Antivirus

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.548
298
83
ja trial verzijo ki ni free za eno leto kakor ma recimo Avast..
wink-1.gif

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
406
29
28
Ljubljana
Ja, verjetno imaš prav.
Ampak če začnem malo filozofirati, potem se mi zdi da sta recimo SAVCE in pa celo SOPHOS najboljša antivirusa. Zakaj?
Zato ker jih je v primerjavi z ostalimi (Avira, Avast, Kaspersky, itd .....) zelo malo inštaliranih v nekaj 100 milijonskem okolju domačih PC-jev. Posledično vsi pisci zlonamerne kode premalo poznajo algoritme odkrivanja teh dveh programov in njune slabosti oz. luknje v delovanju, katere GOTOVO IMA VSAK antivirusni program.
Še nekaj sem hotel povedati že v prejšnih postih, kar se tiče Tempering, pa recimo HIPS-ov, pa Heuristike, to imata oba antivirusa, vgrajeno že vsaj 5-6 let.
Ampak vse to vzemi samo kot razpravo na tem forumu in se ne daj motiti z mojim reklamiranjem,
saj veš: Vsak berač svojo malho hvali!

lp

zakon

Guru
16. maj 2008
8.829
854
113
toti Maribor
Najbolj sovražim take, ki govorijo nekaj na pamet. Sam sem testiral Aviro, Avasta,AVG, Kaspersky, Zone reality,Bitdefender in Norton. Osebno sam sem prišel do zaključka, da kaj se tiče porabe in učinkovitosti je najboljši Norton internet security 2010, pa ne zato ker ga imam jaz, ampak zato ker sem za njega odločil na podlagi lastnih testiranj.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Pa ima norton še vedno probleme z spuščanjem programov? Velikokrat sem bral, da določen program ne deluje, razen če greš v nortona in brskaš okoli po miljonu nastavitev.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.548
298
83
Sam uporabljam avasta skoraj 2 leti in nisem mel težav..nobenih...če pa si ti mel težave pa je to tvoj problem ..če šlataš spletne strani ko neveš kaj je gor če je neznana..
evil.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zastonj Avast v5

Prejšnji teden instaliral, danes me foter kliče, da maili ne delujejo.
tongue-1.gif

Izklopil e-poštni modul, mail spet dela (Thunderbird, POP3).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V službi tudi niso maili delali na avast 5. Tudi izklop email modula ni pomagal. Sprejemal je maile, pošiljat pa nikakor.

Kürc, sem dal nazaj 4.8 pa naj dela še naprej (čeprav zanič).

zakon

Guru
16. maj 2008
8.829
854
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Sam uporabljam avasta skoraj 2 leti in nisem mel težav..nobenih...če pa si ti mel težave pa je to tvoj problem ..če šlataš spletne strani ko neveš kaj je gor če je neznana..
evil.gif

Preden odpreš usta, vklopi možgane. Z drugimi antivirusi ni noben rekel, da sem imel težave z virusi. Antivirus mora biti tak, da ti omogoča vpogled na vse internetne strani, razen tistih, ki so okužene. Norton ima to lepo urejeno, saj ti prikazuje varnost strani, še preden greš gor. Mlatiš prazno slamo, zato bodi raje tiho, ker če pravilno uporabljaš računalnik, antivirusa sploh ne rabiš. Kaj ti pomaga recimo ala Kaspersky, če ti strani, ki vsebujejo dosti slik ali videov npr. Youtube odpira celo večnost. Zdaj boš rekel, da se to da nastavit. Seveda se da, ampak program mora biti tudi praktičen, s čim manj posegov v njegove nastavitve. Ostali pa pri vsakem programu ko ga hočeš odpret meljejo in meljejo. Inštaliraj si antiviruse lepo po vrsti pa testiraj, potem ga govori. O Avastu pa so ti že povedal malo višje.
evil.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.548
298
83
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
evil.gif

Preden odpreš usta, vklopi možgane. Z drugimi antivirusi ni noben rekel, da sem imel težave z virusi. Antivirus mora biti tak, da ti omogoča vpogled na vse internetne strani, razen tistih, ki so okužene. Norton ima to lepo urejeno, saj ti prikazuje varnost strani, še preden greš gor. Mlatiš prazno slamo, zato bodi raje tiho, ker če pravilno uporabljaš računalnik, antivirusa sploh ne rabiš. Kaj ti pomaga recimo ala Kaspersky, če ti strani, ki vsebujejo dosti slik ali videov npr. Youtube odpira celo večnost. Zdaj boš rekel, da se to da nastavit. Seveda se da, ampak program mora biti tudi praktičen, s čim manj posegov v njegove nastavitve. Ostali pa pri vsakem programu ko ga hočeš odpret meljejo in meljejo. Inštaliraj si antiviruse lepo po vrsti pa testiraj, potem ga govori. O Avastu pa so ti že povedal malo višje.
evil.gif

Kaj ti misliš da mam jst cajta na pretek da bo sedel pred pc in testiral antivirusne vse po vrsti kot si ti naredu..očitno ti maš preveč cajta da se ubadaš s tem keri je bolši...
uf-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.829
854
113
toti Maribor
Potem pa ne piši neumnosti, če ne veš. Ta čas kar tu pišeš bi že imel enega gori. Za testiranje antivirusnega programa ne rabiš cajta, razen 10 min za inštalacijo, potem pa ga imaš lepo gori 1. teden in testiraš.
stupid-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.548
298
83
ma ti lomiš tukaj neumnosti ko vidim da nimaš kaj delat pa se zmano kregaš keri antivirusnega si ti preitkusil..ko si testrial...A ko drugo kaj misliš da mam cajt in voljo vsak teden drug antivirusni gor nalagat in inštalirat ko ti..ne nimam. Zaupam tistim antivirusnim ki sem jih v preteklosti prezkusil in to so Avast , AVG , in BitDefender in vsi trije so odlični...In nazadnje tut ti ne piši neumnosti in ne trosi prazne slame...
uf-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Ne se kregat! Mislim da noben antivirus izmed teh res znanih s tradicijo ni slab za uporabo kot jo imaš večina smrtnikov tukaj. Jaz naprimer sem ujel neko akcijo na mimovrste in sem dobil Kasperskya 2010 za nekih 7-8€ se mi zdi. Sem vzel takrat nekaj licenc in dela odlično, niti ne obremenjuje sistema...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
V službi tudi niso maili delali na avast 5. Tudi izklop email modula ni pomagal. Sprejemal je maile, pošiljat pa nikakor.
.
Eh fak, pošiljanja pa res nisem testiral!
shocked-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No sprejemanje je delalo bp, pošiljanje pa se je ustavilo pri FW sporočilih in pri priponkah - tudi če sem ustavil vse module, ne samo e-mail scanner. Je pa to v Outlook Expressu.

Za foro sem danes vrgel gor novo verzijo (5.0.594) na en komp in spet ista težava.