgrade) trebaju koristiti kombinaciju karata AT2.11 i AR2.00.

Mi uostalom ni NE PREPORUČAMO korisnicima korištenje obje karte istovremeno (zbog ovakvih stvari na koje mi nemamo utjecaja), več odvojeno ili jednu ili drugu upaljenu, a njihova je odluka da imaju obje karte
zajedno upaljene. Kako se to može manifestirati, najbolje se vidi u ovome slučaju. Stvar je korisnika želi li na ekranu imati obje karte istovremeno uključene.

Tlorisi zgrada če se ponovno vidjeti u kombinaciji ove dvije karte kada napravimo novi update AdriaTopo karte.

Lep pozdrav,
Vedran Nothig

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Končno sem ugotovil, kaj je narobe!! V mapo od Adraroute sem vstavljal Kamacov popravek, ki gre v Adria topo, tako da ni čudno, da mi zadeva ni delovala.
bonk.gif

brainstorm

Pripravnik
15. nov 2008
160
0
16
Samo a je normalno potem, ko vneseš te novi 2 datoteki, da je ozadje okoli cest vse pikasto, kot bi bile barve 8 bitne in v gozdu rastejo smreke, namesto prej lepe zelene barve?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ta kombinacija je smiselna za pohodniške naprave, za avtonavigacijo niti ne. Zgleda grdo.

brainstorm

Pripravnik
15. nov 2008
160
0
16
No sej cool, sam zanimalo me je če pri ostalih tudi tako zgleda ali sem ga jst kej polomil pri popravku teh datotek, ma sej sem dal kar originalne nazaj ,ker tist je obup gledat pri avto navigaciji res.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Baje bi naj z novo Adriatopo se zadeve uredile.
Mogoče bi bilo celo bolj smiselno obe karti združiti kot je že naredilo nekaj ostalih ponudnikov (Romunija npr, Mađarska itd.).

Poglej v AR npr. Zagreb, tam so vse zgradbe že vrisane.

cuvaj

Zelenc'
8. dec 2008
26
0
1
Živijo.
A je še kdo opazil, da če vklopiš samo karto AT2.11, da veliko naslovov ne najde. Najde jih, v Mapsurcu, ko pa zadevo naložiš na nuvija, pa lokacije ni! Kako to?
Primer:
Vas Ledina v občini Sevnica (AT V mapsurcu jo najde, na garminu ni zadetkov)
Razne gorske koče-Lisca, Bohor...(AT V mapsurcu jo najde, na garminu ni zadetkov)
če pa vklopiš zraven še karto AR 2.20, pokaže lokacijo.
Je tako samo pri meni?
Nuvi 205W

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
a mi lahko kdo razloži kako vklopit imena hribov in planinske koče na AT?Šel sem v nastavitve in se omogočil skoraj vse, ampak brez uspeha.
Kako lahko poudarim planinsko potko? Sedaj je tako tanka, da komaj ločim od plastnic

LP

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
Kje bi se dalo dobiti POI planinske koče in hribi? Jaz ne znam problema v prejšnjem postu

I

Izbrisan uporabnik #488

POI, ki jih iščeš so v bazi karte AdriaTopo 2.11.

Planinsko pot pa lahko poudariš smao z modifikacijo datoteke TYP, kar zahteva nekaj malega znanja, več ti bodo znali glede tega povedati v temi ko govorijo o prikazovanju mape AR in AT skupaj (Kamac popravek itd.).

Podobne teme