Aoson M1013 nov firmware - kaj delam narobe?

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
952
141
43
Živjo,

prijatelj je "srečni" lastnik kitajske tablice Aoson M1013 in po enem letu solidnega delovanja se mu noče več prižgati.
Izgleda, kot bi se sistem nalagal in to traja v nedogled (do izpraznjenja baterije).
Poskusil sem naložiti nov firmware. Snel sem ga s strani proizvajalca, pa še par sem jih "nabral" po netu. Tablica izgleda ni zelo pogosta in zanjo je na voljo omejeno informacij.
Uspelo mi je naložit driverje tako, da mi jo je program "Tablet Product Tool" 1.02 prepoznal in sem lahko pognal nalaganje firmware-a:
rec particijo, misc particijo in system particijo - te datoteke sem odzipal iz firmware-a z uradne strani.
Po nalaganju tablico odklopim, ponovno zaženem in spet isti rezultat - nalaganje do neskončnosti. Spremenila se je slika naekranu, to je vse.
Z enim od firmware-ov mi je uspelo, da se je po prižiganju tablica postavila v recovery mode (predvidevam) in me je spraševala, če bom sistem naložil z sd kartice, pa še par opcij (factory reset in podobno). Nisem uspel nič.

Skratka - mislil sem, da bo po nalaganju firmware-a z omenjenim programom vse naloženo in bom tablico le še prižgal. Pojma nimam, kaj bi šlo narobe.
Spomnim se, da sem v preteklosti uporabljal program Livesuit, vendar mi zdaj nekaj jamra okrog driverjev in ne prepozna tablice. Poskusim usposobit tega?

Kaj mi svetujete, kaj naj še poskusim?

Hvala vsem!