Apple garancija

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
v ispotu so nazadnje hoteli zaračunat 10 € za posredovanje slušalk na servis od iphona kupljenega v švici
grin1.gif

Poceni, avtorju teme bi se to definitivno splačalo, če potem velja datum.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Vedno mora veljati datum, ko stranka odda izdelek v popravilo. V nasprotnem primeru bi lahko tisti ki sprejme in servis to izkoriščala na način, da bi izdelek poslala v servis namenoma kakšen dan kasneje (v takem primeru, kot je tu), da bi le-ta prišel do serviserja prepozno.

To je podobno, kot oddaja vlog, napovedi... do roka ali pa prejem uradnih pisanj, kjer velja pravni poduk. Vedno se šteje datum, ko je stvar predana, vročena.
Edino na kar se lahko izgovarjajo je, da oni niso servis in samo vršijo storitev posredovanja, pri čemer te morajo opozoriti na to in ti povedati, v kakšnem času bodo izdelek dostavili servisu. Če tega ne storijo, mora veljati datum, ko si izdelek predal.

Ne morejo se izgovarjat na to. Po zakonu SO ekvivalent servisu. Torej SO servis (mislim seveda na prodajalca in določbe ZVPot)

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Saj je logicno... pac zaracunajo uslugo ...
grims-1.gif
iSpot namrec NI pooblesceni servis ...

A ni tako, da švicarskim pri nas tako ali tako ne velja garancija?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Za iPhone in iPad velja, da lahko pri nas uveljavljas, ce je kupljen v "EU + Evropska ekonomska skupnost" (torej je poleg drzav clanic EU, se Svica in Norveska) ... Za vse ostale Apple-ove izdelke pa velja, da je lahko kupljen kjerkoli ... in ima veljavno 12 mesecno ali preko Apple Care podaljsano garancijo...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ne morejo se izgovarjat na to. Po zakonu SO ekvivalent servisu. Torej SO servis (mislim seveda na prodajalca in določbe ZVPot)

To velja v bistvu samo, ce je izdelek kupljen pri njih in jih to, da so prodajalec omenjenega izdelka, zavezuje ... Ce pa delajo samo uslugo in namesto stranke posljejo v pooblascen servis, pa v bistvu opravljajo samo vlogo "kurirja" oz. "postarja"
smile-1.gif
...

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Trenutno je stanje sledece:
na EPL so mi svetovali, naj poklicem Apple support.
Operaterju na Apple support sem moral povedati serijsko stevilko, nakar sem mu obrazlozil nastalo situacijo (tip okvare, čas okvare, itd.). Zagotoviti sem moral, da na ohisju ni vidnih poskodb, ki bi lahko bile vzrok za nastalo situacijo, ter da iPod ni bil izpostavljen tekočini...
Na podlagi pogovora mi je odobril exception code from Apple support in narocil, naj napravo nesem na servis jutri (zato, da bo sistem zaznal ta exception code).
Napravo mi bodo zamenjali. V primeru, da bodo odkrili kaksne poskodbe ohisja oz. izpostavljenost tekočini, bom stroške popravila moral pokriti sam.

Toliko zaenkrat...

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Ja, zaenkrat sem zadovoljen z razvojem dogodkov.

Sicer pa te Apple support zastonjska stevilka preusmeri nekam izven Slovenije in komuniciras z operaterjem v angleskem jeziku. Glede na naglas posnetka tajnice ter operaterja bi rekel, da je bila kar Anglija (najbrs so zadolzeni za ne-nemsko govorece evropske drzave, ki nimajo tovrstnega supporta v maticnem jeziku). Tako da je vse skupaj kar na mestu
smile-1.gif

Vsec mi je tale globalni support...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.909
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
ki je kupila v tujini.

točno tak in vedno več bo takih, vi pa se počasi sprijaznite s tem. Veliko proizvajalcev ponuja evropsko, svetovno garancijo, ker se zavedajo globalizacije, vi lokalni papki pa še vedno mislite da ste v letu 1995, zaprti znotraj mej kokoške in še zdaj mislite da se bo samoomevno kupovalo po (navitih) cenah, ki nam jih vi določite
hysterical-1.gif

evo en sveži primer: HP LASERJET CP2025DN pri vas genialcih stane 565€. Jutri pride po pošti iz dunaja za 430€
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

To velja v bistvu samo, ce je izdelek kupljen pri njih in jih to, da so prodajalec omenjenega izdelka, zavezuje ... Ce pa delajo samo uslugo in namesto stranke posljejo v pooblascen servis, pa v bistvu opravljajo samo vlogo "kurirja" oz. "postarja"
smile-1.gif
...

To je pa seveda logično. Če kušiš v tujini, pač sam nosiš na servis oz. kar en prodajalec pri nas do tebe pač nima obvesznosti ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Najbolše bi ga bilo poslat priporočeno po pošti. Vemo kaj govori ZUP o tem

ZUP? Kaj je to? Mogoce ZVPot ... ta ti v tem konkretnem primeru ne pomaga prav nic... saj je bil artikel kupljen v tujini... in garancijski pogoji veljajo tisti, ki jih ima drzava, kjer je bil artikel kupljen ...

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Applu je vseene, če je kupljen v Italiji ali kje drugje. Njim je važno da so ga prodali.
Saj garancijo itak krije Apple.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
to je korekten odnos do stranke!

zmaga.gif

Si predstavljam, da bi na marsikaterem drugem servisu samo pokazali vrata.

Apple je lepo zaobšel razne "evropske" in podobne garancije. Enostavno velja kjerkoli na svetu. Pika.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Za care pack, pro support, next business day, še nisi slišal , pri hp, ibm ali recimo dell... Apple tega sploh sposoben ni.....

ps.. pa garancija ni samo v eu, ampak mednarodna... To pri Applu lahko le sanjaš, kjer ti v fmc-ju naročijo part preko zagreba in v najboljšem primeru čakaš en teden....

dell hp ali ibm, pa ti zagotavlja (seveda ob taki vrsti garancije) next business day on site popravilo....

Torej dobr sej si pameten apple pač zna.........

za ovce.. ja

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Imam izkušnje z Lenovo garancijo. (servis v Trzinu) Ugani, kakšne...
smirk-1.gif

Torej sedaj trdiš, da če mi crkne zadeva, da samo zavrtim telefon in bo naslednji dan serviser pri meni na domu?
hysterical-1.gif